Ακατάλληλο το νερό στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Καταγράφηκε υπέρβαση του φθορίου

Must Read

Ένα ακόμη πρόβλημα υδροδότησης στην χώρα και μάλιστα εν μέσω καύσωνα. Κατόπιν ελέγχου της ΔΕΥΑ Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, το νερό κρίθηκε ακατάλληλο «για πόση, μαγείρεμα και παρασκευή τροφίμων». Καταγράφηκε υπέρβαση του φθορίου και έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες για να βρεθεί η γεώτρηση που προκάλεσε την αύξηση. Συναγερμός για τους κατοίκους Κολχικού, Δρακόντιου και Αδάμ.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Λαγκαδά

«Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Τ.Κ. Αδάμ ότι σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα των φυσικοχημικών αναλύσεων νερού παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου των νιτρικών, πράγμα που καθιστά το νερό ακατάλληλο για πόση, μαγείρεμα και παρασκευή τροφίμων.

Από την ΔΕΥΑ Λαγκαδά γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της Μονάδας Αντίστροφης Όσμωσης όπως επίσης έχουν γίνει ενέργειες για την σύνδεση του δικτύου ύδρευσης της κοινότητας με γεώτρηση η οποία βρίσκεται στα όρια του οικισμού Ζαγκλιβερίου όπου το νερό της συγκεκριμένης γεώτρησης βάσει των αναλύσεων που έχουν γίνει βρέθηκε να είναι κατάλληλο.

Ωστόσο παρακαλούνται οι κάτοικοι – καταναλωτές του οικισμού να μην χρησιμοποιούν μέχρι νεωτέρας το νερό του δημοτικού δικτύου για πόση, μαγείρεμα και παρασκευή τροφίμων.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λαγκαδά θα σας κρατάει ενήμερους για όλα τα διορθωτικά μέτρα που θα ληφθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα για την αποκατάσταση του προβλήματος.»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This