Άλλοι 4 στο κάδρο για την αρπαγή και τον φόνο του Μάριου – Τελευταία ελπίδα να βρεθεί η σορός του φοιτητή

Η μάνα του φοιτητή ελπίζει να βρεθεί η σορός του ύστερα από 12 χρόνια

Must Read

Στενεύει ο δικαστικός κλοιός γύρω από τους τέσσερις νέους κατηγορουμένους της υπόθεσης-θρίλερ με θύμα τον 26χρονο Μάριο Παπαγεωργίου, ο οποίος απήχθη το 2012 και δολοφονήθηκε, καθώς με πρότασή του ο εισαγγελέας Εφετών ζήτησε την παραπομπή τους σε δίκη για άμεση συνέργεια σε αρπαγή και ανθρωποκτονία!

  • Από τη
    Μαρία Μεϊμάρη

Τα συγκεκριμένα τέσσερα πρόσωπα, τα οποία φέρεται ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του άτυχου φοιτητή, ανάμεσά τους και ο απόστρατος αστυνομικός γιος του καταδικασμένου σε ισόβια «εγκεφάλου» της απαγωγής Πέτρου Μιχαλεάκου, είχαν απαλλαγεί από τις κατηγορίες μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, που είχε υιοθετήσει πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα που είχε προηγηθεί. Αξιοποιώντας μαρτυρικές καταθέσεις, η εισαγγελική πρόταση και το βούλευμα που εκδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο είχαν δεχτεί ότι το ταξίδι που είχαν κάνει οι συνολικά οκτώ κατηγορούμενοι ήταν για να μεταφέρουν κάρβουνο και όχι το πτώμα του Μάριου, όπως ανέφερε το αρχικό σε βάρος τους κατηγορητήριο.

Στο εδώλιο

Αν και όλα έδειχναν ότι η υπόθεση θα έμενε στο αρχείο, ο εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος και την περασμένη Πέμπτη ήρθε και η ανατροπή στην ανατροπή με την εισαγγελική πρόταση, με την οποία ζητείται η παραπομπή των τεσσάρων σε δίκη! Πλέον, μένει να αποφασίσει το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών αν θα κάνει δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και θα στείλει τους κατηγορουμένους στο εδώλιο ή θα εκδώσει απαλλακτικό βούλευμα. Σχολιάζοντας την τελευταία εξέλιξη, ο δικηγόρος της μητέρας του 26χρονου Μάριου, Νίκος Ρουσσόπουλος, τη χαρακτήρισε «πολύ σημαντική», καθώς αποτελεί και την τελευταία ελπίδα της εντολέως του να μάθει επιτέλους τι απέγινε η σορός του πολυαγαπημένου γιου της, η οποία δεν έχει βρεθεί παρόλο που έχουν περάσει 12 ολόκληρα χρόνια από την εξαφάνισή του. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσσόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, η χαροκαμένη μητέρα ζητάει το αυτονόητο: να έχει ένα μνήμα, όπου θα μπορεί να κλαίει τον μοναχογιό της!

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αρπαγής και δολοφονίας του άτυχου Μάριου έχει καταδικαστεί σε ισόβια και κάθειρξη 20 ετών ο 83χρονος -σήμερα- άλλοτε φίλος της οικογένειας Πέτρος Μιχαλεάκος, ο οποίος φέρεται ότι ενορχήστρωσε την απαγωγή του αδικοχαμένου νεαρού. Υιοθετώντας την πρόταση- καταπέλτη της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, το δικαστήριο, όπως και πρωτόδικα, είχε κρίνει ένοχο τον βασικό κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και συμμορία, χωρίς να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου παρά το λευκό ποινικό μητρώο του.

Ο «εγκέφαλος» της απαγωγής Πέτρος Μιχαλεάκος

Παράλληλα, είχε κρίνει ενόχους για το αδίκημα της σύστασης συμμορίας ακόμη δύο κατηγορουμένους, επιβάλλοντας στον έναν εξ αυτών ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή και στον άλλον ποινή τριών χρόνων εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, χωρίς να τους αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά που αιτήθηκαν. Τέλος, είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης τριών χρόνων για απόπειρα εκβίασης με αναστολή στον τέταρτο κατηγορούμενο, που φέρεται ως το πρόσωπο που έκανε απειλητικά τηλεφωνήματα προς τη Βαρβάρα Θεοδωράκη, τη μητέρα του 26χρονου, ο οποίος χάθηκε από προσώπου γης τον Αύγουστο του 2012.

Τελική κρίση

Με μοναδικό σθένος ψυχής η ίδια είχε παρακολουθήσει ανελλιπώς όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου, ώσπου να ακούσει την τελική κρίση των δικαστών, που αποτέλεσε δικαίωση απέναντι στον αβάσταχτο πόνο από τον χαμό του παιδιού της. «Ο Θεός να σε συγχωρήσει» ήταν τα λόγια της προς τον 78χρονο -τότε- βασικό κατηγορούμενο, ο οποίος είχε ακούσει αμίλητος τη δικαστική απόφαση. Ικανοποίηση στους συγγενείς του αδικοχαμένου 26χρονου είχε φέρει, τέλος, η πρόταση της εισαγγελέως, που έγινε δεκτή από έδρας, να διαβιβαστεί ο φάκελος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την άσκηση διώξεων σε βάρος των παραπάνω οκτώ προσώπων. Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει να ερευνηθεί εάν οι δύο γιοι του βασικού κατηγορουμένου -εκ των οποίων ο ένας δεν αποκλείεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου-, καθώς και άλλα έξι πρόσωπα συμμετείχαν στο στυγερό έγκλημα, κρίνοντας ότι από την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος τους.

Πήγαν να απαγάγουν και τη μητέρα του 26χρονου

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012, την ημέρα που είχε φύγει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου έκανε διακοπές με τη μητέρα του, με προορισμό το Αίγιο. Τα ξημερώματα της επομένης, απαγωγείς τηλεφώνησαν στη Βαρβάρα Θεοδωράκη, ζητώντας λύτρα ύψους 620.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν, με τον 73χρονο -τότε- οικογενειακό φίλο Πέτρο Μιχαλεάκο, που διαφήμιζε τις επαφές του με μυστικές υπηρεσίες, να αναλαμβάνει να χειριστεί την υπόθεση χωρίς την εμπλοκή της Αστυνομίας.

Λύτρα

Η εξαφάνιση του Μάριου δηλώθηκε τελικά στις 17 Αυγούστου, και όλο αυτό το διάστημα οι απαγωγείς διαβεβαίωναν τη μητέρα πως ο γιος της ζούσε και πως θα τον απελευθέρωναν μόνο εφόσον τους κατέβαλλε τα χρήματα που είχαν ζητήσει ως λύτρα.

Επειτα από ένα ατελείωτο αλισβερίσι τηλεφωνημάτων, η γυναίκα υπέκυψε και τους κατέβαλε 350.000 ευρώ. Ενώ προσπαθούσε, όμως, να μαζέψει τα υπόλοιπα χρήματα, οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση παρατήρησαν ότι τρία άτομα με ένα μαύρο βαν βρίσκονταν μόνιμα έξω από το σπίτι. Ετσι, κάποια στιγμή επενέβησαν και συνέλαβαν επτά από τους δράστες, λίγο προτού απαγάγουν και τη μητέρα του 26χρονου. Εν συνεχεία, τα αρχεία από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Μάριου είχαν αποκαλύψει ότι ο τελευταίος που μίλησε με τον νεαρό ήταν ο Μιχαλεάκος, με συνέπεια να συλληφθεί ως «εγκέφαλος» της σπείρας των απαγωγέων.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This