Ανήσυχοι οι σεισμολόγοι: Άγνωστο ρήγμα έδωσε τα 4,3 Ρίχτερ στην Αχαΐα

Must Read

Το ρήγμα που «έδωσε» τον σεισμό των 4,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή της τεχνητής λίμνης του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, στην Αχαΐα, ανησυχεί τους σεισμολόγους. Όπως επισημαίνουν, πρόκειται για «αχαρτογράφητα νερά» καθώς δεν γνωρίζουν πολλά και συνεχίζουν να το ερευνούν.

Όπως γράφει το pelop.gr, o διευθυντής του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Σώκος, δήλωσε ότι ο σεισμός έγινε σε μεγάλο βάθος, 20χλμ. από την επιφάνεια και δείχνει να μην είναι κάτι ανησυχητικό από την σεισμική ακολουθία. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στο ΝΑ άκρο της τεχνητής λίμνης Αστερίου, μεταξύ του φράγματος και της Ερυμάνθειας.

Σύμφωνα με τον κ. Σώκο, δεν φαίνεται να υπάρχει σχέση με το ρήγμα που προκάλεσε τον καταστροφικό σεισμό στα όρια Αχαΐας – Ηλείας το 2008 και είχε ως αποτέλεσμα 2 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες και υποδομές.

Επίσης, δεν δείχνει να έχει σχέση και με την τεχνητή λίμνη του φράγματος, αφού το επίκεντρο εντοπίστηκε σε μεγάλο βάθος. Οδιευθυντής του Εργαστηρίου Σεισμολογίας τόνισε ότι το φράγμα είναι «ζωσμένο» με δίκτυο σεισμογράφων από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η πλήρωσή του με νερό.

Ο κ. Σώκος τόνισε πως, τεχνητές λίμνες συνδέονται με σεισμικά γεγονότα, αλλά αυτή του φράγματος Πείρου–Πααπείρου είναι μικρή. Σε κάθε περίπτωση, η ευρύτερη περιοχή είναι πάντα υπό παρακολούθηση.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This