Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα ξεχαστεί, υπάρχουν ένοχοι στην κυβέρνηση»

Η ίδια έκανε λόγο για συγκάλυψη ενώ κατήγγειλε πως κατατέθηκαν δύο προτάσεις για προανακριτική και απερρίφθησαν από την ΝΔ

Must Read

Μία «ανάσα» έχει απομείνει από τις ευρωεκλογές και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, βρέθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή και μεταξύ άλλων έκανε λόγο για το έγκλημα των Τεμπών, καθιστώντας σαφές πως δεν πρόκειται να ξεχαστεί.

«Από εμένα και την Πλεύση Ελευθερίας αποκλείεται να ξεχαστεί το θέμα των Τεμπών. Έχω κάνει στην βουλή περίπου 70 παρεμβάσεις για το έγκλημα των Τεμπών. Να μιλάμε για το έγκλημα των Τεμπών, γίνεται ανάκριση σε βαθμό κακουργήματος. Και έχουμε μια κυβέρνηση που αρνείται να πει ότι είναι έγκλημα, έχει δώσει σήμα να μην ακούγεται καν η λέξη Τέμπη, και όταν αναφέρεται, να αναφέρεται ως δυστύχημα, καταστροφή ή τραγική απώλεια ή τραγωδία», ανέφερε και συνέχισε επισημαίνοντας:

«Είναι έγκλημα, είναι κακούργημα και υπάρχουν ένοχοι στην κυβέρνηση, και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Καραμανλής και άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στην συγκάλυψή αλλά και άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στις ολιγωρίες αλλά και στην παράβαση καθήκοντος ως προς τους πολίτες. Ο κ. Μητσοτάκης μπλοκάρει την ελληνική δικαιοσύνη και αυτό το είπε και η Ευρωπαία εισαγγελέας, διότι καταψήφισε την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Καραμανλή, τον κ. Χρυσοχοΐδη, τον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Σπίρτζη».

Η ίδια συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην δικαιοσύνη, με νόμο που πήρε από τα «χέρια» του Συμβουλίου Εφετών την υπόθεση και την πήγε σε έναν εισαγγελέα. «Και παρενέβη με νόμο που παίρνει την αρμοδιότητα από την 3μελή σύνθεση εφετών και την πηγαίνει σε έναν μόνο εφέτη. Θα πρέπει να προστεθούν κακουργηματικές κατηγορίες ανθρωποκτονίας οι οποίες θα πάνε την υπόθεση σε μικτό ορκωτό, κάτι που η κυβέρνηση δεν το θέλει», σημείωσε η επικεφαλής της Πλεύρης Ελευθερίας και προσέθεσε:

«Κατατέθηκαν δύο προτάσεις για προανακριτική και απερρίφθησαν από την ΝΔ. Έχει διαβιβαστεί την Βουλή η δικογραφία την συγκάλυψη. Υπάρχει εν εξελίξει συγκάλυψη. Η Πλεύση Ελευθερίας ήταν η μόνη δύναμη που είπε να μην κλείσει ακόμα γη Βουλή και να μελετηθεί το θέμα ενώ όλοι οι άλλοι είπαν να κλείσει η Βουλή και να μελετηθεί μετά τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε την εξαίρεσή μου από την Εξεταστική Επιτροπή, όπως και η ΝΔ. Είμαι συνήγορος τριών οικογενειών θυμάτων και είμαι κοντά σε οικογένειες θυμάτων καθώς και επιζήσαντες. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω βήμα πίσω αν δεν καθίσουν στο σκαμνί όλοι όσοι οφείλουν να λογοδοτήσουν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This