Χαλκίδα: Σε σοκ η κόρη της 63χρονης με το «θέατρο» του φίλου της – «Σκότωσε τη μητέρα μου και μετά με παρηγορούσε»

«Γιατί μου το κάνεις αυτό; Εγώ σε ξέρω από μικρό παιδί» φώναζε η άτυχη γυναίκα

Must Read

Αδυνατεί να πιστέψει η κόρη της 63χρονης Μαρίας Δασκαλοπούλου στη Χαλκίδα, ότι ο κολλητός της από τα παιδικά χρόνια ήταν τελικά ο δολοφόνος της μητέρας της. Ο 37χρονος δράστης, «έσπασε» και ομολόγησε ότι εκείνος σκότωσε την 63χρονη μητέρας της παιδικής του φίλης, με κίνητρο να αρπάξει τα χρήματα που είχε στο σπίτι της, για να τα τζογάρει.

Ο 37χρονος γνώριζε ότι μέσα στο σπίτι η 63χρονη γυναίκα είχε το ποσό των 7.000 ευρώ, ενώ ήταν ενήμερος και για το κλειδί του σπιτιού που υπήρχε μέσα σε γλάστρα. Έτσι εισέβαλλε στην οικία της άτυχης γυναίκας και όταν εκείνη τον αναγνώρισε την έσπρωξε από τις σκάλες και την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. «Γιατί μου το κάνεις αυτό; Εγώ σε ξέρω από μικρό παιδί» φώναζε πριν αφήσει την τελευταία της πνοή η 63χρονη.

«Ήθελα πάση θυσία τα χρήματα. Μόλις μου το είπε ήταν το μόνο που σκεφτόμουν. Τρελάθηκα» δήλωσε ο δράστης ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας «Πανικοβλήθηκα και ήθελα να την κάνω να μην φωνάζει». Μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, ο δράστης πήγε σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών και έπαιξε τα χρήματα που είχε κλέψει από το θύμα του.

Την ίδια στιγμή, η κόρη του θύματος, παραμένει σε κατάσταση σοκ. «Δεν ήθελα να πιστέψω ότι ο παιδικός μου φίλος σκότωσε τη μητέρα μου. Το σοκ για μένα είναι πολύ μεγάλο, αυτή τη στιγμή. Σκότωσε τη μητέρα μου και την επόμενη μέρα ήταν μέσα στο σπίτι μου και μου συμπαραστεκόταν για το χαμό της. Προσπαθούσα να μαζέψω τα κομμάτια μου κι όλοι άφηναν άθλιους και βαρύτατους υπαινιγμούς ότι εγώ ήμουν η υποψήφια δολοφόνος της μητέρας μου και τώρα δεν έχουν τη δύναμη να μου ζητήσουν συγγνώμη. Με χαρακτήριζαν ως “τέρας” κι αυτός γνώριζε, με τα ίδια χέρια που σκότωσε τη μάνα μου, με τα ίδια χέρια με αγκάλιαζε και με παρηγορούσε. Ήταν μια φιλία που ξεκίνησε όταν ήμασταν παιδιά ακόμα, τον στηρίξαμε κι εγώ και η μητέρα μου, τον είχα σαν αδελφό μου κι αυτός μας σκότωσε και τις δύο» δήλωσε στο protothema.gr μέσω του δικηγόρου της, Θανάση Τάρτη.




Υπενθυμίζεται ότι τη γυναίκα βρήκε νεκρή μια οικογενειακή φίλη, η οποία τη βοηθούσε στην καθημερινότητά της, καθώς η κόρη της, με την οποία έμενε μαζί, ήταν στη δουλειά της. Αρχικά, από τον ιατροδικαστή ο θάνατός της θεωρήθηκε ατύχημα, καθώς η γυναίκα είχε κινητικά προβλήματα και βρέθηκε πεσμένη στις σκάλες, όμως ο νεκροτόμος άνοιξε τον δρόμο της έρευνας όταν εντόπισε στη σορό πέντε τραύματα στον αυχένα από μαχαίρι.




Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν τη σκηνή της δολοφονίας είχαν εντοπίσει αποτυπώματα του δολοφόνου, που μπήκε με το εφεδρικό κλειδί, το οποίο γνώριζαν ελάχιστα άτομα, ενώ τον είχαν καταγράψει και κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Επίσης, βασικό στοιχείο προέκυψε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς το σήμα του κινητού του δράστη την ώρα του εγκλήματος αντιστοιχούσε σε κεραία της περιοχής όπου βρίσκεται το σπίτι της 63χρονης.

Μετά την ομολογία του δράστη ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να εμπλέκεται και δεύτερο άτομο στη δολοφονία της γυναίκας, επίσης από τον στενό κύκλο της.

«Ήταν φίλοι από την 1η Γυμνασίου»

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, σε τηλεοπτική εκπομπή μίλησε ο πατέρας του 39χρονου, κάνοντας λόγο για έναν άνδρα εργατικό, που φοβόταν να σκοτώσει μέχρι και….κατσαρίδα. «Έχει φύγει η Γη κάτω από τα πόδια μου, δεν μπορώ να το χωνέψω με τίποτα. Από ότι μου είπαν είχε μπλέξει με ηλεκτρονικό τζόγο. 39 χρονών πού να τον παρακολουθείς; Τελευταίο χρόνο ξέμενε από λεφτά, πήγαινε στη γυναίκα μου, ζήταγε 20 ευρώ, 30 ευρώ, 50 ευρώ. Εδώ λένε ότι είχε μπλέξει με ναρκωτικά, ποιά ναρκωτικά; Μη λένε ό,τι θέλουν», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Με την κόρη της 63χρονης ήταν φίλοι από την 1η γυμνασίου. Ο γιος μου ήταν εργατικός, δεν έχανε ώρα από τη δουλειά του, φιλότιμος, μόνο που είχε μπλέξει με τον τζόγο, έχει φάει πάρα πολλά λεφτά και από μένα και από τον πατέρα μου. Του δίναμε συνέχεια».

Σε ό,τι αφορά στο έγκλημα, ο πατέρας του 39χρονου δήλωσε σοκαρισμένος. «Δεν μπορώ να το πιστέψω, φοβόταν να πατήσει και κατσαρίδα, να χτυπήσει γάτα τρελαινόταν δεν μπορώ να καταλάβω πώς έγινε αυτό, δεν μπορώ να ηρεμήσω», τόνισε, ενώ έκανε γνωστό πως έχει έναν ακόμη γιο. 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν θα ήθελε να πει κάτι στην οικογένεια της 63χρονης, ο ίδιος απάντησε: «Φυσικά ζητάω συγνώμη, το κυριότερο είναι αυτό. Δεν μπορώ να χωνέψω ότι σκότωσε γυναίκα αυτό το παιδί, ότι έχει σκοτώσει άνθρωπο αυτό το παιδί. Δεν του έχω μιλήσει, λείπω από τη Χαλκίδα, η γυναίκα μου κοντεύει να πεθάνει».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο τζόγος είναι πολύ μεγάλη αρρώστια. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία θα έπρεπε αν όχι να απαγορευτεί, τουλάχιστον να απαγορευτεί δια ροπάλου η διαφήμιση αυτού του ψυχοφθόρου και καταστροφικού πάθους που έχει διαλύσει οικογένειες και φυσικά έχει οδηγήσει σε ανθρωποκτονίες. Απαγόρευση διαφήμισης, όπως με το τσιγάρο, και σταδιακή ενημέρωση από τα σχολικά χρόνια για την καταστροφική του επίδραση στον άνθρωπο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This