Πανελλαδικές Εξετάσεις: Συνεχίζονται σήμερα για τα ΕΠΑΛ με μαθήματα ειδικότητας – Τα μέτρα για τον καύσωνα

Must Read

Μπορεί οι Πανελλαδικές Εξετάσεις να ολοκληρώθηκαν για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι πλέον βάζουν «πλώρη» για τα ειδικά μαθήματα, όμως στα Επαγγελματικά Λύκεια, τα μαθήματα συνεχίζονται.

Σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα συνεχίσουν τις εξετάσεις τους σε μαθήματα ειδικότητας. Ειδικότερα, εξετάζονται στα μαθήματα Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ και Ναυτικές Μηχανές.

Οι εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ συνεχίζονται αύριο, Παρασκευή 14 Ιουνίου με τα μαθήματα Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ) και Ψηφιακά Συστήματα, ενώ την Δευτέρα, 17 Ιουνίου ολοκληρώνεται η διαδικασία με τα μαθήματα Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Μέτρα για τον καύσωνα

Την ίδια ώρα, από το Υπουργείο Παιδείας εκδόθηκε εγκύκλιος, λόγω του καύσωνα που «σαρώνει» τη χώρα, με σκοπό την ασφάλεια των μαθητών. Ειδικότερα, τονίζεται από το υπουργείο:

  • Να χρησιμοποιηθούν, όπου υπάρχει δυνατότητα, σκιερές και δροσερές αίθουσες, καθώς και αίθουσες που διαθέτουν κλιματιστικά, ανεμιστήρες δαπέδου, όπου υπάρχουν. Οι χώροι πρέπει να είναι καλά αεριζόμενοι και να γίνεται χρήση ηλιοπροστασίας στα παράθυρα (π.χ. κουρτινών και λοιπών προστατευτικών καλυμμάτων).
  • Να υπάρχει ευχέρεια στη διάθεση νερών και χυμών στους μαθητές/μαθήτριες, με μέριμνα κυρίως των Σχολικών Επιτροπών.
  • Να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τον Σύλλογο Διδασκόντων, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις διαδικασίες των προαγωγικών / απολυτηρίων εξετάσεων.
  • Τέλος, σε περίπτωση υπερφόρτωσης του δικτύου παρακαλούνται οι ΠΔΕ και οι ΔΔΕ να βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων να ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις αυξομείωσης της τάσης του ρεύματος, να μη γίνονται διακοπές ρεύματος και να αποκαθίστανται άμεσα τυχόν βλάβες.

Τα ειδικά μαθήματα

Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων Προσανατολισμού και Ειδικότητας, ακολουθούν τα ειδικά μαθήματα:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΩΡΑΜΑΘΗΜΑ
Τρίτη 18 Ιουνίου12:00μμΑΓΓΛΙΚΑ
Τετάρτη 19 Ιουνίου8:30πμΓΕΡΜΑΝΙΚΑ
Πέμπτη 20 Ιουνίου8:30πμΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ
Παρασκευή 21 Ιουνίου8:30πμΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Σάββατο 22 Ιουνίου11:30πμΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ
Τρίτη 25 Ιουνίου8:30πμΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Τετάρτη 26 Ιουνίου8:30πμΓΑΛΛΙΚΑ
Πέμπτη 27 Ιουνίου8:30πμΙΣΠΑΝΙΚΑ
Παρασκευή 28 Ιουνίου8:30πμΙΤΑΛΙΚΑ

 

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μισή ώρα νωρίτερα. Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών είναι 3 ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι 6 ώρες, για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 4΄ έως 6΄ λεπτά ανά υποψήφιο και για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία», η εξέταση συνολικά έχει διάρκεια τρεις 3 ώρες και 30΄ λεπτά.

Κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, άπαντες οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής:

  • Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο.
  • Δελτίο εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων.
  • Στυλό μπλε ή μαύρου χρώματος. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί μολύβι στις απαντήσεις, παρά μόνον αν ορίζεται σχετικά από τις οδηγίες των θεμάτων. Οι υποψήφιοι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους γόμα και ξύστρα.
  • Γεωμετρικά όργανα, για τα μαθήματα που χρειάζονται.
  • Ένα μπουκαλάκι με νερό ή χυμό.
  • Ρολόι χειρός, αλλά όχι έξυπνο ρολόι (smartwatch).

Οι υποψήφιοι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους τα εξής:

  • Βιβλία, τετράδια και σημειώσεις.
  • Διορθωτικό (blanco) οποιασδήποτε μορφής (υγρό ή ταινία).
  • Κινητό τηλέφωνο και άλλα μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών και επικοινωνίας
  • Υπολογιστικές μηχανές.

Τι ισχύει για τα κινητά

Σε ό,τι αφορά στα κινητά τηλέφωνα, απαγορεύεται η κατοχή έστω και απενεργοποιημένου, μέσα στην αίθουσα εξέτασης και συνιστά επαρκή λόγο για μηδενισμό του γραπτού.

Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, είναι υποχρεωμένος να το παραδίδει στον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This