Ανείπωτη τραγωδία στη Σύμη: Βρέθηκε νεκρός ο δημοσιογράφος του BBC, Μάικλ Μόσλει

Εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή, κοντά σε σπηλιά στην παραλία της Αγίας Μαρίνας - Επιβεβαίωσε την είδηση ο δήμαρχος Σύμης

Must Read

Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι όλων γύρω από την υπόθεση εξαφάνισης του πασίγνωστου Βρετανού γιατρού και παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊαφού εντοπίστηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί νεκρός! Η σορός του βρέθηκε σε βραχώδη περιοχή, κοντά σε σπηλιά στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

«Ήμουν στη βάρκα που πήγαμε όλοι μαζί για να βρούμε το σπήλαιο που λέγανε πως πήγε. Τράβαγαν οι κάμερες και η κάμερα της ΕΡΤ έπιασε ένα αντικείμενο, δίπλα στο φράκτη, 10 μέτρα από την παραλία. Σκοτωμένος ο άνθρωπος. Αν είναι δυνατόν. Είχε φτάσει στον προορισμό του και 10 μέτρα από την παραλία που έχει 200 άτομα, δεν τον είδε κανείς. Έπεσε και σκοτώθηκε», δήλωσε ο Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, δήμαρχος Σύμης και σε άλλο σημείο συμπλήρωσε:

«Είχε τραγική κατάληξη. Δέκα μέτρα από την παραλία. Πρέπει να γίνουν μονοπάτια σωστά. Δεν είναι συνηθισμένοι οι άνθρωποι να περπατάνε στα βουνά. Πέρασε όλα τα επικίνδυνα σημεία ο δημοσιογράφος. Η υπερβολική ζέστη, κακοτράχαλο μονοπάτι. Το ρολόι, η μπλούζα αποδεικνύουν ότι είναι αυτός. Φτάνουν τώρα λιμεναρχείο και δυνάμεις. Περιμένουμε την αστυνομία και το λιμενικό να προβούν στον χώρο που ανευρέθη».

 

«Κατάφερε και διένυσε αυτή τη δύσβατη περιοχή και έφτασε στο τέλος και θα δούμε τώρα τι έγινε και βρέθηκε εκεί. Είναι πολύ κοντά στο σπίτι του. Κατάφερε να διανύσει την διαδρομή που είχε προγραμματίσει και στο τέλος αυτής φαίνεται πως κάτι συνέβη», είπε από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Στο σημείο έσπευσαν κλιμάκια των Αρχών, με σκοπό η σορός να ανασυρθεί και να ταυτοποιηθεί κι επίσημα. Τραγική φιγούρα αυτές τις δύσκολες ώρες είναι η οικογένεια του σπουδαίου δημοσιογράφου. Η γυναίκα του βρισκόταν ήδη στο νησί μαζί του και παρακολουθούσε από τις πρώτες ώρες τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του, ενώ στη Σύμη βρέθηκαν και τα τέσσερα παιδιά τους, που αγωνιούσαν για την τύχη του πατέρα τους.

Ο Ηλίας Τσαβαρής, ο άνθρωπος που τον εντόπισε και υπεύθυνος στο beach bar κοντά στο σημείο της τραγωδίας περιέγραψε τα όσα φρικτά εκτυλίχθηκαν νωρίτερα σήμερα το πρωί, στη Σύμη.

«Με πήραν τηλέφωνο και μου είναι να πάω να ρίξω μία ματιά. Πήγα και μύριζε πολύ, γυάλιζε και το ρολόι του και όταν πλησίασα τον είδα. Κάθε μέρα περνούσαν ελικόπτερα. Πίσω από τον φράχτη, έχει ένα μικρό στενάκι. Με πήρε ο ιδιοκτήτης και μου είπε να πάω να τσεκάρω προς τα εκεί. Χθες όλη μέρα πετούσε ελικόπτερο στο σημείο. Πέρα από τη μυρωδιά, είδα το ρολόι και πλησίασα», είπε και συνέχισε:

«Αν πήγε από αυτό το σημείο, κακώς πήγε, είναι δύσκολο κομμάτι εκεί. Ή μπήκε από την παραλία, γιατί δεν τον έχει πιάσει η κάμερα από το μαγαζί. Είναι περίπου 4-5 χλμ. από το σημείο που τραβήχτηκε η φωτογραφία».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This