Έρευνες στη Μαγνησία για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Προχωρούν σε μηνύσεις οι κάτοικοι

Must Read

Κοντά στη λύση του γρίφου βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι αρμόδιες αρχές, που σχετίζεται με την έξαρση γαστρεντερίτιδας και τον εντοπισμό σαλμονέλας στο νερό της περιοχής της Μαγνησίας. Να σημειωθεί ότι πάνω από 100 άτομα νοσηλεύονται και δεκάδες είναι κλινήρεις στα σπίτια τους με συμπτώματα.

 

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μαζί με τους τεχνικούς της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου βρέθηκαν σήμερα Τρίτη (04/06) στο σημείο της δεξαμενής που τροφοδοτεί το δίκτυο, για λήψη δειγμάτων νερού, που προορίζονται εργαστηριακό έλεγχο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.




 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις γεωτρήσεις υδροδότησης των χωριών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, όπου την περασμένη Παρασκευή εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Από τι προκλήθηκε

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου του νερού, υπάρχει μικροβιολογική επιβάρυνση σε δείγματα από το περιφερειακό δίκτυο και τη δεξαμενή. Έχει απαγορευτεί η κατανάλωση του νερού από ανθρώπους και ζώα. Υδροφόρες του Δήμου και συνεργεία, μοιράζουν στους κατοίκους νερό για τις καθημερινές τους ανάγκες.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, τόνισε στην ΕΡΤ ότι έως το τέλος της εβδομάδας οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν καθόλου το νερό.

«Ούτε θα πλένουν τα χέρια τους μόνο στην τουαλέτα, τίποτε άλλο. Θα πίνουν νερό, το οποίο δίνουμε και εμείς και ο Δήμος με μπουκάλια από χθες», είπε χαρακτηριστικά.




 

«Εάν θέλουν να χρησιμοποιήσουν νερό θα το βράζουν στους 100 βαθμούς για τρία λεπτά αν υποθέσουμε ότι χρειάζεται να πλύνουν χέρια και δεν έχουν άλλα, ούτε ντους ούτε τίποτα. Μόνο στο καζανάκι της τουαλέτας», πρόσθεσε.

Επιπλέον ανέφερε ότι «οι υπηρεσίες κλήθηκαν στις 31/5 μαζί με τον ΕΟΔΥ φάνηκε ότι υπήρχαν προβλήματα και στο δίκτυο και στη δεξαμενή.

«Δεν έχει τελειώσει η έρευνα, θα τελειώσει μέσα στην εβδομάδα γιατί χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα, να αναλυθούν τα δείγματα και κυρίως να βρούμε πώς προέκυψε αυτό το πράγμα», σημείωσε ο περιφερειάρχης. «Από πού έγινε; Έγινε από το δίκτυο, έγινε από τη δεξαμενή, έγινε και από τα δύο;», αναρωτήθηκε.

Εκτός από μικροβιακούς δείκτες κοπρανώδους μόλυνσης που εντοπίστηκαν σε πολλά σημεία δειγματοληψιών, ανιχνεύθηκε και σαλμονέλα τόσο στη δεξαμενή όσο και σε δύο επιπλέον δείγματα του περιφερειακού δικτύου.




 

Ο εργαστηριακός έλεγχος των δειγμάτων νερού θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Κάτοικοι προχωρούν σε μηνύσεις

Σε ότι αφορά την εισαγγελική έρευνα, η εισαγγελία θα εξετάσει σε πρώτη φάση το φαινόμενο στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, δηλαδή σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο, και θα ενημερώνεται καθημερινά για τις εισαγωγές στο Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας.

Παράλληλα, κάτοικοι των εν λόγων περιοχών θα καταθέσουν μηνύσεις για το μολυσμένο νερό, που έχει οδηγήσει δεκάδες πολίτες στο νοσοκομείο, όπως μεταδίδει το gegonotanews.gr.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This