«Κραυγή» αγωνίας από τους κατοίκους της Αλοννήσου – Παραμένουν δίχως ακτοπλοϊκή σύνδεση

Έχουν χάσει ήδη δύο μήνες τουρισμού

Must Read

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Αλοννήσου το τελευταίο διάστημα, καθώς η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού παραμένει άγνωστη σε εκείνους φράση, με την κατάσταση ενόψει καλοκαιριού να δημιουργεί σωρεία προβλημάτων στον τουρισμό!

Κάτοικοι και επαγγελματίες απευθύνθηκαν μάλιστα και στο υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς, όπως υποστηρίζουν, νιώθουν αποκομμένοι τόσο από την ηπειρωτική Ελλάδα όσο και από τη Θεσσαλονίκη που αγαπάει ιδιαίτερα τις βόρειες Σποράδες.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Τσουκανά, Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου, ο Μάιος και ο Ιούνιος έχουν χαθεί ήδη για το νησί, καθώς, μέχρι τον Ιούλιο δεν θα υπάρχει σύνδεση ούτε με τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, επεσήμανε πως ακόμη και από το λιμάνι του Μαντουδίου Ευβοίας που συνδέεται με τις βόρειες Σποράδες, ξεκινούν δρομολόγια μόνο προς τη Σκιάθο και την Σκόπελο αλλά όχι προς την Αλόννησο.

«Δεν θα ξεκινήσουν ούτε οι ξένοι, ούτε οι Έλληνες»

«Εάν τα δρομολόγια δεν γνωστοποιούνται από νωρίς, δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα, ιδίως στους ξένους, οι οποίοι κλείνουν τις διακοπές τους από τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο», δήλωσε πριν από μερικές ημέρες η πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Αλοννήσου Χαρίκλεια Θεοδώρου.

Η ίδια εξήγησε πως ήδη υπάρχουν ακυρώσεις για τον Ιούνιο, ενώ οι επισκέπτες που έχουν κλείσει μέσω on line δικτύων, σταδιακά οδηγούνται προς την ίδια οδό, εφόσον δεν έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα που δικαιούνται να κάνουν ακύρωση. «Δεν ξέρουμε εάν θα υπάρχει γραμμή. Δεν θα ξεκινήσουν ούτε οι ξένοι, ούτε οι Έλληνες», επεσήμανε.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές, η πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Αλοννήσου υποστήριξε πως παραμένουν οι ίδιες με πέρυσι. Τον Ιούνιο τα ενοικιαζόμενα δωμάτια κυμαίνονται μεταξύ 35 – 70 ευρώ, Ιούλιο, Αύγουστο από 50 – 120 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This