Γ. Παπαδόπουλος: «Θα υπάρξει περίοδος σεισμικής έξαρσης, να τηρείται με ευλάβεια ο αντισεισμικός κανονισμός»

Ποιές είναι οι περιοχές με έντονη σεισμική δραστηριότητα

Must Read

Αναφορά στην σεισμικότητα που παρουσιάζει η Ελλάδα, έκανε με αφορμή την δόνηση των 4,3 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κύθνου, έκανε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, εκτιμώντας πως θα υπάρξει περίοδος σεισμικής έξαρσης.

«Το θέμα των σεισμών στη χώρα μας είναι γενικότερο και περνάμε περιόδους ηρεμίας και περιόδους εξάρσεων όπως αυτή της περιόδου 2019-2021 που την ακολούθησε μια περίοδο ύφεσης από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχουμε επόμενη περίοδο έξαρσης. Αυτός είναι νόμος με τον οποίο δουλεύει ο πλανήτης», ανέφερε αρχικά.

Σε ερώτηση για το ποιες περιοχές έχουν υψηλότερη δραστηριότητα, ο σεισμολόγος έκανε λόγο για το Κεντρικό Ιόνιο, στο τρίγωνο Λευκάδα-Ζάκυνθος-Κεφαλονιά, τον Κορινθιακό και την περιοχή των Δωδεκανήσων. «Δηλαδή το ανατολικό σεισμικό ελληνικό τόξο, ωστόσο, δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να προβλέψει πότε και πού θα συμβεί κάτι», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον Κορινθιακό τονίζοντας πως έχει πολλά και μεγάλα ενεργά ρήγματα ανάμεσα στα οποία και αυτό τον Αλκυονίδων που έδωσε τον σεισμό του 1981 αλλά και αυτό που έδωσε τον σεισμό του Αιγίου. «Οι ισχυροί σεισμοί εκεί επαναλαμβάνονται κάθε περίπου 35 χρόνια κατά μέσο όρο, έχουμε αρχίσει να υπερβαίνουμε τον μέσο όρο οπότε αργά ή γρήγορα θα ξαναζήσουμε είτε σε αυτή είτε σε άλλες ισχυρούς σεισμούς», επεσήμανε ενώ κατέληξε λέγοντας:

«Η μεγάλη αξία έγκειται στο να προλαμβάνουμε, να τηρείται με ευλάβεια ο αντισεισμικός κανονισμός, να προχωρήσουμε σε ελέγχους».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This