Κανένα ίχνος του Βρετανού τηλεοπτικού γιατρού Μάικλ Μόσλεϊ – Οι φόβοι που εκφράζονται – Τι λέει ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε

Έχει κινητοποιηθεί όλο το νησί για τον εντοπισμό του

Must Read

Τεράστια είναι η αγωνία που βιώνει η οικογένεια του Βρετανού τηλεοπτικού γιατρού, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος δεν έχει δώσει σημεία ζωής από το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης όταν είχε πάει με την σύζυγό του και φιλικό ζευγάρι σε παραλία της Σύμης για μπάνιο και δεν επέστρεψε ποτέ.

Για την ανεύρεση του 67χρονου έχει κινητοποιηθεί κυριολεκτικά όλο το νησί καθώς στις αναζητήσεις συμμετέχουν η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το Λιμενικό και οι κάτοικοι ενώ έσπευσαν και ομάδες από την Αθήνα με drones και τον απαραίτητο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και έχει πάει και ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το itv.com η αναζήτηση σταμάτησε το βράδυ και σήμερα θα προστεθούν στις έρευνες και άλλα στελέχη της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι έρευνες εστιάζονται στην περιοχή Πέδι η οποία είναι επικίνδυνη και αρκετά δύσβατη σε ορισμένα σημεία για κάποιον που δεν γνωρίζει. Ο παρουσιαστής δεν είχε μαζί του κινητό καθώς το είχε αφήσει στο κατάλυμα που έμενε. Εκφράζονται ανησυχίες πως ο 67χρονος έπαθε καρδιακή προσβολή και έπεσε κάπου.

O δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας δήλωσε στο BBC ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι μικρή και θα τον είχαν βρει μέχρι τώρα, αν του συνέβαινε τίποτα.

Δείτε βίντεο:




«Είναι τρελό, δεν βγάζει νόημα. Πώς μπορεί κάποιος να εξαφανιστεί μέρα μεσημέρι; Αν του είχε συμβεί κάτι θα τον είχαμε βρει είτε στο μονοπάτι είτε κοντά στο μονοπάτι που πήρε για να επιστρέψει στο λιμάνι του Γυαλού όπου έμενε με φίλους» λέει χαρακτηριστικά  αξιωματούχος στην βρετανική Guardian.

Γράφημα της Daily Mail για την διαδρομή που ακολούθησε ο γιατρός:

Κάτοικος της περιοχής που μίλησε στο BBC Radio 5 Live είπε για την περιοχή που εξαφανίστηκε ο Μόσλει ότι «είναι ένα μονοπάτι που ανεβαίνει το βουνό αλλά πρόσφατα έγινε διάνοιξη και υπάρχει μόνο ένας δρόμος οπότε είναι αδύνατο να χαθείς ή να χάσεις τον προσανατολισμό σου. Δεν είναι μια διαδρομή που είναι πολύ δύσκολη όταν αρχίζεις την κατάβαση. Είναι μια διαδρομή που κάνουν καθημερινά οι τουρίστες που έρχονται στη Σύμη».

Μιλώντας στο ERTnews, μια γυναίκα από το νησί ήταν η τελευταία που τον είδε την Τετάρτη.

«Στις 14:20 φεύγω από το σπίτι μου να πάω στα δωμάτια και τον βλέπω δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να μιλάει με κάποιον, κάπως ηλικιωμένο. Ο άλλος που ήταν δίπλα του φορούσε ένα καρό πουκαμισάκι πολύ λεπτό», ανέφερε.

Όπως εξήγησε, η μάρτυρας αντιλήφθηκε μόλις δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία του ότι τον είχε δει.

Ο τηλεοπτικός γιατρός του BBC ασχολείται με επιστημονικά θέματα και ιατρικό ρεπορτάζ, με κύρια θεματολογία την διατροφή και τον ρόλο της στην υγεία και την βελτίωση του ύπνου.

Ο πατέρας τεσσάρων παιδιών ταξίδεψε στη Σύμη για διακοπές, με την 65χρονη σύζυγό του Κλερ Μπέιλι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι βρισκόταν το μεσημέρι της Τετάρτης μαζί με φίλους στην παραλία του Αγίου Νικολάου της Σύμης. Γύρω στη 1.30 ο γιατρός αποφάσισε να επιστρέψει με τα πόδια στο Γυαλό όπου διέμεναν. Από τότε τα ίχνη του αγνοούνται. 

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας ανέφερε: «Όλο το νησί είναι ανάστατο. Έχουν βγει οι εθελοντές του νησιού και οι υπηρεσίες και ψάχνουν να τον βρουν. Οι πληροφορίες λένε ότι επέστρεψε από την παραλία, του Αγίου Νικολάου, περπάτησε το μονοπάτι που είναι 10-15 λεπτά και έφτασε στο Πέδι, που είναι κατοικημένη περιοχή». Μάλιστα, όπως δήλωσε στο Live News, o γιατρός συναντήθηκε με δύο ανθρώπους καθώς επέστρεφε:  «Ο άνθρωπος είχε πάει για μπάνιο και πληροφορίες θέλουν να έχει μιλήσει με μια γυναίκα αφότου έφυγε από την παραλία και άλλες με έναν άνδρα στο Πέδι. Δεν είναι εύκολο να χαθεί άνθρωπος στη Σύμη, νομίζω και κάτι να έπαθε, από χθες το βράδυ που ψάχνουν και οργώνουν το Πέδι, κάποιο ίχνος θα είχαμε βρει» τόνισε και πρόσθεσε:προσβάσιμη με τα πόδια, δεν υπάρχει υψόμετρο. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν έχει πάθει κάτι, κάπου θα έχει πάει ο άνθρωπος».




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This