Βερβεσός για τις υπογραφές: Το 1,5 εκατομμύριο πολίτες έχουν και φωνή και ψυχή

Must Read

Με φόντο το 1,5 εκατομμύριο υπογραφές πολιτών που ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα στα Τέμπη, Επιτροπή νομικών θα εισηγηθεί αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με ομιλήτρια την Μαρία Καρυστιανού.

Η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων θα συντονίσει πρωτοβουλία που θα εισηγηθεί την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ στην Επιτροπή θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του συλλόγου και της Ολομέλειας Δημήτρης Βερβεσός, ε.τ. αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ και ο αν. καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Νίκος Παπασπύρου.

«Οι 1.500.000 φωνές και οι 1.500.000 ψυχές δεν μπορούν να περιμένουν την τροποποίηση του Συντάγματος» τόνισε ο κ. Βερβεσός , ο οποίος πρότεινε την προετοιμασία ενός νομοσχεδίου, με υφιστάμενες συνταγματικές διατάξεις, και την κατάθεση ενιαίας νομοθετικής ρύθμισης από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να αλλάξει το καθεστώς της ασυλίας των πολιτικών.

Μάλιστα, ο ο πρόεδρος του συλλόγου και της  Ολομέλειας μίλησε για «πρόσωπα οι οποίοι αρνούνται να κάτσουν σε ένα σκαμνί για να δούμε εάν έχουν ή όχι ευθύνες». «Δεν μπορεί να υπάρχουν μόνον πολιτικές ευθύνες» είπε κάνοντας αναφορά σε αστικές ευθύνες.

Σημειώνεται ότι στην πρόσκληση των συγγενών των θυμάτων ανταποκρίθηκαν ο τομεάρχης δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο τομεάρχης δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Κωστής Καρπόζηλος από τη Νέα Αριστερά, ο Βασίλης Βιλιαρδος από την Ελληνική Λύση, Νίκος Βρεττός της Νίκης.

Η καρέκλα που προοριζόταν για εκπρόσωπο της ΝΔ, έμεινε κενή…

 

Δείτε επίσης:

Καρυστιανού σε Μητσοτάκη: «Έχω δικαίωμα να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τέσσερα και μισό εκατομμύρια μαζέψαμε με τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για την μη αναγραφή του θρησκεύματος στις Ελληνικές ταυτότητες. Ο αγαπημένος σου Κώστας Σημίτης (Ααρών Αβουρής) κύριε Βερβεσέ, ο αρχηγός του κόμματος σου του κλεφτοπασόκ, τις έγραψε στα παπάρια του, που δεν είχε κιόλας. Όχι λοιπόν μαθήματα δημοκρατίας, ειδικά από εσένα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This