Νοσοκομείο «Αττικόν»: «Αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία για την υποστελέχωση» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Σε τραγική κατάσταση το νοσηλευτικό ίδρυμα

Must Read

Τα πραγματικά στοιχεία σχετικά με την δραματική υποστελέχωση που καταγράφει το Νοσοκομείο «Αττικόν» παρουσίασαν, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων, κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε.

Όπως καταγγέλλουν, τα τελευταία δέκα χρόνια η κατάσταση για το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος των Δυτικών Προαστίων έχει ξεφύγει, με τις συνέπειες να είναι ολέθριες. «Κάθε φέτος και χειρότερα», τόνισαν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι και συμπλήρωσαν: «Από την πανδημία και μετά βιώνουμε ραγδαία επιδείνωση των προβλημάτων μας».

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποίησαν, τα πραγματικά στοιχεία για το «Αττικόν» είναι τα εξής:

  • Μόνιμοι νοσηλευτές: από τις 816 προβλεπόμενες θέσεις είναι καλυμμένες οι 522
  • Συμβασιούχοι νοσηλευτές: υπηρετούν 130 επικουρικοί και 23 με πρόγραμμα ΟΑΕΔ

Οι εργαζόμενοι διευκρινίζουν δε, πως οι προβλεπόμενες θέσεις αφορούν στους απαρχαιωμένους οργανισμούς του Δημοσίου. «Οι ανάγκες από τότε είναι πολλαπλάσιες αφού έχουν ανοίξει νέα τμήματα. Ακόμα όμως και με αυτά τα στοιχεία υπάρχει έλλειμμα 150 νοσηλευτών!», υπογραμμίζουν.

«Οι κυβερνώντες και οι διοικούντες για να μπαλώσουν μία τρύπα, ανοίγουν δύο»

Τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων αποτυπώνουν την εφιαλτική κατάσταση που βιώνουν, μέσα από ένα μακροσκελές κείμενο.

«Αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας, δουλειά με εξοντωτικούς ρυθμούς που οδηγεί σε παραιτήσεις δεκάδες συναδέλφους, ακόμα και μόνιμους. Αλλεπάλληλες μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από τμήμα σε τμήμα. Ένας νοσηλευτής μπορεί να δουλεύει σε 2 και 3 τμήματα μέσα σε μία εβδομάδα. Άνοιγμα νέων τμημάτων χωρίς την απαραίτητη πρόβλεψη σε νοσηλευτικό προσωπικό. Εγκαίνια σε άδεια από εργαζόμενους κτίρια που για να γεμίσουν έστω και για μία βάρδια αδειάζουν άλλα τμήματα. Οι κυβερνώντες και οι διοικούντες για να μπαλώσουν μία τρύπα, ανοίγουν δύο. Σε αρκετές κλινικές δεν βγαίνουν τα προγράμματα ενώ η 24ωρη εργασία έχει γίνει καθεστώς (βάρδια πρωί- νύχτα- απόγευμα μέσα σε δύο 24ωρα)», αναφέρουν και συνεχίζουν:

«Άδειες του καλοκαιριού στον αέρα (είτε ή το πολύ δύο εβδομάδες είτε με προκαθορισμένες ημερομηνίες λες και δεν έχουμε οικογένεια). Δύο νοσηλευτές για 40 ασθενείς αφού τα ράντζα παρά τα παραμύθια του Υπουργείου ζουν και βασιλεύουν! Ιδιαίτερο πρόβλημα με τις Μαίες του νοσοκομείου μας που υπηρετουν 26 μόνιμες σε σύνολο 35 οργανικών θέσεων και καλύπτουν τη Γυναικολογική- Μαιευτική κλινική, το μαιευτήριο, τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, τη ΜΕΘ Παίδων, τα εξωτερικά ιατρεία και τα Γυναικολογικά Επείγοντα. Η τελευταία Μαία προσλήφθηκε το 2016!».

Παράλληλα, κάνουν λόγο για χιλιάδες οργανικές θέσεις κενές στο νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα ο κάθε εργαζόμενος να πρέπει να φροντίζει αμέτρητους ασθενείς ταυτόχρονα. «Ο κλάδος μας συνεχίζει, με ευθύνη των πολιτικών όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων να χαρακτηρίζεται από ελλείψεις και υποστελέχωση, μισθολογικές αδικίες και άρνηση ένταξης στα ΒΑΕ, ελαστικές σχέσεις εργασίας, πολυδιάσπαση και άλυτα προβλήματα που αφορούν το μεγαλύτερο τμήμα του που είναι γυναίκες και ειδικά μωρομάνες (άδειες μητρότητας, επιδόματα, παιδικοί σταθμοί κλπ)», τόνισε.

Ως εκ τούτου, η Γενική Συνέλευση του νοσηλευτικού προσωπικού αποφάσισε τα εξής:

  • Κοινοποίηση των προβλημάτων σε Υπουργείο Υγείας, ΜΜΕ, ελληνικό κοινοβούλιο.
  • Αν δεν παρθούν μέτρα προειδοποιούν ότι θα προβούν σε συνεχόμενες κυλιόμενες στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις καθώς και σε επ’ αόριστο αναστολή της λειτουργίας των τμημάτων που λειτουργούν με προσωπικό κάτω από το όριο ασφαλείας για τους ασθενείς
  • Παρέμβαση στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου και δέσμευση για έγκριση των θέσεων που δεν καλύπτονται καθώς και μέτρα για να χορηγηθεί στο προσωπικό η άδεια καλοκαιριού
  • Συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας με αποκλειστικό θέμα τα προβλήματα του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This