Εισαγγελική πρόταση καταπέλτης για ΚΕΕΛΠΝΟ: «Ένοχοι οι κατηγορούμενοι – Παράνομες οι προσλήψεις»

Κατηγορούνται για απιστία κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και συνέργειας στην ως άνω πράξη

Must Read

Καταπέλτης ήταν την Τρίτη ο εισαγγελέας της έδρας, Σπύρος Παππάς, για την «παρέα» του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις παράνομες προσλήψεις επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη. Μετά την αγόρευσή του, πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων: του πολιτευτή της ΝΔ, Σταμάτη Πουλή, προσωπικού φίλου του υπουργού Υγείας και συνεργάτη του, της σύζυγου του, Ανδρονίκης Θεοφιλάτου, της πρώην οικονομικής διευθύντριας του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνης Πολύζου, και του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρου Παπαδημητρίου.

Η ζοφερή αυτή υπόθεση έφτασε στην Δικαιοσύνη κατόπιν αναμόχλευσης και ενεργειών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, και εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας από τον Ιανουάριο.

Η εισαγγελική πρόταση αφορά στις κατηγορίες για κατά περίπτωση κακουργηματικές πράξεις της απιστίας κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας στην ως άνω πράξη.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Παππά, το ΚΕΕΛΠΝΟ «επιβαρύνθηκε» από τις επίδικες προσλήψεις και «από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι την περίοδο εκείνη υπήρχαν ζητήματα δημόσιας Υγείας. Οι προσλήψεις αυτές δεν κάλυψαν στο σύνολό τους ανάγκες δημόσιας Υγείας και δεν υπήρχε αναγκαιότητα πρόσληψης».

Ο εισαγγελέας ανέφερε σχετικά περιπτώσεις από τις 22 προσλήψεις, όπως εκείνοι που προσελήφθησαν στο γραφείο Τύπου του υπουργού Υγείας (τότε Άδωνις Γεωργιάδης), στο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου, κ.λπ.

Ο εισαγγελέας Εφετών αναγνώρισε ότι «σε έκτακτες περιπτώσεις επιτρέπονται γρήγορες προσλήψεις». Ωστόσο, όπως είπε, όλες «οι προσλήψεις θα έπρεπε να γίνονται βάσει εσωτερικού κανονισμού» ενώ «εάν αφορούν σε προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, θα έπρεπε να υλοποιούνται με συμβάσεις έργου ώστε να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Αναφερόμενος στον τότε διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου, ο κ. Παππάς υπερτόνισε: «Υπέγραψε τις μισθοδοτικές καταστάσεις των 22 εξωτερικών συνεργατών γνωρίζοντας ότι προσλήφθηκαν παρανόμως και δεν κάλυπταν αναγκαίες ανάγκες». Από τις προσλήψεις αυτές ο εισαγγελέας εξαίρεσε ορισμένες που αφορούσαν σε προσλήψεις γιατρών σε διάφορα νοσοκομεία λέγοντας ότι «ακόμη και σήμερα κανένας γιατρός δεν είναι περιττός στο ΕΣΥ».

Τέλος, υπογράμμισε ότι ουδέποτε εισηγήθηκε στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ «την αναγκαιότητα πρόσληψης προσωπικού».

Για τους άλλους τρεις κατηγορουμένους ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους για το αδίκημα της συνέργειας στην απιστία σε βαθμό κακουργήματος προσδιορίζοντας την ζημία στο ποσό των 188.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η ζημία του ΚΕΕΛΠΝΟ ανήλθε σε 251.629 ευρώ. Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας έκρινε ότι περί τα 63.000 ευρώ αφορούσαν σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, και επομένως δεν υπήρξε ζημία.

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τέτοιες αποφάσεις μας δίνουν μια ελπίδα ότι δεν είναι όλοι το ίδιο ….ότι μπορεί κάποια στιγμή να ξεβρομισουμε από λαμογια από οποίο χώρο και αν προέρχονται….γιατί το χέρι στο μέλι….δεν έχει χρώμα…..

  2. Δυστυχώς τον μπουμπούκο και λοιπα λαμόγια ο λαός τους εξέλεξε…. δίνοντας το δικαίωμα να μας χλευάζουν και να ειρωνεύονται όπου μας βρουν….τι κάνει νιάου νιάου με πολλούς στην κυβέρνηση…που λυμαίνονται χρόνια τώρα τα δημόσια ταμεία ….Μακάρι η απόφαση αυτή να είναι αφετηρία για κάθε είδους λαμόγια από όποιον και αν έγινε οποιασδήποτε κόμματος….

  3. Από πότε και ως πότε το ότι έχει ανάγκη ένα σύστημα επιτρέπει μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ πρόσληψη…Ντροπιαστική….πρόταση…Έπρεπε αν ευθύνεται και για τις περιπτώσεις των Ιατρών και νοσηλευτών.

    Η ανάγκη ότι οι δικαστικοί πλέον φοβούνται ότι δεν θα βρουν ιατρό σε νοσοκομείο δεν είναι αρκετό για να μην ευθύνεται κάποιος για μια παράνομη πρόσληψη…..ακόμα και της πιο σημαντικής ειδικότητας. Ας άλλαζαν τον νόμο και ας έλεγαν επιτρέπεται η πρόσληψη με κατάθεση και σειρά προτεραιοτητας

  4. Μπράβο στον δικαστή για την απόφαση του μακάρι να υπάρξει και συνέχεια και να τιμωρηθούν και όι υπεύθυνοι για τό έγκλημα στα Τέμπη. Δυστυχώς δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη γι αυτό απευθυνθείκαν στην Ευρωπαϊκή. Απορώ με αυτούς τους δεξιούς όμως δεν βλέπουν τίποτα. Ο Γεωργιάδης τους έβριζε ελεοινα και τόν έχουν στην κυβέρνηση και παρά λίγο αρχηγό, μοιράζουν η κάνουν πως δεν ξέρουν για να κονομανε κάποιοι, ακρίβεια έχουν και αυτοί και πολλά ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΈΧΟΝΤΑΙ; Και έχουν να λένε για την πρώτη φορά αριστερά ότι φταίει για τά πάντα; Τί πίνουν τα ΧΑΙΒΑΝΙΑ;

  5. Τι έγινε ρε χλεχλεδες; Από το 2006 φωνάζω για το ποιόν του και μου κάνατε πλάκα! Ρουφεν τώρα και τουμπεκί. Και εις χειρότερα.

  6. Μπείτε στο YOUTUBE να δείτε πως έβριζε Νέα Δημοκρατία και Μητσοτάκη ο Μπουμπούκος…..και τώρα ο Μάγκας κάνει ότι θέλει τον Μητσοτάκη…..διορίζει…..βρίζει….φωνάζει…..παράνομη….. χαχα Καβάλα στο Άλογο είναι μαζί με τον ανεπαγγελτο Χατζηδάκη…..

  7. Βρήκαν τα λαμόγια τη γυάλα με το μέλι και βάζουν τα χεράκια τους μέσα να το αρπάξουν, Εβαλε ο Τζουτζουκις στο ΚΕΕΛΠΝΟ φιλαράκια και κοληταρια αεργα και κονωμανε εις υγεία του λαουτζίκου που πολεμάει να τα βγάλει πέρα,κλέφτες λοποδυτες

    • Δυστυχώς τον μπουμπούκο και λοιποα λαμόγια ο λαός τους εξέλεξε…. δίνοντας το δικαίωμα να μας χλευάζουν και να ειρωνεύονται όπου μας βρουν….τι κάνει νιάου νιάου με πολλούς στην κυβέρνηση…που λυμαίνονται χρόνια τώρα τα δημόσια ταμεία ….Μακάρι η απόφαση αυτή να είναι αφετηρία για κάθε είδους λαμόγια από όποιον και αν έγινε οποιασδήποτε κόμματος….

  8. Ακόμη δεν έχετε καταλάβει ότι θέλουν από εμάς μόνο τους ψήφους μας και τους φόρους μας για να περνάνε όλοι τους καλά.

  9. Και όμως τα ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΑ της αντιπολίτευσης συνεχίζουν να τρώγονται μεταξύ τους,αδιαφορώντας για τον Έλληνα πολίτη.Αυτους τους ΑΡΧΗΓΙΣΚΟΥΣ καταγγέλλω.

  10. Αν δεν παει στην φυλακη ο Σπυρος -Αδωνης Γεωργιαδης για την καταστροφη του ΕΣΥ και των θανατο -δολοφονια τοσων Ελληνων πολιτων δεν ξεβρομιζει ο τοπος. Αληθεια , γιατι δεν τον μηνυουν τα κομματα της αντιπολιτευσης να το καθισουν στο σκαμνι ?

    • Γιατί ο ένας κρατάει τον άλλο είναι όλοι βρώμικοι!!!!Δεν θα υπάρξει δικαίωση για αυτός που χάθηκαν εν μέσω κορονοιου ποτέ πάνε αυτοί χάθηκαν ,σαν να μην υπήρξαν ,τους έφαγαν για να λύσουν το συνταξιοδοτικό παγκόσμια συμφωνία έτσι πιστεύω εγώ

  11. Βρώμα παντού
    Και φυσικά αρχίζει από πάνω, από το κεφάλι. Αλλά ο κόσμος τους ψηφίζει. Και αυτοί με αλαζονεία κυβερνούν και κατακλεβουν . Δυστυχώς μόνο λύπη προκαλεί. Ερμη Ελλάδα.

  12. Ο Γεωργιάδης ήταν μια σοβαρή πολύ σοβαρή αιτία για τον καταποντισμο της ΝΔ στις εκλογές ο άνθρωπος είναι μόνο για καταστροφή

  13. Ας αλλαξουμε επιτελους. Δεν παει άλλο. Χάνονται τα παιδια μς που περμενουν με το σταυρό στο χέρι..Υπουργε περιμενω περισσότερα απο εσένα.

  14. Δικαιοσύνη στην Ελλάδα το πιο σύντομο ανεκδοτο!!!Πόσες ακόμα τέτοιου είδους προσλήψεις έχουμε να καμαρωνουμε?Σε μια χώρα που κυβερνουν μεγαλεμποροι ναρκωτικων με διορισμενους εκπροσώπους τους που δεν μπορεί δοκιμάζουν από την πραματια τους αλλιώς έχουν και οι τριακοσιοι αξιοζήλευτη αναισθησία στα προβλήματα του λαού που υποτίθεται κυβερνούν δε βλέπω τι συζητάμε ακόμα.

  15. Ο φοβερός εισαγγελέας θα έπρεπε να βρει πόσες εκατοντάδες χιλιάδες,μην πω εκατομμύρια, έχουν διορίσει ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις από καταβολής κόσμου.Οχι να χαλάει τον κόσμο για 22 ανθρώπους επειδή λύσσαξε ο πολάκης για να εκδικηθεί το …φίλο του τον Αδωνη.

    • Αν αρχίσει να ψάχνει αυτό που θέλεις να είσαι σίγουρος 1000% ότι θα κλάψουν πολλοί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.κανεις από ΣΥΡΙΖΑ. παίζει να σε έχουν πείσει ότι τα προηγούμενα 40 χρόνια κυβερνούσε ο Τσίπρας και φταίει για όλα τα δεινά του τόπου

      • Πενήντα χρόνια καταστροφής,ρεμούλας,μίζας,κλοπής μέ τήν Δημοκρατία ποδοπατημένη,τά τεσσεράμιση χρόνια τού Τσίπρα έφτεξαν……. Αυτό κι’άν μπορεί νά υφίσταται!!!!

      • Πες τα άνθρωπε μου !! γιατί οι Έλληνες είμαστε τυφλοί ? Λες και τα 4 χρόνια με τον Τσίπρα ευθύνονται για την κατάντια που έχουμε περιέλθει !

    • Α να γειά σου!!! 💯 ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις διορίζουν τα δικά τους “παιδιά” 🫣 (στα οργανωμένα στα κόμματα αναφέρομαι), ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ τις θέσεις εργασίας από ανθρώπους που δικαιούνται να διοριστούν καθώς διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα.
      Όπως πολύ σωστά το έθεσες, αυτή η αναξιοκρατία διαιωνίζεται!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!! 😤😤😤

    • Αν εσείς είστε ΝΔ και δεν σας ενοχλούν οι κλέφτες να το υποστείτε,εμάς μας ενδιαφέρει να μπουν στην φυλακή και αυτοί και όλοι οι υπόλοιποι. Σας πείραξε ο Πολάκης που τα έβγαλε στην φόρα τι βίτσια είναι αυτά που έχετε να σας κατακλέβουν και να μην μιλάτε🤣🤣

  16. Αν ειναι τελεσίδικη η αποφαση θα αρχισω να πιστευω πως υπαρχει δικαιοσυνη στην Ελλάδα την οποια εχουν καταντησει Κολομβία των βαλκανιων ορισμενα υποχείρια της συμμορίας του ζαβού!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This