Σκάνδαλο στον Ισθμό: «Κόβουν» την Ελλάδα στη μέση παραμονές Ευρωεκλογών!

Σάλος στο Twitter και ερωτηματικά μετά τη μυστηριώδη ανατροπή του βυτιοφόρου και την απόφαση για γκρέμισμα της γέφυρας: Αποτρέπουν τον κόσμο από το να πάει στα χωριά του να ψηφίσει; Πού πήγαινε το βυτιοφόρο βραδιάτικα;

Must Read

Την ώρα που στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας κάτω από την οποία χθες το βράδυ ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα, δημιουργώντας ένα απίστευτο κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, πολλά είναι τα ερωτήματα (και οι θεωρίες) που εγείρονται, ειδικά μετά και το τελευταίο επείγον μήνυμα που εστάλη σε χιλιάδες πολίτες (άσχετα με το πού βρίσκονταν!) από το 112 και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα που εμφανίστηκε στα κινητά έγραφε:

«Μεγάλες καθυστερήσεις λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης από Ελευσίνα προς Κόρινθο στην Ολυμπία Οδό. Καθυστερείτε την αναχώρησή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Παραμονές των Ευρωεκλογών, με χιλιάδες πολίτες να θέλουν να πάνε στα χωριά τους να ψηφίσουν, το μυστήριο αυτό περιστατικό δεν φαίνεται να λειτουργεί ως το απόλυτο κυβερνητικό άλλοθι;

Δεν μοιάζει μήπως με προσπάθεια εκμετάλλευσης του γεγονότος ώστε να επιχειρηθεί η απόλυτη ταλαιπωρία των οδηγών, ελπίζοντας προφανώς να λειτουργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας για μετακίνηση;

Τόσο πολύ φοβούνται τους ψηφοφόρους και την επιλογή τους στην κάλπη;

Κι αν δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω, μήπως η όλη ιστορία ξεκίνησε από την ανεξέλεγκτη παράνομη μεταφορά λαθραίων καυσίμων; Μια μεταφορά που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους, δυνάμει θανάσιμους;

Πού πήγαινε το βυτιοφόρο βραδιάτικα;

Εκτός όμως από το παραπάνω θέμα, απορίες έχουν αρχίσει να προκαλούνται για το περιστατικό το ίδιο, την ανατροπή και έκρηξη του βυτιοφόρου δηλαδή (σ.σ. ο 60χρονος οδηγός βγήκε σώος).

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον ΣΚΑΪ η Πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, το βράδυ δεν μεταφέρονται καύσιμα!

Και ακολούθως αναρωτήθηκε:

Ποιας εταιρείας είναι το βυτιοφόρο που ανατράπηκε και αναφλέχθηκε;

Πού πήγαινε το βυτιοφόρο και σε ποιον;

Πήρε «φωτιά» και το Twiter!

Ενδεικτικά κάποιες αναρτήσεις χρηστών του Twitter για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή του Ισθμού στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου:

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου με κατεύθυνση προς Κόρινθο και συγκεκριμένα στο ύψος της -75,5- χιλιομετρικής θέσης, πραγματοποιούνται οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

  • Επί της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στη Γέφυρα κόμβου Λουτρακίου έως τον κόμβο Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.
  • Επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο (από ώρα 22:14), ενώ αποκαθίσταται η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Νέας Εθνικής Οδού.
  • Κόμβος Λουτρακίου μετά την γέφυρα του Ισθμού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από Αθήνα έως Αγίους Θεοδώρους και από Αγίους Θεοδώρους έως Αθήνα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.




Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:

α. Προς τον κλάδο εξόδου του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και την εν συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου στο ύψος της χιλιομετρικής θέσης -76,8-.

β. Προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. στο ρεύμα προς Αθήνα, με την εφαρμογή αμφιδρόμησης στο τμήμα από τη χιλιομετρική θέση -75,2- έως τη χιλιομετρική θέση -76,2- με τη διάθεση της μεσαίας λωρίδας αυτού ως διαχωριστικής χωρίς κυκλοφορία ουδέτερης ζώνης (buffer zone). Στο εν λόγω τμήμα, η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), ενώ η κυκλοφορία προς Κόρινθο διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη χιλιομετρική θέση -26,5- (ύψος διοδίων Ελευσίνας) έως χιλιομετρική θέση -84,5- (κόμβος Μορέα) σήμερα (08-06-2024) από τις 10:30′ έως 23:00′ και αύριο (09-06-2024) από τις 05:00′ έως 05:00′ της Δευτέρας (10-06-2024).

Η κυκλοφορία στη νέα Εθνική Οδό αναμένεται να αποκατασταθεί από αύριο (09-06-2024) μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών.




Η δήλωση Σταϊκούρα για τη γέφυρα

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη γέφυρα στην περιοχή του Ισθμού και δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα:

Αυτοψία στη γέφυρα στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου, όπου συνέβη χθες το ατύχημα με την ανατροπή και ανάφλεξη βυτιοφόρου οχήματος, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος προέβη στην εξής δήλωση:

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρέθηκε στο πεδίο, υπό τον συντονισμό του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ταυτόχρονα, στο πεδίο – από την πρώτη στιγμή – βρέθηκε και ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος διαρκώς ενισχύει τα μηχανήματα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η καθαίρεση της γέφυρας και μέσα στην εβδομάδα, να αποκατασταθεί η οδική κυκλοφορία από την Αθήνα μέχρι την Κόρινθο.

Ταυτόχρονα, εργαζόμαστε από κοινού με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από χθες το βράδυ, ώστε να περιορίσουμε όσο είναι εφικτό τις δυσμενείς συνέπειες στις μετακινήσεις των πολιτών.

Προφανώς υπάρχει και θα υπάρξει ταλαιπωρία. Επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό. Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες και υλοποιούμε συγκεκριμένες κινήσεις.

Δρομολογείται η μη δυνατότητα μετακινήσεων των φορτηγών για συγκεκριμένες ώρες σήμερα και αύριο στο οδικό δίκτυο, εδώ που βρισκόμαστε, ενώ, επίσης, δεν καταβάλλονται και διόδια τόσο στον Ισθμό όσο και στην Ελευσίνα.

Είμαστε εδώ. Είμαστε το πεδίο για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, μαζί με τον ιδιωτικό τομέα.

Μετά την κατεδάφιση πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση του οδοστρώματος και είναι σαφές ότι η αποκατάσταση θα πάρει περισσότερες ημέρες.

Μέσα στην εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι και στη συνέχεια πρέπει να σχεδιάσουμε πώς θα αποκατασταθεί η γέφυρα το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα πάρει μήνες αυτή η διαδικασία και θα αναζητήσουμε τη λύση η οποία θα διευκολύνει την κοινωνία στην καθημερινότητά της».




Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This