Φονικό στην Ηλεία: Ξεσπά η μητέρα της 11χρονης Βασιλικής – Στον εισαγγελέα ο 37χρονος

«Χίλιες φορές να μου το έφερνε ο θεός, να ήταν ζωντανό και να ήταν ανάπηρο»

Must Read

«Μουδιασμένο» παραμένει το πανελλήνιο από το άγριο φονικό στο χωριό Μυρτιά του Νομού Ηλείας, με θύμα ένα κοριτσάκι μόλις 11 ετών, που βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια του θείου του, ξάδερφο της μητέρας του! Ο 37χρονος που φέρεται να ομολόγησε το ανατριχιαστικό έγκλημα, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα σήμερα, την ώρα που οι αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία κλιμακώνονται.

Πρόκειται για Ρομά, πατέρα έξι παιδιών, παλιό γνώριμο των Αρχών, αφού είχε συλληφθεί το 2017 για βιασμό μίας 14χρονης και το 2020 είχε καταδικαστεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου σε εννέα χρόνια φυλάκιση, όμως παρέμενε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο 37χρονος που συνελήφθη χθες, έσπασε και ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι εκείνος σκότωσε το παιδί χτυπώντας την με κατσαβίδι στον λαιμό. «Τη σκότωσα με κατσαβίδι» είπε αλλά δεν έδωσε καμία άλλη πληροφορία για το κίνητρο της τερατώδους πράξης του.

«Χίλιες φορές να μου το έφερνε ο θεός, να ήταν ζωντανό και να ήταν ανάπηρο»

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, η μητέρα της Βασιλικής μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο. «Το μόνο που είπε η αστυνομία είναι ότι “το κορίτσι μου είναι σε αποθήκη σκοτωμένο”. Χίλιες φορές να μου το έφερνε ο θεός, να ήταν ζωντανό και να ήταν ανάπηρο. Έντεκα χρονών τι τράβηξε, τι θάνατο θα είχε; Ήταν και πρώτος μου ξάδερφος. Αυτό το αυτοκίνητο που είχε ο θείος το είχαμε εμείς πρώτα. Το είχε ο σύζυγός μου και το πούλησε. Και η Βασούλα μου του το έπλυνε. Ήμουν μπροστά, δεν άκουσα να της πει κάτι, να της κάνει κάποιο νόημα που να μου κινήσει την περιέργεια», είπε η μητέρα της 11χρονης και συνέχισε:

«Έφυγε αυτός, έφυγε και ο ανιψιός μου που ήμασταν εκεί, μου λέει η κορούλα μου “μαμά πάω μέχρι τον παππούλη μου”. Εγώ πήγα σπίτι, τώρα αν δεν πήγε μέχρι τον πεθερό μου, δεν ξέρω… Τι να πω; Με εμένα η κόρη μου ήταν μέχρι τις 21:10. Μέχρι τις 21:30 οι κάμερες τον δείχνουν στο φούρνο να περνάει από το φαρμακείο να έρχεται στο σπίτι. Από το φαρμακείο και μετά χάνονται τα ίχνη του και βρίσκονται μετά το νηπιαγωγείο. Χωρίς να έχει μπει στο αυτοκίνητο. Πήγαινε σιγά. Το είδαμε με καθαρή εικόνα αυτό το αμάξι πέρασε την ώρα που πέρασε η Βασιλική».

Η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού έκανε γνωστό και το πρόβλημα υγείας που είχε αντιμετωπίσει η Βασιλική όταν γεννήθηκε. «Αυτό το κοριτσάκι όταν γεννήθηκε, είχε πρόβλημα στο συκώτι, είχε καρκίνο, έκατσα 3 μήνες στο Ρίο. Καλύτερα να μου το έπαιρνε ο θεός όταν ήταν άρρωστο παρά αυτό το πράγμα… Δεν έχω λόγια… εγώ ζήτησα βοήθεια από όλον τον κόσμο για να βρω το παιδί μου ζωντανό, τώρα να κάνω τι; θα γυρίσει πισω;», τόνισε η μητέρα.

Το χρονικό της φρίκης

Η ανήλικη, η οποία το βράδυ της Κυριακής είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στο χωριό Μυρτιά της Ηλείας, βρέθηκε νεκρή νωρίς χθες το απόγευμα σε ένα χωράφι στην περιοχή Καταράχι, όπου την είχε πετάξει ο καθ’ ομολογίαν δράστης, αφού προηγουμένως την είχε σκοτώσει μπήγοντας ξανά και ξανά στο κορμάκι της ένα κατσαβίδι.

Φορούσε ακόμα το φόρεμα και το εσώρουχό της, ενώ είχε παντού αίματα, ενδεικτικό του ότι προσπαθούσε να απωθήσει τον δράστη, παλεύοντας για τη ζωή της.


Στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της 11χρονης κλήθηκε ιατροδικαστής, για να διαπιστώσει αν υπάρχουν ενδείξεις βιασμού ή απόπειρας, καθώς ο ίδιος ο δράστης παραδέχτηκε ότι το κίνητρό του ήταν καθαρά σεξουαλικό, παρότι δεν έχει ομολογήσει αν όντως τη βίασε.

Ο χρόνος θανάτου του παιδιού υπολογίζεται αργά το βράδυ, έως και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με τον ιατροδικαστή να αναμένεται να διαπιστώσει αν υπήρξε και σεξουαλική κακοποίηση, αφού κάνει την νεκροψία. Όσον αφορά στα αίτια του θανάτου της, προήλθε από τα πολλαπλά χτυπήματα που της προκάλεσε ο 37χρονος με το κατσαβίδι.

Η αστυνομία εξετάζει, επίσης, αν πράγματι το έγκλημα έγινε τόσο μακριά από το σπίτι της μικρής, περίπου 25χλμ., δηλαδή, απ’ όπου εξαφανίστηκε, ή αν το πτώμα της μεταφέρθηκε εκ των υστέρων εκεί όπου ο θείος της υπέδειξε στους αστυνομικούς ότι το πέταξε.




Βάσιμοι φόβοι για επεισόδια

Σημειώνεται ότι έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής έχουν συγκεντρωθεί από χθες συγγενείς και φίλοι της οικογένειας, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για το φονικό, και, ως εκ τούτου, στην περιοχή έχουν αποσταλεί ενισχύσεις από την Αθήνα, για να διατηρηθεί η τάξη στην περίπτωση που ξεσπάσουν επεισόδια. Άλλωστε, η 14χρονη που είχε βιάσει το 2017 ο 37χρονος ήταν ξαδέρφη του πατέρα της 11χρονης Βασιλικής, γεγονός που περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Η μητέρα του κοριτσιού προχώρησε στην δήλωση εξαφάνισής του τα ξημερώματα και από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε η έρευνα της Ασφάλειας Πύργου. Από βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν και ανέλυσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, είδαν την 11χρονη να επιβιβάζεται με την θέλησή της σε ένα αυτοκίνητο και να φεύγει. Όπως προέκυψε από τις έρευνες, το αυτοκίνητο ανήκε στον 37χρονο Ρομά ξάδελφο και κουμπάρο της μητέρας της ανήλικης και, ως οικείο πρόσωπο, το άτυχο παιδί τον εμπιστεύτηκε.

«Έχει και αυτός τέσσερα παιδιά, τρεις κόρες. Είναι πρώτος ξάδερφος μου. Τού είχαμε βαφτίσει το αγοράκι που έχει. Η γυναίκα του είναι παιδική μου φίλη…», ανέφερε σε δηλώσεις της η μητέρα της αδικοχαμένης Βασιλικής.




Την ίδια ώρα, οργή προκαλεί το θράσος και ο κυνισμός του, καθώς έκανε έκκληση μέσω Facebook σε όποιον γνωρίζει κάτι για την εξαφάνιση της ανιψιάς του. Σε κοινό προφίλ με τη σύζυγό του, έχει αναδημοσιευθεί η ανάρτηση της μητέρας του κοριτσιού που έψαχνε απεγνωσμένα την 11χρονη.

«Σας παρακαλούμε οποίος την έχει δει να μας ειδοποιήσει με ένα μήνυμα» γράφουν ο δράστης με τη σύζυγό του στο κοινό τους προφίλ, την ώρα που το 11χρονο κοριτσάκι κείτονταν νεκρό σε αγροτική περιοχή, δολοφονημένο από τα χέρια του συγγενή της.


Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This