Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργό – Έχουν «χτενίσει» το μονοπάτι

Τι είπε η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ - Δύο τουρίστριες εξαφανίστηκαν και στη Σίκινο

Must Read

Τεράστια είναι η αγωνία για την οικογένεια του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα ο οποίος πήγε για πεζοπορία την Τρίτη στην Αμοργό και από τότε έχει να δώσει σημεία ζωής.

Σήμερα είναι η τέταρτη μέρα κατά την οποία συνεχίζονται οι έρευνες στο νησί για τον εντοπισμό του οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα.

Για τις εντατικές έρευνες της ΕΛΑΣ μίλησε σήμερα το πρωί η εκπρόσωπος Τύπου., Κωνσταντία Δημογλίδου τονίζοντας πως το μονοπάτι που πήρε ο 59χρονος για πεζοπορία έχει πραγματικά γίνει «φύλλο και φτερό» από τους αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Οι συνάδελφοι έχουν “χτενίσει” το μονοπάτι. Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, όταν ένας άνθρωπος δεν συνδεθεί στο κινητό του, μας δίνουν ένα μεγάλο στίγμα για την έρευνα, δεν είναι περιορισμένο. Όλα τα περιστατικά εξαφάνισης αφορούν περιπατητές», είπε.

Παράλληλα, επεσήμανε τους κινδύνους που υπάρχουν με τις μεγάλες θερμοκρασίες.

«Καταλαβαίνουμε την λαχτάρα των τουριστών να ερευνήσουν την ομορφιά του τόπου, όμως όταν υπάρχουν τέτοιες θερμοκρασίες σε μία χώρα, δεν χρειάζεται να υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας».

Τέλος έκανε μια αποκάλυψη πως έχουν χαθεί και δύο τουρίστριες στη Σίκινο!

«Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που έχουμε αυτήν την εβδομάδα. Είναι και δύο τουρίστριες στην Σίκινο και ένας τουρίστας Κέρκυρα και ένας στην Σάμο που αναζητούνται»,.

Δείτε βίντεο:




Στο νησί η σύντροφος και ο αδερφός του

έφτασαν σήμερα Παρασκευή η σύντροφός του και ο αδερφός του. «Είμαι στο αεροπλάνο για να πάω Αθήνα. Και από εκεί θα ταξιδέψω στην Νάξο για να φτάσουμε στην Αμοργό. Τίποτα, δεν ξέρουμε τίποτα. Έρχομαι μαζί με την σύντροφο του και δύο έμπειρους διασώστες», δήλωσε στην εκπομπή «Live news» ο αδερφός του 59χρονου, ο οποίος έφερε μαζί του και δύο έμπειρους Αμερικανούς διασώστες, για να συμμετάσχουν στις έρευνες.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο αδερφός του είναι έμπειρος περιπατητής και γνώστης της περιοχής, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να χάθηκε στη διαδρομή. «Εγώ έχω πάει 9-10 φορές (στην Αμοργό), ο αδελφός μου πρέπει να έχει πάει 20-30 φορές. Πηγαίνει από πάντα. Δεν έχει χαθεί. Κάτι άλλο συνέβη. Είναι γερός οργανισμός. Έχει κάνει πεζοπορία άπειρες φορές. Δεν είναι άπειρος. Δεν ξέρω τι συνέβη. Δεν έχει θέματα υγείας. Πηγαίνει καθημερινά στο γυμναστήριο και κάνει πεζοπορίες. Δεν ξέρω τι συνέβη, είμαι ανήσυχος, ψάχνουμε την απάντηση και εμείς. Θα ψάξουμε και μόνοι μας. Όσο περισσότερο κόσμο έχουμε, τόσο το καλύτερο. Ο χρόνος τελειώνει και είναι απαραίτητο να συμβεί αυτό τώρα», ανέφερε επίσης.

«Ήμουν στο Λος Άντζελες και στις 9:07 με πήρε τηλέφωνο και μου είπε θα ξεκινήσει την πεζοπορία. Θα διαρκούσε 5-6 ώρες και περίμενα να επικοινωνήσει μετά. Αλλά επικοινώνησε ο Σταύρος. Μιλήσαμε με βιντεοκλήση για 6 λεπτά και μετά μου έστειλε μία φωτογραφία με την αρχή του μονοπατιού. Όταν του έστειλα μήνυμα δεν απάντησε ποτέ, και αποφάσισα να κινηθούν οι διαδικασίες από Λος Άντζελες προς την Ελλάδα. Είναι πολύ προσεκτικός με την πεζοπορία, δεν ξέρω τι συνέβη. Ακολουθούμε όλα τα μονοπάτια και είμαι πολύ αγχωμένη σε σχέση με τι έχει συμβεί. Μπορεί να είναι τραυματίας. Θα ήταν πολύ καλό να είχαμε περισσότερα drone», δήλωσε με τη σειρά της η σύντροφος του συνταξιούχου αστυνομικού, η οποία κατέφτασε και αυτή στο νησί, για αναζητήσει τον αγαπημένο της.




Είχε πάει για πεζοπορία και τη Δευτέρα

Αυτόπτης μάρτυρας, η οποία συνομίλησε με τον 59χρονο λίγο πριν αναχωρήσει το πρωί της Τρίτης από την Αιγιάλη, αποκαλύπτει πως ο Άλμπερτ Κάλιμπετ είχε πάει για πεζοπορία και την προηγούμενη μέρα. «Μου είπε ότι είχε πάει σε μια άλλη διαδρομή σε κάτι εκκλησίες από κάτι μονοπάτια. Μου είπε “αύριο θα πάω στα Κατάπολα” και μετά δεν τον ξαναείδα», είπε η μάρτυρας.

«Έφυγε από το ξενοδοχείο, πήγε λίγο πιο πέρα, εκεί που ξεκινάει το μονοπάτι και έστειλε και σε εκείνη “να, ξεκινάω”. Μού άφησε τα πράγματα στο αυτοκίνητο, μού έφερε και το κλειδί του δωματίου και εγώ κατά τις 11:00 πήγα ήπια το πρωινό μου σε ένα μαγαζί με την ησυχία μου, αφού ήξερα ότι θα φτάσει 12:00 – 13:00 στα Κατάπολα. “Έχω φτάσει, είμαι εδώ”, τού έστειλα την τοποθεσία. “Πάρε με όταν φτάσεις”. Δεν με πήρε ποτέ…», δήλωσε ο φίλος του 59χρονου, με τον οποίο είχαν πάει παρέα στο νησί.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This