«Κωσταλέξι» της Καλαμάτας: Συνελήφθησαν οι γονείς της 29χρονης

«Θέλουμε βοήθεια» λέει η μητέρα της 29χρονης

Must Read

Στον εισαγγελέα Καλαμάτας οδηγούνται προκειμένου να απολογηθούν, με την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης, οι γονείς της 29χρονης γυναίκας.




 

Γνωστό στην τοπική κοινωνία της Καλαμάτας εδώ και δύο χρόνια ήταν το δράμα που αποκαλύφθηκε με «πρωταγωνίστρια» μια 29χρονη που θυμίζει έντονα «Κωσταλέξι». Η κοπέλα ζει εδώ και επτά μέσα στο ίδιο της το σπίτι κλεισμένη μέσα σε αυτοσχέδια κλουβιά καθώς όπως ισχυρίζονται οι θετοί γονείς της, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και θα μπορούσε να κάνει κακό στην ίδια και την οικογένειά της.




 

Πληροφορίες από την ΕΛΑΣ αναφέρουν πως τον Ιούλιο του 2022 στο αστυνομικό τμήμα Καλαμάτας έφτασε παραγγελία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση με στόχο να διερευνηθούν τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης και έκθεσης της κοπέλας με μέτρια νοητική υστέρηση, από τους γονείς της.




 

Νωρίτερα, στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης είχαν πάει στο σπίτι και είχε διαπιστωθεί πως στο δωμάτιο της είχαν τοποθετηθεί ξύλινα κάγκελα και λουκέτο αντί για την πόρτα! Η οικογένεια είχε δικαιολογηθεί λέγοντας πως έγινε για να αποτραπεί η επιθετική συμπεριφορά της 29χρονης,

Την ημέρα της εισαγγελικής παραγγελίας αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της οικογένειας και διαπίστωσαν πως υπήρχε ξυλοκατασκευή στο δωμάτιο με τους γονείς να ισχυρίζονται πως την προστάτευε από τις κρίσεις που πάθαινε.

Ψυχίατρος που εξέτασε την κοπέλα τρεις φορές το 2022 διέγνωσε πως πάσχει από μη καθορισμένη οργανική ψύχωση και μέτρια νοητική καθυστέρηση μη δυνάμενη να αυτοεξυπηρετηθεί και να κατανοήσει πράγματα, ενώ δεν έχρηζε εκούσιας ή ακούσιας νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική.

Η δικογραφία της υπόθεσης υποβλήθηκε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών στον Εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας για αρχειοθέτηση καθώς δεν προέκυπτε λόγος για ποινική δίωξη στους γονείς. Έτσι η υπόθεση ξεχάστηκε…




Τι λέει η μητέρα

Η μητέρα της 29χρονης επιβεβαίωσε πως οι αρμόδιες αρχές γνωρίζουν την κατάσταση αλλά κανένας δεν έχει δώσει λύσεις.

«Υποφέραμε τόσο καιρό, από χρόνια υπάρχει αυτή η κατάσταση, είναι όλοι ενήμεροι και ξέρουν τα πάντα.

Οι ειδικοί ξέρουν τη βοήθεια που χρειαζόμαστε. Όταν θα έρθουν θα μιλήσουμε και θα δούμε τι συμβαίνει, θα δούμε τι ακριβώς πρέπει να γίνει. Δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας.

Βγήκε το θέμα, δημοσιοποιήθηκε και αισθάνομαι ότι προστατεύτηκε το παιδί μου, εμένα μου αρκεί που ακούστηκε. Προς το παρόν δεν έχει έρθει ακόμα κανένας.

Οι μανούλες που περνάνε όλο αυτό ξέρουν τι πρέπει να κάνει η κάθε μία ξεχωριστά γιατί όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Από εκεί και μετά όταν αγαπάς το παιδί σου το φροντίζεις. Δεν είναι τίποτα δύσκολο όταν αγαπάς το πλασματάκι που έχεις αναλάβει, εξάλλου είμαστε υποχρεωμένοι ως άνθρωποι να βοηθάμε τον πλησίον μας. Ο άνθρωπος ο οποίος περπατάει πρέπει να προσφέρει», είπε η γυναίκα στο newsit.gr.




 

Δείτε επίσης:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This