ΕΛ.ΑΣ για 11χρονη Βασιλική: Τι απαντά για το «συνεύρεση» του δολοφόνου στο δελτίο Τύπου

«Ο χαρακτηρισμός κάθε εγκλήματος αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Εισαγγελέα»

Must Read

Η Ελληνική Αστυνομία εξεδωσε την Τετάρτη ανακοίνωση για την αποτρόπαια δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία και την διατύπωση σε προηγούμενη ανακοίνωσή της για τον 37χρονο δολοφόνο και θείο της μικρής. Το δελτίο Τύπου η ΕΛ.ΑΣ ανέφερε ότι «η 11χρονη αρνήθηκε στον κατηγορούμενο τη συνεύρεση», γεγονός που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων.

«Σχετικά με αναρτήσεις και δημοσιεύματα Τύπου που αναφέρονται σε διατύπωση στο δελτίο τύπου που αφορά τη σύλληψη άνδρα για ανθρωποκτονία και απόπειρα βιασμού 11χρονης στην Ηλεία, διευκρινίζεται ότι στο επίμαχο σημείο αποτυπώνονται στοιχεία που αφορούν στο ιστορικό της υπόθεσης, όπως αυτά προέκυψαν κατά την προανάκριση (μεταξύ των οποίων και η απολογία του κατηγορούμενου) και τα οποία δεν έχουν να κάνουν με τον χαρακτηρισμό του εγκλήματος, όπως ξεκάθαρα εμφαίνεται στον τίτλο του δελτίου τύπου. Άλλωστε, ο χαρακτηρισμός κάθε εγκλήματος αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Εισαγγελέα.

Η Ελληνική Αστυνομία για τη διαλεύκανση του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος ενήργησε άμεσα, αξιοποιώντας πλήρως όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και δεδομένα και κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να εντοπίσει τον δράστη, ο οποίος ομολόγησε και πλέον βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η Ελληνική Αστυνομία λειτουργεί βάσει των νόμων του κράτους και εφαρμόζει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων έμφυλης βίας. Η δράση της είναι καθημερινή και μέσω της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των αστυνομικών για τα θέματα έμφυλης βίας αποδεικνύει τη δέσμευση για προστασία όλων των πολιτών

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This