Ευρωεκλογές 2024: Ιστορικό χαμηλό το ποσοστό της συμμετοχής

Must Read

Το θέμα της αποχής επιβεβαιώνεται με ένα δραματικό τρόπο στις ευρωεκλογές. Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, στο 30% της ενσωμάτωσης. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, η αποχή φτάνει το εξωπραγματικό νούμερο του 62,09%, ποσοστό ρεκόρ από τη Μεταπολίτευση και μετά! Συγκεκριμένα, με ενσωμάτωση 30,52%, η συμμετοχή αγγίζει το 37,91%.




 

Το πρωί το πρώτο ποσοστό συμμετοχής που ανακοινώθηκε, το 13,1%, υπολειπόταν έναντι του 16% του Ιουνίου 2023.

Στις 14:30 το μεσημέρι η ανακοίνωση για τη συμμετοχή ανέφερε ότι είχαν ψηφίσει 2.504.389 εκλογείς, ποσοστό 26,1% έναντι 31,5% τον Ιούνιο του 2023, ενώ στις 17:30 το απόγευμα η συμμετοχή ήταν μόλις στο 32,9% συγκριτικά με τις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου που ήταν στο 48%.

Στους ελληνικούς εκλογικούς καταλόγους, εγγεγραμμένοι ήταν 9.605.244 εκλογείς και ψήφισαν 3.891.466. Δικαιώματα ψήφου για πρώτη φορά, είχαν φέτος 111.500 εκλογείς.

Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να ψηφίσουν και να αναδείξουν τους 21 Ελληνες ευρωβουλευτές του επόμενου Ευρωκοινοβουλίου, μεταξύ των υποψηφίων 31 κομμάτων.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This