Τα «κρατούμενα» των αρχόντων στην κυβέρνηση

Τα τρία συμπεράσματα του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η πίκρα για την απαξίωση από τον πρωθυπουργό και η αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πολιτική στα θέματα των ομογενών και του Πατριαρχείου

Must Read

Τρία είναι τα συμπεράσματα από το συνέδριο που έκαναν οι «άρχοντες» του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα. Σε επίπεδο οργάνωσης όλα εξελίχθηκαν ομαλά. Ήρθαν αυτοί που έπρεπε να έρθουν και η ομάδα του «φάδερ Αλεξ Καρλούτσου» τα έφερε άριστα σε πέρας κατά το πρόγραμμα.

Οι άρχοντες πήγαν – ήρθαν και έμειναν με μια πίκρα μόνο για την απαξίωση που τους επεφύλαξαν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός. Το σχολίασαν, το ανέλυσαν και του το φυλάνε «κρατούμενο», έλεγαν αποχωρώντας.

Δεύτερο συμπέρασμα είναι η αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης στα θέματα των ομογενών και του Πατριαρχείου. Τα έχουν κάνει λίγο σαλάτα, για να τα λέμε όπως έχουν τα πράγματα.

Χωρίς στρατηγική

Ο πρωθυπουργός, χωρίς σχέδιο, κινήθηκε αλλοπρόσαλλα στην προκειμένη περίπτωση. Επικαλέστηκε βεβαρημένο πρόγραμμα για να μη δεχθεί τους άρχοντες και συνάντησε τον «άρχοντα της εξωτερικής μας πολιτικής» Έντι Ζεμενίδη: τον πρόεδρο ενός σωματείου στο Σικάγο με -ένας Θεός ξέρει- πόσα μέλη, που, ατύπως, έχει εξουσιοδοτηθεί να ασκεί εξωτερική πολιτική για τη χώρα μας.

Τρίτο συμπέρασμα είναι πως, είτε εντός είτε εκτός χώρας, οι Ελληνες θα κατατρώγονται. Θα κοιτάνε την καμπούρα του άλλου. Επιχειρηματίες από την ομογένεια, υπουργοί, μεγαλόσχημοι αρχιερείς, απλοί άρχοντες και ενδιάμεσοι, αντί να συνεργαστούν για το καλό του Ελληνισμού και του τόπου, γκρινιάζουν θάβοντας τον διπλανό τους.

Αν ένα πράγμα έχει δώσει αυτή η κυβέρνηση στον τόπο, είναι το στίγμα πως το να θάβεις τον διπλανό είναι έργο προόδου. Κάνεις τη δουλειά σου ανενόχλητος, αφού τα βλέμματα είναι στραμμένα αλλού.

Εμμονές

Δημοσιογράφος με πολυετή πορεία στην ομογένεια και σεβαστή πορεία στον χώρο ασχολήθηκε με όσα γράφει η στήλη. Υπονοεί στο μπλογκ του πως έχουμε αναλάβει (με αμοιβή κιόλας!) να στηρίζουμε συγκεκριμένα συμφέροντα και άλλες μπαρούφες. Το πώς πορεύεται ο Ελπιδοφόρος ας το κρίνουν ο Πατριάρχης και ο λαός.

Εμείς τα γράφουμε και δεν χαριζόμαστε ούτε στον Αμερικής ούτε στον Χαλκηδόνος ούτε στον Διαματάρη ούτε στον Ζεμενίδη. Θα έπρεπε να το ξέρει ως καλός δημοσιογράφος! Σεβόμαστε την πορεία του και δεν θα ασχοληθούμε περαιτέρω.

Κάτι απλώς τελευταίο: επειδή κάνει συχνά πυκνά λόγο για το «Σπίτι της Τουρκίας» στις ΗΠΑ, γιατί δεν ψέγει την κυπριακή κυβέρνηση που, ενώ ο Ελπιδοφόρος πήγε στα εγκαίνια του τουρκικού σπιτιού στη Νέα Υόρκη, τον δέχεται με δόξες και τιμές ακόμη και σήμερα;

Η ελληνική κυβέρνηση, τάχα θιγμένη, κάνει το «βαρύ πεπόνι». Είναι πιο ευαίσθητη η ελληνική κυβέρνηση από την κυπριακή στα θέματα της Κύπρου;

Γιατί δεν ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που πέρυσι δέχτηκε να συναντήσει τον Ταγίπ Ερντογάν ως οικοδεσπότη στο «Σπίτι της Τουρκίας» και δεν απαίτησε να συναντηθούν σε ουδέτερο έδαφος, όπως, π.χ., σε έναν χώρο στα γραφεία του ΟΗΕ;

Καλή η κριτική στη δημοσιογραφία, όμως η εμμονή είναι καταστροφική.

*Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στον «Εθνικό Κήρυκα»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΝΤΗΛΕΡ ΔΉΘΕΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ΚΑΤΆΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΉΦΑΝΗ ΝΔ #ΝΕΟΛΑΟΠΟΤΑΜΟΜΠΛΕΠΑΣΟΚ#ΠΡΕΠΕΙ ΣΉΜΕΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΏΞΟΥΜΕ. ΖΗΤΏ Η ΕΛΛΆΔΑ ΖΗΤΏ Η ΘΡΗΣΚΕΊΑ ΖΗΤΏ Η ΝΈΑ ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ!!! ΝΑ ΠΈΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟΠΟΤΑΜΟΛΑΟΜΠΛΕΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This