Χίος: Σε απόκρημνες χαράδρες μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή Ρεστά – Ανησυχία για τις ριπές ανέμων

Η πυρκαγιά, πάντως, οριοθετήθηκε από την πλευρά των Καρυών, στους κατοίκους των οποίων στάλθηκε 112

Must Read

Μάχη με τον χρόνο και τα στοιχεία της φύσης δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, με την ελπίδα να θέσουν υπό έλεγχο μέχρι το βράδυ την πυρκαγιά που ξέσπασε από τη 1:00 το μεσημέρι στην περιοχή Ρέστα, στο νησί της Χίου.

Λίγο μετά τις 17.00, η φωτιά βρισκόταν να καίει δασική και θαμνώδη έκταση μέσα σε απόκρημνες χαράδρες, με ριπές βόρειων ανέμων να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Ωστόσο, παρά τις δύσκολες συνθήκες η πυρκαγιά οριοθετήθηκε από την πλευρά των Καρυών, με αποτέλεσμα να μην απειλήσει την κατοικημένη ζώνη του χωριού από τη βόρεια πλευρά.

Στους κατοίκους της περιοχής Καρυές στάλθηκε μήνυμα από το 112, το οποίο ανέφερε «εάν βρίσκεστε στην περιοχή Καρυές Χίου, απομακρυνθείτε προς Χώρα Χίου», με την Πολιτική Προστασία να διαθέτει τρία λεωφορεία για τη μετακίνηση του πληθυσμού του χωριού και δυνάμεις της Αστυνομίας να βοηθούν τους ηλικιωμένους να επιβιβαστούν σε ιδιωτικά Ι.Χ. οχήματα.

Τις τελευταίες ώρες στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 13 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.




«Επικοινωνήσαμε αμέσως με τον θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τον υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια. Αμέσως εστάλησαν εναέρια μέσα και όλες οι επίγειες δυνάμεις βρίσκονται άμεσα στο σημείο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο Στρατός, η Αστυνομία, ο ΔΕΔΗΕ, το Δασαρχείο. Υπάρχει ένας πολύ καλός συντονισμός και άμεση κινητοποίηση. Θέλω να πιστεύω ότι παρότι υπάρχει αέρας, θα καταφέρουμε να προλάβουμε να μην επεκταθεί η φωτιά σε κατοικήσιμες περιοχές.

»Η σήμανση του 112 βγήκε άμεσα, ώστε να ξεκινήσει η απομάκρυνση των κατοίκων από τις Καρυές. Υπάρχει Αστυνομία, υπάρχει ηρεμία στον κόσμο και γίνεται ομαλά η απομάκρυνση των κατοίκων. Η φωτιά αυτή την στιγμή δεν πλησιάζει σε κατοικημένες περιοχές. Η άμεση αντίδραση των δασοκομάντος που έχουμε την τύχη να έχουμε στη Χίο, καθώς υπάρχει ειδική νεοσύστατη μονάδα και η άμεση κινητοποίηση εναέριων μέσων με την προσωπική επίβλεψη του Βασίλη Κικίλια έκαναν τη διαφορά», ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης, ο οποίος και βρίσκεται στην περιοχή.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This