Παιδίατρος «έκαψε» το μέλλον 16χρονου

Η λάθος διάγνωση του γιατρού που οδήγησε το παιδί στο χειρουργείο για αφαίρεση όρχεως

Must Read

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, με την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια διά παραλείψεως, θα καθίσει την ερχόμενη Δευτέρα ένας παιδίατρος, ο οποίος κατηγορείται ότι έστειλε έναν 16χρονο στο χειρουργείο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, όπου οι γιατροί τον υπέβαλαν εσπευσμένα σε αφαίρεση όρχεως, με συνέπεια να πληγεί σοβαρά η γονιμότητά του και να αρχίσει φαρμακευτική αγωγή!

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο κατηγορητήριο, η περιπέτεια της οικογένειας του μικρού αγοριού από τη Βουλγαρία άρχισε στις 7 το πρωί της 21ης Ιανουαρίου 2022, όταν το παιδί παραπονέθηκε ότι ένιωθε έντονο πόνο στη βουβωνική χώρα και δήλωσε ότι δεν μπορούσε να πάει στο σχολείο. Τρεις ώρες αργότερα επισκέφτηκε, συνοδευόμενο από τη μητέρα του, τον παιδίατρο, ο οποίος, αφού το εξέτασε με ψηλάφηση και του έκανε υπερηχογράφημα, διέγνωσε λανθασμένα ότι έπασχε από βουβωνοκήλη και όχι από συστροφή αριστερού όρχεως, η οποία μάλιστα έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης.

Μάλιστα, έδωσε στη μητέρα και βεβαίωση για να δικαιολογήσει τις απουσίες του γιου της στο σχολείο, συστήνοντας στον 16χρονο να βελτιώσει απλώς τη διατροφή του και να χάσει βάρος! Καθησυχασμένοι από όσα είχαν ακούσει, ο ανήλικος και η μητέρα του επέστρεψαν στο σπίτι τους. Ομως την υπόλοιπη ημέρα και όλο το Σαββατοκύριακο το αγόρι συνέχισε να νιώθει έντονο πόνο, με συνέπεια στις 24 Ιανουαρίου να επισκεφθούν ουρολόγο-ανδρολόγο, ο οποίος, αφού εξέτασε το παιδί, διέγνωσε καθήλωση του αριστερού όρχεως στο έξω βουβωνικό στόμιο.

Σύμφωνα με το σάιτ dimokratiki.gr, η συνέχεια ήταν το παιδί να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν τη διάγνωση του ουρολόγου, διαπιστώνοντας παράλληλα ότι ο όρχις του ήταν διογκωμένος αιμορραγικός με καθολική μακροσκοπική νέκρωση και τρεις φορές περιελιγμένος γύρω από το αγγειακό του μίσχο! Υστερα από αυτό, το νεαρό αγόρι υποβλήθηκε σε ορχεκτομή και καθήλωση του δεξιού όρχεως και νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες στο Παιδοχειρουργικό Τμήμα, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν σοβαρό πρόβλημα γονιμότητας, καθώς παρουσιάζει ελάχιστο αριθμό σπερματοζωαρίων, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό είναι ακίνητα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This