Δίπλα στον 45χρονο ΑμεΑ που βρέθηκε χτυπημένος σε μαντρί στέκεται ο Δήμος Ζαγοράς – Σε ποια κίνηση προχώρησε

Το χρονικό της υπόθεσης

Must Read

Προσωρινή στέγη στο σπίτι μέλους του του εποπτικού συμβουλίου του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου θα βρει ο 45χρονος ΑμεΑ ο οποίος εντοπίστηκε δεμένος και χτυπημένος μέσα σε μαντρί πριν από λίγες μέρες.

Την προσωρινή λύση της φιλοξενίας προκρίνει η δημοτική Αρχή για την περίπτωση του άνδρα με νοητική υστέρηση, που βρέθηκε κακοποιημένος και κλειδωμένος σε μαντρί της περιοχής, το βράδυ της Πέμπτης.

Για την αποτρόπαια πράξη, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του 60χρονου ξαδέρφου του, ο οποίος είχε οριστεί από τις αρχές ως δικαστικός συμπαραστάτης του 45χρονου και παραμένει άφαντος.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν ζητήσει με τέσσερις εκθέσεις τους την αντικατάσταση του 60χρονου.

Για το περιστατικό ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

«Επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία σε ένα περιστατικό το οποίο εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ (6/6/2024) σε χωριό του Δήμου μας, η Δημοτική Αρχή και οι κοινωνικές υπηρεσίες προσέτρεξαν από την πρώτη στιγμή προς συμπαράσταση αναγκεμένου ατόμου, το οποίο συνοδεύτηκε με τη συνδρομή της Αστυνομικής Αρχής στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς.

Το συγκεκριμένο άτομο τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση η οποία έχει κηρυχθεί με δικαστική απόφαση και οι αρμόδιες Αρχές θα διερευνήσουν την ενάσκηση των καθηκόντων του δικαστικού συμπαραστάτη ή τυχόν άλλες ενέργειες που αφορούν στον συμπαραστατούμενο.

Μετά από έναν πρώτο κύκλο διυπηρεσιακών ενεργειών, το συμπαραστατούμενο άτομο θα φιλοξενηθεί προσωρινά από μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου.

Παράλληλα έχουν κινηθεί διαδικασίες από τις Αστυνομικές Αρχές και τη Δικαιοσύνη καθώς και συνεννοήσεις με δομές στον Βόλο για την φιλοξενία του ατόμου σε περίπτωση παύσης του δικαστικού συμπαραστάτη.

Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου με τις υπηρεσίες του, θα συνεχίσουν στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας τη συμπαράσταση στον πάσχοντα δημότη σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές».

Το χρονικό

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με έναν 45χρονο ΑμεΑ να εντοπίζεται από τους γείτονεςκλειδωμένος και με χτυπήματα μέσα σε μαντρί με κατσίκες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του taxydromos.gr, ο 45χρονος με νοητική υστέρηση ζει στην περιοχή του Μουρεσίου, με τον ξάδερφό του, ο οποίος έχει οριστεί ως δικαστικός συμπαραστάτης του. Χθες το βράδυ, γείτονες, άκουσαν φωνές για βοήθεια από το μαντρί που βρίσκεται πίσω από το σπίτι των δύο ξαδέρφων και άμεσα κινητοποιήθηκαν, καλώντας την αστυνομία αλλά και τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, που επί σειρά ετών φροντίζουν τον 45χρονο.
Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ακούστηκε πως ο ξάδερφος, ο οποίος ήταν συχνά βίαιος εναντίον του 45χρονου, τον χτύπησε. Άμεσα στο σπίτι έσπευσε κοινωνική λειτουργός, η οποία αναζήτησε τον 45χρονο. Ο ξάδερφός του που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο σπίτι, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είχε πάει στο καφενείο. Στο καφενείο όμως κανείς δεν είχε δει τον άντρα. Αργότερα και ενώ ο ξάδερφος του 45χρονου είχε φύγει από το σπίτι, κοινωνική υπηρεσία και γείτονες έσπευσαν να τον αναζητήσουν. Τον φώναζαν με το όνομά του, στο σπίτι όμως επικρατούσε απόλυτη ησυχία.

Βοήθεια, ακούστηκε από την πίσω πλευρά, στο μαντρί με τις κατσίκες των δύο ξάδερφων. Αμέσως πήγαν προς το σημείο, απ’ όπου ακούστηκε η φωνή και βρήκαν την πόρτα στο μαντρί δεμένη με σχοινιά, με κόμπους που δεν μπορούσαν να λύσουν, ενώ στην πόρτα είχε τοποθετηθεί και τσιμεντόλιθος.

Από το μικρό παράθυρο της πόρτας που φέρει αυτοσχέδια κάγκελα, φαινόταν ο 45χρονος ΑμεΑ, ο οποίος καθόταν σε ένα τσιμεντόλιθο ανάμεσα σε άχυρα, σκυμμένος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν χτυπημένος στο μάτι και στην περιοχή του λαιμού. Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ζαγοράςσε περίπτωση που χρειαζόταν ιατρική βοήθεια. Το περιστατικό ερευνά η αστυνομία, η οποία φέρεται να αναζητά τον ξάδερφο του ΑμεΑ, προκειμένου να διαπιστώσει τι έχει συμβεί και κάτω από ποιες συνθήκες ο άτυχος άντρας βρέθηκε «μαντρωμένος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This