Κορυφώνεται η αγωνία για τον 59χρονο τουρίστα στην Αμοργό – Το τελευταίο μήνυμα που έστειλε και η αποκαλυπτική μαρτυρία

Η ανάρτηση της συντρόφου του - «Έκανε την πιο δύσκολη διαδρομή», λένε οι διασώστες

Must Read

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στην Αμοργό, για τον εντοπισμό του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα, Έρικ Κάλιμπετ, τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν το πρωί της Τρίτης, σημαίνοντας συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές.

Το στίγμα που έχουν δώσει οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας από τις δύο συσκευές που είχε μαζί του ο συνταξιούχος αστυνομικός περιλαμβάνει μια μεγάλη περιοχή μέσα στην οποία βρίσκονται χαράδρες και δύσβατα σημεία. Για τον λόγο αυτό, εκτιμάται πως το σημείο θα πρέπει να περπατηθεί, με σκοπό να εντοπιστεί ο 59χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο άτομο που είδε τον άνδρα μέσα στο μονοπάτι που πήρε από Αιγιάλη προς Κατάπολα ήταν μια γυναίκα. Η Σοφία Λιβιάκη, ιδιοκτήτρια της ταβέρνας στην οποία σταμάτησε πριν χαθεί εντελώς, περιγράφει τη συνάντησή τους. «Ο άνθρωπος πέρασε από το μαγαζί, ήπιε ένα αναψυκτικό και πήρε και ένα μπουκάλι νερό και είχε και μισό μπουκαλάκι μέσα στο τσαντάκι του. Εγώ, επειδή είχε ζέστη, του είπα να καλέσω ταξί να τον πάρει. Μου είπε ότι θα πάει στη χώρα, μου έδειχνε κάτι στενά, κάτι μονοπάτια που ήθελε να πάει. Εγώ τον είδα 09.30-10.00», ανέφερε αρχικά η γυναίκα και συνέχισε:

«Αυτός ξεκίνησε 07.30 από το δωμάτιο και εδώ θα έφτασε 09.00 η ώρα. Έκατσε λίγο στο μαγαζί και μετά έφυγε. Εγώ τον είδα μια χαρά, δεν έδειξε ότι ήταν ανήμπορος. Από εδώ το μονοπάτι για να πας στη χώρα είναι 2 ώρες. Ο δρόμος έχει μονοπάτια, σημάδια που έχουν βάλει όσοι τρέχουν. Έχει απόκρημνα σημεία. Ήταν μόνος του, μου είχε ότι είχε ξαναπεράσει από εδώ αλλά εγώ δεν τον θυμάμαι».

Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ στην περιοχή πετάει και ελικόπτερο, προκειμένου να ελεγχθεί το σημείο που έδωσαν οι εταιρείες τηλεφωνίας. Παράλληλα, αστυνομικοί και πυροσβέστες από διπλανά νησιά, καθώς και εθελοντικές ομάδες συνδράμουν με drone και ένα πλωτό.




Το τελευταίο μήνυμα που έστειλε

Μία φωτογραφία της πινακίδας με πληροφορίες του μονοπατιού που επρόκειτο να ακολουθήσει ήταν το τελευταίο μήνυμα που έστειλε ο αγνοούμενος στην αδελφή του.

Το πρώτο μήνυμα του Αμερικανού εστάλη στις 07:32 και εξέφραζε τον ενθουσιασμό του για το νησί. Στις 09:07 επικοινώνησαν με βίντεο κλήση διάρκειας έξι λεπτών. Στις 9:20 έστειλε τη φωτογραφία με το μονοπάτι, με την αδελφή του να του γράφει: «Είμαι εντυπωσιασμένη. Ανυπομονώ να έρθω εκεί και να κάνουμε πεζοπορία μαζί».

Η ανάρτηση της συντρόφου του

Σε σελίδα στο Facebook για την Αμοργό, η σύντροφος του Αμερικανού έχει κάνει ανάρτηση το μεσημέρι της Τετάρτης, στην οποία ζητά από τον κόσμο πληροφορίες.

Η ανάρτηση γράφει: «Γεια σας, θα έχετε δει στις ειδήσεις ότι ψάχνουμε για τον σύντροφό μου που έφυγε για πεζοπορία χθες, περίπου στις 7 το πρωί. Πήγαινε από την Αιγιάλη στα Κατάπολα. Τον είδαν στη Χώρα. Αγνοείται ακόμη. Μπορεί να δείτε ελικόπτερα σε λίγες ώρες και ομάδες με διασώστες στη στεριά. Αν τον έχετε δει, σας παρακαλώ στείλτε μου ένα μήνυμα. Σας ευχαριστώ».

«Μπορεί να επηρεάστηκε από τη ζέστη»

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Τουρισμού της Αμοργού, Πόπη Δεσποτίδη, επεσήμανε πως ο συνταξιούχος αστυνομικός ήταν λάτρης του νησιού και γνώριζε καλά τη διαδρομή, καθώς το επισκέπτεται πολλά χρόνια.

«Ξεκίνησε τη διαδρομή στο μονοπάτι από την Αιγιάλη για να έρθει στα Κατάπολα. Είναι ένα μονοπάτι πολύ βατό, όχι δύσκολο. Αρκετά εύκολο θα μπορούσε να πει κανείς», τόνισε η ίδια, εκφράζοντας την ελπίδα να βρεθεί ζωντανός ο 59χρονος.

Βέβαια, υπογράμμισε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά και εξετάζονται από τις Αρχές. «Μπορεί να έχει χαθεί. Μπορεί να επηρεάστηκε από τη ζέστη. Ελπίζουμε να βρεθεί και να είναι ζωντανός», κατέληξε.

«Έκανε την πιο δύσκολη διαδρομή»

Από την πλευρά της, η διασώστρια Ελευθερία Ψυχογιού, αναφέρει πως το μονοπάτι που επέλεξε ο 59χρονος είναι δύσβατο. «Συνήθως κάνουν την πιο εύκολη διαδρομή η οποία είναι και αυτή μεγάλη και έχει δύο σημεία που είναι επικίνδυνα, η οποία περνάει από το Μοναστήρι. Αυτός ο άνθρωπος ωστόσο, με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, αποφάσισε να περάσει από την πιο δύσκολη διαδρομή. Παρόλο που έχουν γίνει αναζητήσεις και στη θάλασσα, δεν υπάρχει τρόπος από εκεί να φύγει και να πάει στη θάλασσα. Εκεί είναι βουνό. Το δύσκολο είναι ότι το συγκεκριμένο βουνό είναι πιο δύσκολο στην ανάβασή του, το μονοπάτι από εκεί είναι ακόμα πιο δύσβατο», σημείωσε, ενώ τόνισε πως αν είχε δοθεί το στίγμα του κινητού από την πρώτη στιγμή, ίσως να είχε εντοπιστεί:

«Αυτό που θεωρώ εγώ σαν άνθρωπος προβληματικό, είναι το γεγονός ότι την πρώτη ημέρα το κινητό αυτού του ανθρώπου χτύπαγε, δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει… πρέπει να παρέλθει κάποιο 24ωρο για να μας δώσουν τις συντεταγμένες; Πέρασε περισσότερο από μιάμιση μέρα από τότε που δηλώθηκε αυτός ο άνθρωπος από τον φίλο του στο ΑΤ ως εξαφανισμένος και εμείς ως διασωστική ομάδα έπρεπε να τρέχουμε πάνω κάτω και να ψάχνουμε σε μια τεράστια έκταση και όσο ο χρόνος περνάει κάθε λεπτό είναι κρίσιμο. Τον ψάχνουμε από προχθές».


Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This