Ανατροπή στην «περίεργη» εξαφάνιση του Βρετανού παρουσιαστή στη Σύμη – Τι έδειξε υλικό από κάμερα ασφαλείας

Must Read

Άφαντος για δεύτερη ημέρα παραμένει ο Βρετανός παρουσιαστής του BBC Mάικλ Μόσλεϊ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στη Σύμη όπου έκανε διακοπές με τη σύζυγό του. Ο 67χρονος παρουσιαστής επέστρεφε από παραλία με τα πόδια, ωστόσο δεν γύρισε ποτέ στο σπίτι όπου διέμενε.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές αναζητούν τον 67χρονο από την Πέμπτη, ενώ από το πρωί της Παρασκευής οι έρευνες συνεχίζονται με συνδρομή δυτών και του Λιμενικού Σώματος. Στις έρευνες συμμετέχει και ο αντιδήμαρχος του νησιού Ηλίας Τσάσκας, ο οποίος δήλωσε στο BBC ότι οι έρευνες επικεντρώνονται στο Πέδι όπου σύμφωνα με μαρτυρία γυναίκας εθεάθη τελευταία φορά ο παρουσιαστής.

Σωστικά συνεργεία «σαρώνουν» το νησί και με drone καθώς θεωρείται πιθανό το σενάριο  67χρονος να έπεσε στη θάλασσα ή σε κάποιο δυσπρόσιτο σημείο.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Live News, ελέγχθηκαν κάμερες στην παραλία του Αγίου Νικολάου, από όπου αποχώρησε ο παρουσιαστής αγνοούμενος, χαιρετώντας τη σύζυγο και τους φίλους του. Στα πλάνα φαίνεται να κρατάει και μια ομπρέλα για να προστατεύεται από τον ήλιο. Το υλικό αυτό καταγράφηκε αφού ο παρουσιαστής είχε περάσει το παραλιακό μονοπάτι και είχε φτάσει ήδη στο κέντρο του νησιού, έξω από ένα εστιατόριο. Τι συνέβη λοιπόν στον 67χρονο λίγο προτού φτάσει στο σπίτι;




Σημειώνεται ότι νωρίτερα, οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην δυτική πλευρά της Σύμης, διότι υπήρχε πληροφορία ότι βρέθηκε ένα πτώμα στην περιοχή, ωστόσο διαψεύστηκε.




Τα πλάνα «δένουν» με την  μαρτυρία κατοίκου που είπε ότι τον είδε να περιμένει σε μια στάση λεωφορείου στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης. Παραμένει άγνωστο το αν επιβιβάστηκε στο λεωφορείο και αν ναι, σε ποια στάση κατέβηκε.




Την ίδια στιγμή, κάτοικοι του νησιού αναφέρουν στον independent, ότι η εξαφάνιση του παρουσιαστή είναι «περίεργη» καθώς η  παραλιακή πεζοπορία που οδηγεί από την παραλία στην εκκλησία του Αγίου Θωμά στο Πέδι είναι «εύκολη διαδρομή» με σαφείς σημάνσεις.

«Είναι ένας δρόμος που κατευθύνεται στην πλαγιά του βουνού, αλλά έγινε πρόσφατα διαπλάτυνση και υπάρχει μόνο μία διαδρομή, οπότε δεν είναι δυνατόν να χάσει κάποιος τον δρόμο. Διαρκεί πιθανώς 20 λεπτά με τα πόδια κάτω από την πλαγιά του βουνού, αλλά δεν είναι υπερβολικά απότομος ή κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί πολύ επικίνδυνο, είναι κάτι που κάνουν οι τουρίστες κάθε μέρα το καλοκαίρι. Δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς μπορείς να χαθείς» δήλωσε γυναίκα στο BBC Radio 5 Live.

O δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας δήλωσε στο BBC ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι μικρή και θα τον είχαν βρει μέχρι τώρα, αν του συνέβαινε τίποτα.

Δείτε βίντεο:




«Είναι τρελό, δεν βγάζει νόημα. Πώς μπορεί κάποιος να εξαφανιστεί μέρα μεσημέρι; Αν του είχε συμβεί κάτι θα τον είχαμε βρει είτε στο μονοπάτι είτε κοντά στο μονοπάτι που πήρε για να επιστρέψει στο λιμάνι του Γυαλού όπου έμενε με φίλους» λέει χαρακτηριστικά  αξιωματούχος στην βρετανική Guardian.

Γράφημα της Daily Mail για την διαδρομή που ακολούθησε ο γιατρός:

Κάτοικος της περιοχής που μίλησε στο BBC Radio 5 Live είπε για την περιοχή που εξαφανίστηκε ο Μόσλει ότι «είναι ένα μονοπάτι που ανεβαίνει το βουνό αλλά πρόσφατα έγινε διάνοιξη και υπάρχει μόνο ένας δρόμος οπότε είναι αδύνατο να χαθείς ή να χάσεις τον προσανατολισμό σου. Δεν είναι μια διαδρομή που είναι πολύ δύσκολη όταν αρχίζεις την κατάβαση. Είναι μια διαδρομή που κάνουν καθημερινά οι τουρίστες που έρχονται στη Σύμη».

Μιλώντας στο ERTnews, μια γυναίκα από το νησί ήταν η τελευταία που τον είδε την Τετάρτη.

«Στις 14:20 φεύγω από το σπίτι μου να πάω στα δωμάτια και τον βλέπω δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να μιλάει με κάποιον, κάπως ηλικιωμένο. Ο άλλος που ήταν δίπλα του φορούσε ένα καρό πουκαμισάκι πολύ λεπτό», ανέφερε. Όπως εξήγησε, η μάρτυρας αντιλήφθηκε μόλις δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία του ότι τον είχε δει.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο Αγγλος δημοσιογράφος, μάλλον είχε τυχαία και μοιραία συνάντηση, με κάποιον επενδυτή από Αραβική χώρα. Από αυτούς που πετάει η Τουρκία με τα σώβρακα στην θάλασσα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This