«Φωτιά» στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Η λύση που προτείνεται για τους ακτοπλόους

«Οι Κυκλάδες είναι απλησίαστες ακόμα και εάν πας από Κρήτη»

Must Read

Την ώρα που η ακρίβεια αποτελεί μάστιγα για τα ελληνικά νοικοκυριά κι ενώ οι αγορές στο σούπερ μάρκετ, τα καύσιμα και οι λογαριασμοί προκαλούν «πονοκέφαλο» στους καταναλωτές, οι διακοπές φέτος φαίνεται πως θα είναι…άπιαστο όνειρο!

Όχι μόνο η διαμονή σε καταλύματα, αλλά και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι απλησίαστα, αφού σημειώνουν αύξηση που ξεπερνά το 40%. Ο Μιχάλης Βλατάκης, πρόεδρος συνδέσμου τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης, μίλησε για την τουριστική κίνηση στο νησί, εκτιμώντας πως υπάρχει ακόμη διαθεσιμότητα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

«Οι Κυκλάδες είναι απλησίαστες ακόμα και εάν πας από Κρήτη»

«Εάν έρθετε από Πειραιά υπάρχουν προσφορές. Μία οικογένεια 4 ατόμων με καμπίνα, και αυτοκίνητο θα πληρώσει 450 ευρώ. Κατεβαίνει στα 310 στη ημερήσια, όπου έχουν βάλει πολλά δρομολόγια. Άκουγα κόσμο που δεν ήξερε πού θα πάει. Θα βρουν και καταλύματα, η Κρήτη έχει πολλές λύσεις. Είναι μία λύση της τελευταίας στιγμής για το 4ημέρο του Αγίου Πνεύματος», ανέφερε ο κ. Βλατάκης και συνέχισε:

«Οι Κυκλάδες είναι απλησίαστες ακόμα και αν πας από Κρήτη. Πιο ακριβά και από το να πας στην Ανκόνα. Η αύξηση αυτή ξεκίνησε το 2022 με την αύξηση των καυσίμων κι έμεινε. Είχε γίνει αύξηση μέχρι 40%. Φέτος δεν υπάρχουν διαφορές από πέρσι. Οι Κυκλάδες είναι ακριβές. Από εκεί και πέρα μπορούν να βρεθούν λύσεις, γιατί η αγορά τιμωρεί. Θα γίνει μία παρέμβαση τις επόμενες ημέρες από εμάς, να βάλουν οι ακτοπλόοι μία έκπτωση για όσους κλείνουν νωρίς, όπως οι αεροπορικές εταιρείες. Θα υπάρχει η δυνατότητα αν κάποιος κλείσει νωρίς, να έχει μείωση. Οι ακτοπλόοι θα έχουν ρευστό από νωρίς. Αυτό θα μπορούσε να δώσει μία λύση».

«Οι Έλληνες είναι οι καλύτεροι πελάτες. Όμως είναι της τελευταίας στιγμής, ενώ οι τουρίστες κλείνουν από το Δεκέμβρη. Βέβαια, οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες θέλουν τους Έλληνες», σημείωσε και επεσήμανε πως υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα για Ιούλιο και Αύγουστο.

«Είμαστε 5% πάνω από πέρσι σε αεροπορικές θέσεις», κατέληξε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος συνδέσμου τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This