«Ξεψύχησε» τραυματιοφορέας στην Σαντορίνη κατά την μεταφορά του στην Αθήνα για πρόβλημα υγείας!

Εργαζόταν στο νοσοκομείο του νησιού - Η έλλειψη γιατρών στα νησιά στοιχίζει ανθρώπινες ζωές

Must Read

Ανθρώπινες ζωές στοιχίζει η τεράστια έλλειψη γιατρών στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας των νησιών μας.

Το τελευταίο θύμα ήταν ένας άνδρας από την Σαντορίνη ο οποίος εργάζεται ως τραυματιοφορέας στο νοσοκομείο του νησιού και προφανώς είχε βιώσει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ντόπιοι όταν εμφανίσουν ένα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία τους.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο 42χρονος πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα στις 8 Ιουνίου με υψηλό πυρετό. Έκανε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν χρήζει νοσηλείας. Έτσι τον έστειλαν σπίτι του. Ωστόσο, ο άνδρας επανήλθε την επόμενη μέρα και τότε αποφασίστηκε ότι έπρεπε να νοσηλευτεί.

Επί τρεις ολόκληρες μέρες «ψηνόταν» στο πυρετό και νοσηλευόταν στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του νοσοκομείου με πολύ υψηλό πυρετό.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, το νοσοκομείο Σαντορίνης δεν διαθέτει παθολόγο, ακτινολόγο και μικροβιολόγο, μόνο έναν καρδιολόγο ο οποίος κράτησε τον 42χρονο στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση και έτσι χθες το απόγευμα ξεκίνησέ η αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Έφτασε κανονικά στην Αθήνα και την στιγμή που τον παραλάμβανε ασθενοφόρο υπέστη ανακοπή καρδιάς και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσο των διασωστών του ΕΚΑΒ όσο και των γιατρών του Νοσοκομείου Νίκαιας δεν τα κατάφερε!

Ο 42χρονος τραυματιοφορέας δεν ήταν από το νησί αλλά ζούσε εκεί τα τελευταία οκτώ χρόνια καθώς εργαζόταν στο νοσοκομείο. Λόγω έλλειψης χρημάτων έμενε στο παλαιό κλειστό κέντρο υγείας.

«Εάν είχε διακομισθεί από τη πρώτη στιγμή μπορεί να ζούσε. Εάν είχε γιατρούς το νοσοκομείο Σαντορίνης μπορεί να ζούσε χωρίς να χρειασθεί διακομιδήΚρίμα. Φωναζουμε τόσο καιρό, τόσα χρόνια… Συλληπητήρια στην οικογένειά του και τους συναδέλφους. Ήταν εργατικός και αγαπητός συνάδελφος. Θρηνούμε όλοι», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This