Καρυστιανού σε Μητσοτάκη: «Έχω δικαίωμα να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου!»

«Αρκετά με την ατιμωρησία των υπουργών. Αρκετά με τη διαφθορά. Η διαφθορά σκοτώνει»

Must Read

«Κόλαφος» ήταν για μια ακόμα φορά η Μαρία Καρυστιανού για την κυβέρνηση Μητσοτάκη που επιμένει στην αποποίηση ευθυνών και τις πρακτικές συγκάλυψης για το έγκλημα στα Τέμπη με 57 νεκρούς.

Στην ομιλία της που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του δικηγορικού Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών, αναφερόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του ενώπιων της δικαιοσύνης και όχι μέσω των φιλοκυβερνητικών δημοσιογράφων.

«Ο πρωθυπουργός απουσιάζει σήμερα και από αυτή τη σημαντική μέρα για τις αρχές της δημοκρατίας στην Ελλάδα, όπως απουσίαζε και από την ολομέλεια της Βουλής και σε άλλα σημαντικά για τη χώρα μας θέματα. Σίγουρο είναι μόνο το πρόσωπο της αδιαφορίας όχι απέναντι σε ένα από τα χειρότερα εγκλήματα στη χώρα με κρατική συμμετοχή και ευθύνη αλλά και απέναντι σε 1,5 εκατ. πολιτών» ανέφερε η Μαρία Καρυστιανού και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός ελπίζει πώς η ελληνική κοινωνία θα ξεχάσει τους νεκρούς:

«Κύριε Μητσοτάκη, το όνομά σας αναφέρθηκε σε μία ποινικά κολάσιμη πράξη για την οποία εσείς πρώτος θα έπρεπε να σπεύσετε να ξεκαθαρίσετε σύμφωνα με τη θέση σας. Όχι εκ του ασφαλούς, εντός της Βουλής και σε οικείο δημοσιογραφικό περιβάλλον αλλά να παρουσιαστείτε οικειοθελώς μπροστά στον δικαστή και να αποδείξετε τα όσα ισχυρίζεστε. Αντιθέτως κρυμμένος στην ασυλία, ούτε καν αναφέρεστε στην τραγωδία, ελπίζοντας ότι οι Έλληνες θα ξεχάσουν και θα αποθαρρυνθούν. Εμείς όμως δεν ξεχνάμε» είπε και έθεσε αμείλικτα ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό:

«Με σκοπό να κοιτάξετε κατάματα το πρόβλημα και βλέποντας την αδιαφορία της δικαιοσύνης, σας απέστειλα μία επιστολή, όχι ως εκπρόσωπος εντός κράτος που σκότωσε το παιδί μου, όχι μόνο από την ηθική υποχρέωση προς την κοινωνία και την παράταξή σας αλλά από την υποχρέωση που έχετε να απαντήστε εντός 50 ημερών σύμφωνα με το άρθρο 10 του Συντάγματος με σεβασμό προς τις διατάξεις της χώρας. Γνωρίζετε τους νόμους της χώρας μου; Συμμορφώνεστε με αυτούς ή θεωρείτε ότι δεν έχετε καμία τέτοια υποχρέωση; Η απουσία σας δηλώνει και την απάντησή σας αλλά εγώ ως μάνα και ως πολίτης έχω δικαίωμα να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου».

«Αρκετά με την ατιμωρησία των υπουργών. Αρκετά με τη διαφθορά. Η διαφθορά σκοτώνει» δήλωσε στην αρχή της καθηλωτικής ομιλίας της η μητέρα-σύμβολο των Τεμπών η οποία υπενθύμισε

Μάλιστα, απευθυνόμενη προς τους βουλευτές τους κάλεσε να κατέβουν από το βάθρο τους: «Επιτέλους κοιτάξτε μας» είπε και υπενθύμισε τις υπογραφές που έχουν μαζευτεί για να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Είχαν δικαίωμα οι συγγενείς των 115 αθώων που απανθρακώθηκαν στον Μάτι να μάθουν γιατί κάηκαν. Και όμως οι Τσίπρας και ο Πολάκης, αυτά τα δύο φασιστοειδή, ειρωνεύονταν τους νεκρούς. Τόσο γουρούνια.

  2. Φορτσάρει η Καρυστινού όσο πλησιάζει η Κυριακή των Ευρωεκλογών. Αντιπολίτευση για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δικηγόροι που την πλαισιώνουν, έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους με το κλεφτοπασόκ και την βρόμικη κεντροαριστερά. Το παιδί σου κάηκε κυρία μου, όπως έκαψε ο ΣΥΡΙΖΑ εκατόν δέκα πέντε αθώους στο Μάτι. Μην αγχώνεσαι. Στις επόμενες Εθνικές εκλογές θα είσαι βουλευτής με το ανθελληνικό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ.

    • Είσαι κάθε μέρα τόσο μακάκας ή παίρνεις και ρεπό? Έχεις παιδιά? Είσαι τόσο βαμμένος βολεμένος που δεν φοβάσαι ότι αύριο θα είσαι εσύ ή τα παιδιά σου στη θέση της Καρυστιάνου? Εδώ έχουμε τη συγκάλυψη του αιώνα, με μαφιόζικο τρόπο. Εδώ έχουμε κάλυψη σε λαθρέμπορους- υπουργούς. Στο μάτι είχαμε κρατική ανεπάρκεια, δεν έβαλε τη φωτιά ο ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά , και μόνο επειδή έβγαλε στον αέρα μια σύσκεψη ενώ είχαν νεκρούς, τους έστειλαν στον αγύριστο και πολύ καλά έκαναν. Εδώ που έχουμε την πιο διεφθαρμένη- μαφιόζικη- αλαζονική κυβέρνηση όλων των εποχών, τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει? ΝΤΡΟΠΗ δεν μας αξίζει τέτοιος βιασμός της νοημοσύνης μας. ΑΙΣΧΟΣ.

      • Ηλίθιος είσαι μάλλον εσύ. Αν ήταν μόνη της και το έκανε για το παιδί της, θα της έλεγα και μπράβο. Εδώ όμως παίζει το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ. Τράβα πάρα κάτω.

  3. Μυαλά σαν την κ.Καρυστιανου θα σώσουν την πατρίδα μας από τους τενεκεδες που την ρημαζουν χρόνια τώρα.Κυρια Μαρία υποκλίνομαι εγώ και η οκογενεια μου ..για το ήθος σας..την δύναμη της ψυχής σας..την ανδρεία σας..την αξιοπρέπεια σας..την ατσάλινη θέληση σας…είστε ο άνθρωπος που μας εμπνέει..θα σας στηρίζουμε όπου κι αν φτάσετε…!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This