Ξεσπά ο Βαγγέλης Κουλιανός από τη φυλακή: «Δεν σκότωσα εγώ τον πατέρα μου, υποπτεύομαι ποιος το έκανε»

Must Read

Μπορεί να έχει περάσει μόλις ένας μήνας από την καταδίκη του Βαγγέλη Κουλιανού σε ισόβια, για την δολοφονία του πατέρα του, Γιώργου Καρυώτη, το καλοκαίρι το 2022 στην Ρόδο, όμως ο άνδρας επιμένει στην αθωότητά του και μέσα από την φυλακή δίνει την δική του διάσταση στο θέμα. Πρόκειται για μία υπόθεση που συγκλόνισε το νησί, όχι μόνο πριν από δύο χρόνια όταν διαπράχθηκε το έγκλημα, αλλά και πέρσι, όταν οι Αρχές ανακοίνωσαν την εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Αυτό που φωνάζω μέσα από την φυλακή είναι ότι είμαι αθώος. Δεν έχω σκοτώσει εγώ τον πατέρα μου, και ούτε που θα σκεφτόμουν εγώ να τον βλάψω. Εγώ τον πατέρα μου τον αγαπούσα, τον λάτρευα. Τι λόγο είχα να του κάνω κακό;», διερωτήθηκε και συνέχισε τονίζοντας: «Όλα τα στοιχεία που λένε ότι υπάρχουν εναντίον μου είναι μετέωρα. Με κατηγορούν για την δολοφονία του πατέρα μου, τη στιγμή που εγώ δεν είχα κανένα απολύτως κίνητρο για να τον βλάψω. Τα ίδια δε τα στοιχεία που με δείχνουν σαν ένοχο, αναιρούνται από μόνα τους.

Σε ερώτηση για τα δακτυλικά αποτυπώματα και το DNA που βρέθηκαν, ο Βαγγέλης Κουλιανός απάντησε πως πήγαινε καθημερινά στο σπίτι του πατέρα του και ήταν λογικό να βρεθούν. «Αν δεν είχε μέσα δικά μου δακτυλικά αποτυπώματα, ποιανού θα είχε. Εξάλλου βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα άγνωστου προσώπου και καθώς και DNA άγνωστου προσώπου. Το τελευταίο δε βρέθηκε πάνω στο σχοινί. Μετά από όλα αυτά, είναι δυνατόν να είμαι εγώ ο δολοφόνος;», απάντησε, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο σήμα που εξέπεμπε το κινητό του από την περιοχή:

«Οι ίδιες αυτές κεραίες την ίδια ακριβώς ώρα, με πιάνουν να βρίσκομαι στο Ροδίνι, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην Παλιά Πόλη. Και δεν το λέω εγώ αυτό, το λέει η ανάλυση της αστυνομίας. Τελικά πού ακριβώς βρισκόμουν; Είναι ξεκάθαρο ότι οι κεραίες αυτές δεν αποδεικνύουν τίποτα. Οι κάμερες που λένε ότι δεν με έγραψαν, ήταν ρυθμισμένες 20 χρόνια πίσω. Τι στοιχεία είναι αυτά για να αποδείξουν ένα έγκλημα;».

«Υποπτεύομαι ποιός σκότωσε τον πατέρα μου, υπάρχουν στοιχεία και κίνητρο»

Τέλος, ο Βαγγέλης Κουλιανός επεσήμανε πως υποπτεύεται κάποιον για την δολοφονία του πατέρα του. «Τον έχω εντοπίσει, θεωρώ ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία και κίνητρο που δείχνουν ποιος πραγματικά το έκανε. Αλλά δυστυχώς δεν με ακούει κανείς», επεσήμανε και κατέληξε λέγοντας:

«Δεν είμαι μόνος μου σε αυτήν την προσπάθεια. Η οικογένειά μου, η μητέρα μου, η αδελφή μου και ο γαμπρός μου είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα μου, με αγαπούν και με στηρίζουν. Ξέρουν ότι δεν σκότωσα εγώ τον πατέρα μου και δεν θα ήμουν ικανός να κάνω κάτι τέτοιο, πιστεύουν στην αθωότητά μου και προσπαθούν με κάθε τρόπο να με βοηθήσουν. Το ίδιο και ο δικηγόρος μου ο Δήμος Μουτάφης που στο Δικαστήριο έδωσε μάχη για να με υποστηρίξει».

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται, πως ο 75χρονος Γιώργος Καρυώτης δολοφονήθηκε στις 14 Ιουνίου 2022 στο σπίτι του, στον Αρχάγγελο της Ρόδου. Ο φιλήσυχος συνταξιούχος λιμενεργάτης και πατέρας τεσσάρων παιδιών, που στο παρελθόν είχε ένα καφενεδάκι στο λιμάνι του νησιού, είχε βρεθεί με ένα σχοινί στο λαιμό, προκαλώντας «μούδιασμα» σε ολόκληρο το νησί.

Συγκεκριμένα, είχε τα χέρια πισθάγκωνα δεμένα με κορδόνια από τα άρβυλά του, ενώ ο θάνατός του αποδόθηκε σε στραγγαλισμό. Λίγο πριν, του είχαν κλείσει με μια πετσέτα τις αεροφόρους οδούς, για να μην φωνάξει και τον ακούσουν.

Από την πρώτη στιγμή οι έρευνες είχαν πάρει τεράστιες διαστάσεις, ενώ με την υπόθεση είχε ασχοληθεί και η Αγγελική Νικολούλη. Μάλιστα, ο γιος του συνταξιούχου, που πλέον καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για το έγκλημα, ήταν από τα πρόσωπα εκείνα που αναζητούσαν εναγωνίως τον δολοφόνο και έβγαινε συνεχώς στην εκπομπή, απευθύνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι, να το πει.

«Η ψυχολογία μου είναι πάρα πολύ χάλια. Τελευταία φορά τον είδα μία ημέρα πριν τη δολοφονία για δεκαπέντε λεπτά. Δεν μου ανέφερε, ούτε είδα κάτι παράξενο, που να μου έκανε εντύπωση. Δε συνήθιζε να αφήνει ορθάνοιχτη την αυλόπορτα και αυτό με παραξένεψε. Μπήκα μέσα, τον φώναζα και δεν έπαιρνα καμία απάντηση. Τότε συνειδητοποίησα ότι κάτι έχει συμβεί. Είδα ανοιχτή και την πόρτα του σπιτιού. Αυτός που μπήκε μέσα για να κάνει κακό στον πατέρα μου, την κλώτσησε και μετακινήθηκε ο καταψύκτης», είχε αναφέρει σε μία από τις εκπομπές, προσθέτοντας:

«Τον είχαν ρίξει στο πάτωμα με δεμένα τα χέρια πίσω και μία κουβέρτα πάνω του. Είχε στο κούτελό του μία μαύρη γραμμή και στο πρόσωπό του πολλά χτυπήματα. Ξυλοκοπήθηκε… Είχε ένα σχοινί περασμένο τρεις φορές στο λαιμό του. Πετάω την κουβέρτα από πάνω του και αρχίζω να φωνάζω για βοήθεια».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This