Απάντηση-χαστούκι της Μαρίας Καρυστιανού στις βρώμικες επιθέσεις

Κάνει λόγο για ύβρη που αμαυρώνει τη μνήμη των παιδιών τους

Must Read

Καταπέλτης ήταν για μια ακόμα φορά η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα -«σύμβολο» των Τεμπών που δέχεται επιθέσεις από πρόσωπα που ανήκουν στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, επειδή επιμένει να δίνει τιτάνια μάχη για απόδοση ευθυνών στο έγκλημα με 57 νεκρούς.

Η μητέρα που έχασε την κόρη της στο δυστύχημα έχει γίνει στόχος επιθέσεων από κάποιους που χωρίς ίχνος ντροπής και ενσυναίσθησης την κατηγορούν ότι προσπαθεί να κάνει καριέρα στην πολιτική, εκμεταλλευόμενη τον τραγικό θάνατο του παιδιού της.

Πρόσφατο παράδειγμα, το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο, στον οποίο η Μαρία Καρυστιανού δίνει τη δική της ηχηρή απάντηση, τονίζοντας ότι  σκοπός ίδρυσης του Συλλόγου «είναι η προσπάθεια δικαίωσης των νεκρών αλλά και η αλληλοστήριξη στον δύσκολο αγώνα απέναντι στο βαθύ κράτος και τη διαφθορά που σκότωσε τα παιδιά μας».

Η ίδια σημειώνει ότι οι οικογένειες που απαρτίζουν το Σύλλογο, δεν εμπιστεύονται «την Ελληνική Δικαιοσύνη γιατί δεν είναι ανεξάρτητη, γιατί δεν είναι αδέκαστη» και όπως λέει έχουν «άπειρα παραδείγματα κακοδικίας ειδικά σε περιπτώσεις πολιτικών κατηγορούμενων».

«Τα όποια έσοδα του συλλόγου αποτελούν για μας κύρια προϋπόθεση ως προς τις αναγκαίες νομικές κινήσεις μας. Είναι η μόνη μας εξασφάλιση ως προς το να δούμε φως στην υπόθεση. Δεν θα χρησιμοποιηθούν για να μας βοηθήσουν να ζήσουμε. Είναι τραγικό κάποιοι να ξεστομίζουν κάτι τέτοιο. Δεν συνταχθήκαμε με κανένα κόμμα όπως μας κατηγόρησαν από την αρχή. Τώρα μας κατηγορούν πάλι. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν, δεν καπηλευόμαστε κανέναν , ούτε αισθανόμαστε επαίτες» σημειώνει η Μ. Καρυστιανού και χαρακτηρίζει ως ύβρη που αμαυρώνει τη μνήμη των παιδιών τους, κάθε επίθεση σε βάρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού:

«Στην ανάγκη μου να διαφυλάξω την ιερότητα του αγώνα μου προσωπικά αλλά και του Συλλόγου , διατύπωσα κάποιες σκέψεις :

Ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, ιδρύθηκε στις 2/5/2023 , από ορισμένες οικογένειες θυμάτων που κατάφεραν να οργανωθούν άμεσα.

Ο σκοπός ίδρυσης του είναι η προσπάθεια δικαίωσης των νεκρών αλλά και η αλληλοστήριξη στον δύσκολο αγώνα απέναντι στο βαθύ κράτος και τη διαφθορά που σκότωσε τα παιδιά μας.

Πολύ σύντομα διαπιστώθηκε πως όλοι οι Έλληνες είχαμε κάτι κοινό με το έγκλημα στα Τέμπη.

Όχι όλοι το δικό μας ανείπωτο πόνο της απώλειας, όλοι όμως αισθανθήκαμε θυμό , οργή και αγανάκτηση για το κακό που βιώσαμε .

Στα Τέμπη, όλοι γίναμε ένα.

Καθώς θα μπορούσαμε να ήμασταν θύματα ή γονείς θύματος.

Δυναμικά αποφασίσαμε να αντιδράσουμε.

Χωρίς να μας ενδιαφέρει πόσοι είμαστε αριθμητικά, ξεκινήσαμε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρηθήκαμε εντός και εκτός χώρας, εγείραμε διαδικασία άρσης της ασυλίας προκειμένου να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι.

Δραστηριοποιούμαστε συνεχώς προς την κατεύθυνση της δικαίωσης.

Μόνοι μας, με δικά μας έξοδα που δε λογαριάζουμε. Ένα χρόνο μετά την ίδρυση του συλλόγου , ξεκινήσαμε να δεχόμαστε εγγραφές.

Εμείς , οι οικογένειες που απαρτίζουν το Σύλλογο , δεν εμπιστευόμαστε την Ελληνική Δικαιοσύνη γιατί δεν είναι ανεξάρτητη , γιατί δεν είναι αδέκαστη και έχουμε άπειρα παραδείγματα κακοδικίας ειδικά σε περιπτώσεις πολιτικών κατηγορούμενων .

Εμείς , επιλέξαμε να στραφούμε αμέσως προς το εξωτερικό, τα Ευρωπαϊκα Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεθοδεύουμε τις κινήσεις μας προς τους επερχόμενους δικαστικούς αγώνες κάθε φορά εντοπίζοντας την ορθότερη κίνηση. Μέσα από έρευνα, κάθε καινούρια πληροφορία καθορίζει και την επόμενη μας απόφαση.

Είναι αυτονόητο ότι ένας δυνατός αριθμητικά και οικονομικά σύλλογος μπορεί να καταφέρει περισσότερα .

Τα όποια έσοδα του συλλόγου αποτελούν για μας κύρια προϋπόθεση ως προς τις αναγκαίες νομικές κινήσεις μας . Είναι η μόνη μας εξασφάλιση ως προς το να δούμε φως στην υπόθεση.

Δεν θα χρησιμοποιηθούν για να μας βοηθήσουν να ζήσουμε. Είναι τραγικό κάποιοι να ξεστομίζουν κάτι τέτοιο.

Με όρους απόλυτης ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ θα τα διαχειριστούμε.

Δεν συνταχθήκαμε με κανένα κόμμα όπως μας κατηγόρησαν από την αρχή.

Τώρα μας κατηγορούν πάλι. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν, δεν καπηλευόμαστε κανέναν , ούτε αισθανόμαστε επαίτες .

Λυπόμαστε βαθύτατα για την άδικη και αισχρή επίθεση προς το πρόσωπο μου/μας και τις κινήσεις μας.

Βουτηγμένοι στον πόνο ουδέποτε μιλήσαμε εναντίον συγγενών όπως έχει συμβεί σε εμάς.

Έχουμε υπομονή και στεκόμαστε με ευγένεια και σεβασμό. Νιώθουμε ότι έτσι θα ήθελαν τα παιδιά μας να λειτουργούμε.

Άνθρωποι που δε δέχτηκαν το Σύλλογο από την αρχή έχουν βαλθεί να τον διαλύσουν.

Ας γνωρίζουν ότι παραμένουμε στη θέση μας , ακλόνητοι .

Συνεχίζουμε στον δρόμο μας ανεπηρέαστοι από παρεμβολές και κριτική.

Επειδή σεβόμαστε τον πόνο του πένθους , έχουμε κατανόηση για κινήσεις που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Το ίδιο επιθυμούμε όμως και για μας .

Ευχαριστούμε όλους όσοι είναι διπλα μας και αντιλαμβάνονται τον σκοτεινό σκοπό αυτών των επιθέσεων .

Τέλος, ξεκαθαρίζουμε ότι είναι σαφές δικαίωμα του Συλλόγου να αποφασίζει τον τρόπο λειτουργίας του . Πάντα ΝΟΜΙΜΑ και με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

Οτιδήποτε άλλο είναι ξένο προς εμάς και μας εκπλήσσει που θεωρήθηκε πιθανό ενδεχόμενο από κάποιους.

Η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική για όποιον είναι μακριά από αυτό που εμείς πρεσβεύουμε .

Όλα ανθρώπινα και κατανοητά.

Είναι προφανές ότι ο Σύλλογος δεν είναι απρόσωπος. Αποτελείται από συγγενείς θυμάτων και η κάθε επίθεση με οποιαδήποτε μορφή δηλώσεων και σχολίων , μας αφορά προσωπικά και αμαυρώνει τη μνήμη των παιδιών μας. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΒΡΗ. Και αυτό είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ!

Εμπιστευόμαστε τη δύναμη της συλλογικότητας.

Καλούμε όλους τους συγγενείς των θυμάτων, τους τραυματίες και τους πολίτες που συντονίζονται με τον αγώνα μας , να γίνουν ένα με εμάς και το σκοπό μας . Μέχρι τώρα έχουμε ήδη καταφέρει παρά πολλά . Όλοι μαζί θα καταφέρουμε ακόμη περισσότερα».

Δείτε επίσης:

Ντροπιαστική επίθεση στελέχους ΝΔ σε Καρυστιανού: «Εργαλειοποιεί τον θάνατο του παιδιού της, με στόχο την κομματική της ανέλιξη»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. @ Κώστας Αργυρίου3.06.2024 • 21:30 στις 21:30

    Δηλαδή είχε υποχρέωση η Κυρία Καρυστιανού να πρωτοστατεί σε αγώνες για ό,τι στραβό γίνεται σ’ αυτόν τον τόπο; Επαναλαμβάνεις τις ανοησίες τού Κατράνη, χωρίς ίχνος δικής σου σκέψης/κρίσης.

  2. ΕΔΏ ΠΛΈΟΝ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ ΚΙΟΠΛΕΟΝ ΦΙΛΗΣΥΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΌΣΟ ΘΥΜΆΜΑΙ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΓΟ ΤΟΥ ΜΑΎΡΟΝΤΗΜΕΝΗ ΝΑ ΓΥΡΊΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ
    ΜΑΥΡΟΝΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΦΑΡΙΣΑΊΟΙ ΤΌΣΟ ΦΩΝΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΊΜΑ ΣΤΑ ΚΕΦΆΛΙΑ ΤΟΥΣ

  3. Το παγιωμένο δυστυχώς πλέον σύστημα της σαπίλας, της διαφθοράς, της παρακμής σε όλους τους τομείς με επικεφαλής τους εκάστοτε κυβερνώντες των συστημικών κομμάτων, επιτίθεται και πάλι όπως συνηθίζει σε όσους δεν σκύβουν το κεφάλι στα αποτρόπαια εγκλήματά του, τώρα στην κ. Καρυστιανού και τους συγγενείς των θυμάτων Τεμπών, με συκοφαντίες και απέραντο θράσος. Αναρωτιέμαι εάν και ποιοί θα ξαναψηφίσουν τον βουλευτή που ανέλαβε την λασπολογία και εάν οι ψηφοφόροι του είναι ικανοποιημένοι με την αήθη συμπεριφορά του την οποία σίγουρα θα ξεπληρώσει με οφέλη ο Κούλης και οι υπόλοιποι ένοχοι.

    • Staikos δεν χάθηκα. Απλά έκανα παρέα στην μαμά σου για να μην πλήττει. Πάνω από όλα αλληλεγγύη και ανθρωπιά σύντροφε.

      • Η μανούλα σου δεν σε πρόσεξε όταν έπρεπε,μαθαίνοντάς σου τρόπους και ήθος,προφανώς αλλού είχε ενδιαφέροντα και ορέξεις…

      • Λοιπόν έμμισθο απολειφάδι,που καθυβρίζεις μανάδες όπως και νεκρά παιδάκια και το παίζεις πατριώτης,θα σε ανακαλύψω και θα σε πατήσω κάτω μωρή χαμούρα…Έχετε βγει παγανιά και αλλάζετε ονόματα πουτάνες του διαδικτύου …
        ……Υπάνθρωπε δεν αξίζει να ζεις…..

        • Staikos. Θα μου μου κλάσεις μια μάντρα @ρχίδια. Ειδικά εσύ γελοίε. Μην κολλάς σε ανθρώπους που δεν ξέρεις και δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις. Είσαι πολύ λίγος για εμένα. Δημοκρατία έχουμε και θα γράφω ότι γουστάρω, Αν δεν σου αρέσει χέστηκα. Νανάκια τώρα.

  4. Για την Μάνδρα, το Μάτι, την Ραφήνα, τον Μαραθώνα με τους 14ο νεκρούς καμία αναφορά, από την κυρία Καρυστινού. Πορεύεται με γνώμονα τον συμφέρον της, μέσα στο κόμμα τσίρκο του ΣΎΡΙΖΑ. Σας εύχομαι ολόψυχα και Βουλευτής κυρία Καρυστινού, με το κόμμα των αληταράδων της Πλατείας Κουμουνδούρου.

      • Σύρε από εδώ ρε μάπα που θα μας απαγορεύσεις να πούμε ελεύθερα την γνώμη μας. Κάνεις αυτά που έκανε ο μ@λάκας ο Τσίπρας. Φασίστες του ΣΎΡΙΖΑ, καταστρέψατε την Ελλάδα και μιλάτε και από πάνω τσογλάνια.

        • Και εμείς πρώην ΝεοΔημοκράτες είμαστε πλέον αλλά δεν κάνουμε έτσι…Πόσο πληρώνεσαι το σχόλιο ” Κώστα Αργυρίου”;;;;;
          Δεν έχεις καταλάβει ποιούς υπηρετείς;;;
          Έχω πολλά να γράψω αλλά δεν θέλω να ασχοληθώ…ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΟΝΟ ….
          Παπαπαύλου Στάικος ( πραγματικό ονοματεπώνυμο) ..

      • Staikos, ούτε πρώην Νεοδημοκράτης είσαι ούτε τίποτα. Ένα λαμόγιο του ΣΎΡΙΖΑ είσαι, της ΕΦΣΥΝ και της ΑΥΓΗΣ. Έμμισθος κομματικός ρουφιάνος του ΣΎΡΙΖΑ, σε καθημερινή διατεταγμένη υπηρεσία. Σήμερα όλοι οι Έλληνες έκαναν εμετό με το Πόθεν Έσχες της αδερφής που υποστηρίζεις. Το ότι είναι πούστης κάποιος δεν του δίνει το δικαίωμα να μας δουλεύει. Το επώνυμο μου και το όνομα μου, είναι πραγματικά και δεν φοβάμαι κανέναν. Πρώην ΠΑΣΟΚ είμαι και μουντζώνομαι για αυτό.

        • Καλά είσαι μπαγλαμάς;;; Ρε βλάκα δεν βρέχει ,σε φτύνουν…Πάνε ρε ραγιά προσκυνημένε και φίλα κανα εκσυγχρονιστή …Στα παπάρια μου για τον κίναιδο τον φυτευτό …Ούτε κίναιδους υποστηρίζω ούτε μαφιόζους και τσογλάνια όπως εσύ…Αν δεν είσαι με το δίκαιο είσαι με τους δολοφόνους ….

          • Staikos, εσένα δεν σε φτύνουν. Κάτι ακόμα χειρότερο σου κάνουν. Σε χύνουν και φαίνεται να σου αρέσει.

      • Καραγκιόζης Αλέξανδρε, είσαι εσύ. Έχεις και το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που ξεπούλησε το τσογλάνι, ο Αλέξης της αριστεράς. Κοιμήσου τώρα και τα χεράκια έξω από την κουβέρτα.

        • Αγαπητέ ” Κώστα” ,αναιρώ τους προσδιορισμούς μπαγλαμά και βλάκα,γιατί ως πρώην Πασόκος μουτζώνεσαι;;Όλοι βολεμένοι σε ΔΕΚΟ (ΔΕΗ,ΟΤΕ,Τράπεζες) είσαστε ή είσασταν ,και το γνωρίζω καλά από συναδέλφους μου στην πρότερη υπηρεσία μου…
          Εσύ βλέπεις μόνο το δέντρο και όχι το δάσος ,με αυτό που έχει συντελεσθεί( και συντελείται ακόμη) στη δολοφονία των Τεμπών …Ούτε το Μάτι ξεχάσαμε ,ούτε την Ηλεία,τη Μάνδρα ούτε ακόμη και το Σάμινα….Ξύπνα Κώτσο …

    • Η κα Καρυστιανού δεν ήταν ποτέ ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ΝΔ αλλά σας γνώρισε για τα καλά. Κατάλαβε ότι πρόκειται για κόμμα μαφίας και σας σιχάθηκε γιατί προστατεύετε εγκληματίες. Είσαι ελεεινός και τρισάθλιος που απαιτείς από μία μάνα που έχασε το παιδί της να σου κάνει αναφορά στους νεκρούς παλαιότερων γεγονότων, γιατί το λειψό κομματικό μυαλό σου δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει να χάνεις τόσο άδικα το παιδί που μεγάλωσες. Ο άλλος επίσης με εσένα ελεεινός, από τη Λέσβο, απαίτησε να αναφερθεί ακόμη και στον Αξαρλιάν που δολοφονήθηκε από τη 17Ν το 1992! Μέχρι εκεί έχει φτάσει η απελπισία σας. Την τρέμετε την κα Καρυστιανού γιατί είναι γυναίκα σύμβολο και ούτε θα σας κάνει τη χάρη να τη δείτε στον επίσης άθλιο ΣΥΡΙΖΑ. Η κομματική τύφλα σας έχει κάνει απάνθρωπα και σιχαμερά όντα που έχετε καταντήσει τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ένα διεφθαρμένο κόμμα του αλητήριου σημιταριού, ένα κόμμα της ρεμούλας, της υποτέλειας, της κομματοκρατίας.

    • Το ένα αναιρεί το άλλο;

      Έχεις ιδέα ποσοι πήγαν στη δίκη για το Μάτι και πως ο κόσμος πίεσε για να ακυρωθεί η απόφαση και να δικασθεί εκ νέου;

      Κάθε φορά το ίδιο ηλίθιο επιχείρημα σε διάφορες παραλλαγές.

      Ειλικρινά εάν αυτό έχετε να πείτε στους γονείς και όσους/ες έχασαν αγαπημένα άτομα, έχετε παντελή έλλειψη συναίσθησης αλλά και νοημοσύνης.

      Κάποιες φορές καλύτερα να σιωπάτε αγαπητέ!

      Και είμαι λίαν επιεικής σε αυτά που γράφω.

      Όλοι οι αγώνες και κάθε αντίσταση είναι σεβαστή και όσοι κάνουν γκρίνια αντίλογου είναι συνήθως άεργοι και φθονεροί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This