Αμοργός: Βίντεο ντοκουμέντο με τον 59χρονο Αμερικανό να φεύγει για πεζοπορία – Τι λένε η σύντροφος και ο αδελφός του

Must Read

Δύο ημέρες μετά την εξαφάνισή του στην Αμοργό, και ο Έρικ Κάλιμπετ, ο οποίος είχε ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης 11/6 για πεζοπορία, εξακολουθεί να μην έχει δώσει σημάδια ζωής.

Κι ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται, στο «φως» ήρθε σήμερα ένα βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερες κλειστού κυκλώματος του καταλύματος όπου έμενε παρέα με έναν φίλο του, η οποία δείχνει τον 59χρονο Αμερικανό συνταξιούχο αστυνομικό να βγαίνει από το δωμάτιο του καταλύματος και να ξεκινάει για τη βόλτα του από την Αιγιάλη, με κατεύθυνση προς Κατάπολα.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live news», που μετέδωσε το εν λόγω βίντεο, η διαδρομή που έκανε όταν χάθηκε θεωρείται βατή και είναι στο κεντρικό σημείο του νησιού, ωστόσο, για να τη διανύσει κανείς χρειάζεται περισσότερες από 4 ώρες, καθώς είναι πάνω από 20 χλμ. Μάλιστα, τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω ζέστης, η συγκεκριμένη διαδρομή θεωρείται ιδιαίτερα απαιτητική. Επιτόπου, πάντως, έχουν σπεύσει και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά και drone, για να χαρτογραφήσουν την ευρύτερη περιοχή, με την ελπίδα να βρεθούν τα ίχνη του 59χρονου.




«Επισκεπτόταν συχνά το νησί…»

«Αυτό που ξέρουμε τώρα, είναι ότι ξεκίνησε την πεζοπορία του στις 7 το πρωί εκεί και ήταν 9 το βράδυ στο Λος Άντζελες και θα συναντούσε τον φίλο του στην άλλη άκρη του νησιού, στο Κατάκολο. Δεν ξέρουμε τι συνέβη», είπε στο «Live news» η σύντροφος του 59χρονου Αμερικανού. «Ήρθαν από άλλα νησιά και τον αναζητούν, αλλά τώρα είναι σκοτάδι και το ακυρώνουν, επειδή πέρασε η ώρα. Ήρθα μόλις στο σπίτι, στο Λος Άντζελες και προσπαθώ να βρεθώ στο νησί. Έκλεισα πτήση για την Σαντορίνη, αλλά οι φίλοι μου μού είπαν ότι δεν υπάρχει πλοίο για την Αμοργό μέχρι τις 15 του μήνα. Επισκεπτόταν συχνά το νησί…», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως ο 59χρονος δεν παίρνει φάρμακα, καθώς χαίρει άκρας υγείας.

Από την πλευρά του, ο αδερφός του εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί ζωντανός ο 59χρονος. «Η μεγάλη μου ελπίδα είναι να τον βρούνε και να γυρίσει σπίτι. Δεν ξέρω, τα χέρια μου είναι δεμένα. Βγήκαν έξω για να τον ψάξουν και μετά σκοτείνιασε. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι στον προορισμό του το απόγευμα και δεν ήταν. Ξέρω ότι από τις 7.38 μέχρι το απόγευμα ήταν περίπου 8 ώρες που είχε φως, ήταν μέρα. Έχουν περάσει σχεδόν τρεις ημέρες και είναι χωρίς νερό. Απλά έχω τρελαθεί…», δήλωσε ολοφάνερα ταραγμένος στην εκπομπή.




Η τελευταία επικοινωνία που είχε ο 59χρονος ήταν με την αδελφή του, το πρωί της Τρίτης στις 7.20, όταν και τής έστειλε μια φωτογραφία με την πινακίδα από την είσοδο του μονοπατιού. Δύο ώρες μετά, γύρω στις 9.30 εθεάθη στον Ασφοντυλίτη, έναν εγκαταλελειμμένο οικισμό περίπου στα μισά της διαδρομής, όπου μπήκε σε ένα εστιατόριο και αγόρασε ένα αναψυκτικό και ένα νερό, προτού συνεχίσει την πορεία του. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τον είδε κάποιος ζωντανό.




«Σε λίγο θα κλείσουμε τα δύο εικοσιτετράωρα», τόνισε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραΐσκος, αποκαλύπτοντας πως από χθες το μεσημέρι οι Αρχές εστιάζουν σε μια περιοχή που είναι αρκετά μεγάλη περιοχή, η οποία καλύπτει σχεδόν το ένα τέταρτο του νησιού. Μιλώντας για τις έρευνες που διεξάγονται με χερσαία, εναέρια και πλωτά μέσα, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η διαδρομή που φέρεται να ακολούθησε είναι ένα πολυσύχναστο σημείο με χαμηλό βαθμό δυσκολίας. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι ο αγνοούμενος τουρίστας άλλαξε διαδρομή και επέλεξε μια άλλη διαδρομή, πιθανότατα πιο δύσβατη. Μάλιστα, όπως επισήμανε, πρόκειται για έναν άνθρωπο που γνώριζε το νησί καθώς είχε πάει ξανά.

«Έρχεται χρόνια στην Αμοργό ο συγκεκριμένος. Είχε έρθει με έναν φίλο του, έμεναν στην Αιγιάλη και ήταν να έρθουν να μείνουν στα Κατάπολα, που μένουν συνήθως. Έφυγε ο φίλος του το πρωί με το αμάξι, πήγε στα Κατάπολα και τον περίμενε. Θα ερχόταν από το μονοπάτι εκείνος», κατέληξε ο δήμαρχος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This