Κόρινθος: Κατεδαφίζεται η γέφυρα κάτω από την οποία έπιασε φωτιά το βυτιοφόρο – Πώς γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων

Δύσκολο το χθεσινό βράδυ στο σημείο

Must Read

Δύσκολο ήταν το χθεσινό βράδυ στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Κορίνθου μετά από ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα το οποίο έπιασε φωτιά.

Στην εθνική οδό επικράτησε πανικός για αρκετές ώρες καθώς το περιστατικό σημειώθηκε μια «ανάσα» πριν από τις ευρωεκλογές με αρκετούς πολίτες να μετακινούνται για να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα. Η αστυνομία χρειάστηκε να κλείσει τον δρόμο και οι οδηγοί αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν άλλη πορεία που τους υποδείχθηκε με αποτέλεσμα ουρές οχημάτων να σχηματίζονται στις περιφερειακές οδούς.




Μετά τις 2 τα ξημερώματα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα που είχε διακοπεί ενώ από την έξοδο Λουτρακίου εκτρέπεται η κυκλοφορία προς την Κόρινθο. Ωστόσο, κλειστό παραμένει το ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής προς την Κόρινθο και η κυκλοφορία ρυθμίζεται μέσω εκτροπών ενώ η κυκλοφορία δεν διεξάγεται και στα δύο ρεύματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού.

Την ίδια στιγμή από νωρίς σήμερα το πρωί η μεταλλική αερογέφυρα κάτω από την οποία τυλίχθηκε στις φλόγες το βυτιοφόρο κατεδαφίζεται από συνεργεία καθώς υπέστη σοβαρές ζημιές από το υψηλό θερμικό φορτίο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μετά την κατάσβεση της φωτιάς χθες αργά το βράδυ, απομακρύνθηκε η άμορφη μάζα σιδερικών που είχαν απομείνει από το βυτιοφόρο.




Το χρονικό

Πανικός επικράτησε από τις 9 το βράδυ στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε σε βυτιοφόρο γεμάτο βενζίνη, το οποίο για άγνωστη αιτία εξετράπη της πορείας του και ντελαπάρισε στο ύψος της γέφυρας του Ισθμού στην παλαιά Εθνική Οδό.

Άμεσα, πέρα από την Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε και η Τροχαία, η οποία απέκλεισε την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητόδρομου, κατευθύνοντας όλα τα οχήματα σε υποχρεωτική αναστροφή στα διόδια της Ελευσίνας, καθώς για αρκετή ώρα η φωτιά παρέμενε ανεξέλεγκτη, ένεκα και των συνεχών εκρήξεων.

Ανησυχία, ωστόσο, επικρατεί και για την κατάσταση της μεταλλικής αερογέφυρας της παλαιάς Εθνικής Οδού, κάτω από την οποία εξετράπη και κατόπιν τυλίχθηκε στις φλόγες το βυτιοφόρο, καθώς λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύχθηκε στο σημείο προκλήθηκαν ζημιές σε αυτή. Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν πως τμήματα της γέφυρας έπεσαν στο οδόστρωμα.

Για το λόγο αυτό εκδόθηκε και είναι ακόμη σε ισχύ 112 για απαγόρευση εισόδου στην Ολυμπία Οδό από Ελευσίνα προς Κόρινθο και από Κιάτο προς Κόρινθο, για όσο εξετάζεται η κατάσταση της αερογέφυρας από τους μηχανικούς που έσπευσαν στο σημείο. Η διενέργεια όλων των απαραίτητων ελέγχων για να κριθεί η στατικότητα της μεταλλικής γέφυρας αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, Σάββατο 8 Ιουνίου.

Στις 23.30, πάντως, είχε ενεργοποιηθεί το 112 κατά μήκος της εθνικής οδού για να ενημερώσει τους ταλαιπωρημένους οδηγούς ότι σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις στο ύψος του Ισθμού, καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων εξακολουθεί να απαγορεύεται και στα δύο ρεύματα.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 23:40, υπήρξε ενημέρωση από την Πυροσβεστική πως η φωτιά στο βυτιοφόρο είχε, πλέον, σβήσει. Στην ίδια ενημέρωση αναφέρεται πως στο τροχαίο αυτό ατύχημα δεν ενεπλάκη άλλο όχημα και πως λίγο πριν τις 23.00 οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο πραγματοποίησαν διαβροχή στο όχημα και στο οδόστρωμα με ειδικό κατασβεστικό υγρό.

Εξαιτίας της εκτροπής των οχημάτων τόσο στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, όσο και στην παλαιά Εθνική, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων με ακινητοποιημένα οχήματα.

Μέχρι προσφάτως, πάντως, η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο διεξαγόταν ως εξής: εξέρχονταν στον κόμβο Λουτρακίου και εισέρχονταν στον κόμβο Επιδαύρου. Η κυκλοφορία, εξάλλου, στα διόδια Ελευσίνας, τα διόδια Καλαμακίου και στους Αγίους Θεοδώρους επανήλθε, καθώς υπήρξε άρση των εκτροπών, την ώρα που στον κόμβο Κινέττας, στο ρεύμα προς Κόρινθο, η διακοπή της κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύ.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην περιοχή, κινητοποιήθηκαν επίσης δυνάμεις του Λιμενικού που τοποθέτησαν πλωτά φράγματα στο σημείο της πυρκαγιάς, προκειμένου να μην υπάρξει θαλάσσια ρύπανση από τα καύσιμα και την καμένη ύλη που κατέληξαν στον υδάτινο ορίζοντα.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This