Ο ιατροδικαστής ρίχνει φως στον θάνατο του Μάικλ Μόσλεϊ στην Σύμη – Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

Aποκλείει την εγκληματική ενέργεια

Must Read

Σοκαρισμένοι παρακολουθούν εντός και εκτός Ελλάδας τις εξελίξεις στην υπόθεση του θανἀτου του Μάικλ Μόσλεϊ στην Σύμη. Ο Βρετανός παρουσιαστής του BBC βρέθηκε το πρωί της Κυριακής νεκρός και με το χέρι πάνω στο στήθος. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε την σορό, η οποία είναι σε προχωρημένη σήψη, αποκλείει την εγκληματική ενέργεια.




 

Ο 67χρονος γιατρός και δημοσιογράφος εντοπίστηκε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας σε απόσταση 10 μέτρων από την παραλία, πάνω σε βράχια. Το πτώμα διέκρινε συνεργείο της ΕΡΤ από πλωτό σκάφος μαζί με τον δήμαρχο Σύμης, Λευτέρη Παπακαλοδούκα.

Εικονολήπτης της ΕΡΤ τραβώντας πλάνα από το σημείο διέκρινε μια περίεργη αντανάκλαση δίπλα σε beach bar. Κάνοντας ζουμ αντελήφθη ότι πρόκειται για τον παρουσιαστή του BBC.




 

O εικονολήπτης Αντώνης Μυστιλόγλου περιέγραψε στο Sky News την στιγμή της δραματικής ανακάλυψης. «Λυπάμαι που ήμουν εγώ που τον βρήκα νεκρό» είπε με δάκρυα στα μάτια.

«Καθόμασταν σε ένα καφέ, όλοι οι ρεπόρτερ και αποφασίσαμε να πάμε με σκάφος για να τραβήξουμε κάποια πλάνα από τις ομάδες έρευνας. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού είδαμε κάτι στα βράχια, κάτι σαν ομπρέλα. Έκανα zoom και close up, φτάσαμε στην παραλία της Αγίας Μαρίνας και παρατήρησα έξω από τον φράχτη, κάτι μαύρο. Έκανα ζουμ όσο πήγαινε, ήμασταν περίπου 300 μέτρα μακριά. Είδα κάτι, αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Το είπα στον δήμαρχο, καθόταν δίπλα μου και πήγαμε πιο κοντά, στα 200 μέτρα.

Επιστρέψαμε στο καφέ, και είδαμε καθαρά έναν άνδρα ξαπλωμένο με τα χέρια πάνω στην κοιλιά. Φορούσε και ρολόι, ήταν ίδια με την περιγραφή του αγνοουμένου» δήλωσε.

Η ιατροδικαστής, η οποία μετέβη στην Σύμη από την Ρόδο, αποκλείει την εγκληματική ενέργεια για τον θάνατο του Μόσλει. Η σορός είναι σε προχωρημένη σήψη και δεν μπορεί να διαπιστώσει αιτία θανάτου μακροσκοπικά ούτε μπορεί να απαντήσει εάν έπεσε από τα βράχια.




 

Η ανακοίνωση της συζύγου του

Η χήρα του Βρετανού παρουσιαστή εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα της Κυριακής:

«Δεν ξέρω ακριβώς από πού να αρχίσω. Είμαι συγκλονισμένη που έχασα τον Μάικλ, τον υπέροχο, αστείο, ευγενικό και λαμπρό σύζυγό μου. Είχαμε μια απίστευτα τυχερή ζωή μαζί. Αγαπούσαμε ο ένας τον άλλον πάρα πολύ και ήμασταν τόσο ευτυχισμένοι μαζί. Είμαι απίστευτα περήφανη για τα παιδιά μας, την ανθεκτικότητα και την υποστήριξή τους τις τελευταίες ημέρες.

Η οικογένειά μου και εγώ παρηγορηθήκαμε πάρα πολύ από την έκρηξη αγάπης από ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Είναι σαφές ότι ο Μάικλ σήμαινε πάρα πολλά για πολλούς από εσάς.

Μας παρηγορεί το γεγονός ότι παραλίγο να τα καταφέρει. Έκανε μια απίστευτη ανάβαση, πήρε τη λάθος διαδρομή και κατέρρευσε εκεί όπου δεν μπορούσε να τον δει εύκολα η εκτεταμένη ομάδα έρευνας.

Ο Μάικλ ήταν ένας περιπετειώδης άνθρωπος, είναι μέρος αυτού που τον έκανε τόσο ξεχωριστό. Είμαστε τόσο ευγνώμονες στους εξαιρετικούς ανθρώπους στην Σύμη, που εργάστηκαν ακούραστα για να βοηθήσουν στην ανεύρεσή του. Κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους στο νησί, που δεν είχαν καν ακούσει για τον Μάικλ, δούλευαν από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς να τους ζητηθεί. Είμαστε επίσης πολύ ευγνώμονες στον Τύπο, που μας αντιμετώπισε με μεγάλο σεβασμό.

Αισθάνομαι τόσο τυχερή που έχω τα παιδιά μας και τους καταπληκτικούς μου φίλους. Πάνω απ’ όλα, νιώθω τόσο τυχερή που είχα αυτήν την ζωή με τον Μάικλ.

Σας ευχαριστώ όλους.»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This