Σύμη: Σήμερα εκτιμάται ότι θα βρεθεί ο Μάικλ Μόσλεϊ – Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Μυστηριώδης η εξαφάνιση του

Must Read

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες στη Σύμη για τον εντοπισμό του Βρετανού παρουσιαστή και τηλεοπτικού γιατρού, Μάικλ Μόσλεϊ τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης όταν είχε πάει για μπάνιο με την γυναίκα του και φιλικό ζευγάρι και αποφάσισε να γυρίσει πίσω με τα πόδια.

Η εξαφάνιση του 67χρονου αποτελεί πραγματικά μυστήριο μετά και τα πλάνα από κάμερες ασφαλείας τα οποία ήρθαν χθες στην δημοσιότητα.  Στα πλάνα φαίνεται ο Βρετανός να κρατάει μια ομπρέλα για να προστατεύεται από τον ήλιο. Το υλικό αυτό καταγράφηκε αφού ο παρουσιαστής είχε περάσει το μονοπάτι που οδηγούσε από και προς την παραλία του Αγίου Νικολάου (που είχε πάει για μπάνιο) και είχε φτάσει ήδη στο κέντρο του νησιού, έξω από ένα εστιατόριο. Τι συνέβη λοιπόν στον 67χρονο λίγο προτού φτάσει στο κατάλυμα που διέμενε;

Δείτε φωτογραφία:




Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Και σήμερα Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό καθώς και εθελοντές αναμένεται να «χτενίσουν» συγκεκριμένα σημεία του νησιού προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν τον Μάικλ Μόσλει. Νωρίς το πρωί έγινε και σύσκεψη όλων των αρμόδιων αρχών προκειμένου να εστιάσουν σε συγκεκριμένα σημεία. Μάλιστα, στις έρευνες θα συμμετέχουν και δύτες. Σύμφωνα με το λιμενικό έχουν «επιστρατευτεί» πέντε περιπολικά σκάφη. Συνολικά η ομάδα αναζήτησης αποτελείται από 25 άτομα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αστυνομικών Δωδεκανήσου «εκτιμώ ότι σήμερα επειδή έχουμε σε μια συγκεκριμένη περιοχή που θα σαρώσουν, θα έχουμε αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με το υλικό από τις κάμερες ο 67χρονος αφού διέσχισε το μονοπάτι βρέθηκε στο Πέδι. Στη συνέχεια εντοπίστηκα από άλλη κάμερα να πηγαίνει προς τον Γιαλό. Εκεί θα επικεντρωθούν σήμερα οι έρευνες και συγκεκριμένα σε βουνά με βράχια στα οποία υπάρχουν διάφορα μονοπάτια. Εκείνο το σημείο, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του νησιού, είναι απόκρημνο και δύσβατο.

«Φαίνεται πως έχει κινηθεί να κάνει πεζοπορία προς το μονοπάτι προς την Αγία Μαρίνα. Το μονοπάτι αυτό είναι πολύ δύσβατο και επικίνδυνο με μεγάλα βουνά και απόκρημνες περιοχές. Τίθενται μερικά ερωτήματα γιατί να φύγει μόνος του και γιατί να αφήσει το κινητό του γιατί να μη φύγει με το σκάφος για να πάει στον αιγιαλό που βρίσκεται και το σπίτι του», επεσήμανε στο OPEN o αντιδήμαρχος Σύμης, Νικήτας Γρύλλης.




«Οι αστυνομικοί κατέληξαν ότι είναι σε εκείνο το σημείο απέναντι, γιατί εκεί τον είδε τελευταία φορά η κάμερα. Κάπου εκεί πρέπει να είναι πιστεύουν ότι σήμερα θα τελειώσει. Εύχομαι να βρεθεί ζωντανός», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Καταλήγοντας ανέφερε πως  η υπόθεση ενδέχεται να προκαλέσει πρόβλημα στον τουρισμό του νησιού καθώς πολλοί θα σκεφτούν ότι υπάρχει εγκληματικότα. «Είναι λυπηρό αυτό που γίνεται. Έχουμε ποιοτικό τουρισμό. Δεν υπάρχει θέμα εγκληματικότητας», τόνισε για το νησί ενώ έκανε λόγο για μια άτυχη στιγμή.







Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This