Δήμαρχος Σικίνου για εξαφανισμένες τουρίστριες: «Δεν είναι όλα τα μονοπάτια χαρτογραφημένα, ”χτενίζουμε” την περιοχή»

Must Read

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη, αλλά και στις αρμόδιες Αρχές τα διαδοχικά περιστατικά εξαφάνισης τουριστών, στα ελληνικά νησιά, με τις Ομάδες Διάσωσης να δίνουν αγώνα, ώστε να φτάσουν στα ίχνη τους, την ώρα που ο υδράργυρος «σκαρφαλώνει» σε απαγορευτικά επίπεδα.

Ο Δήμαρχος Σικίνου, Βασίλης Μαράκης, μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, για τις δύο τουρίστριες που αγνοούνται στο νησί, εκφράζοντας τον φόβο ότι έχουν εγκλωβιστεί σε σημείο το οποίο δεν είναι εύκολο να είναι ορατό στις έρευνες.

«Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι, αγωνιούμε. Δύο ημέρες τώρα είμαστε πολλά άτομα ψάχνουμε. Έχουμε πάει με σκάφη, drones, έχουν έρθει πυροσβέστες από την Σύρο. Πρόκειται για δύο Γαλλίδες, ηλικιωμένες, που την Παρασκευή χάθηκαν», είπε αρχικά, ενώ σημείωσε πως η μία από τις δύο επισκέπτριες έστειλε από το κινητό της στον ιδιοκτήτη του καταλύματος στο οποίο έμενε, φωτογραφία την Παρασκευή το πρωί, στην οποία φαινόταν να έχει πέσει στο έδαφος. Ωστόσο, ο δήμαρχος εξήγησε πως από την αποστολή του μηνύματος αυτού οι αρχές δεν κατόρθωσαν να εντοπίσουν τις συντεταγμένες του σήματος του κινητού, παρά μόνο να συμπεράνουν απλώς ότι κινείτο στην ευρύτερη νότια περιοχή του νησιού.

«Εκεί είναι οι παραλίες και τα μονοπάτια. Έχουμε χωριστεί και ψάχνουμε. Μας κάνει εντύπωση γιατί έχουμε ”χτενίσει” την περιοχή. Οι τουρίστριες έμεναν σε ξεχωριστά καταλύματα, αλλά μας είχαν πει πως γνωρίστηκαν κι έκαναν παρέα, οπότε μπορεί να είναι μαζί, αλλά δεν το ξέρουμε αυτό. Εμείς αναζητούμε δύο άτομα», σημείωσε ο κ. Μαράκης, κάνοντας λόγο για τεράστια κινητοποίηση από την πλευρά των αρμόδιων Αρχών.

«Κάποια από τα μονοπάτια του νησιού μας είναι χαρτογραφημένα, κάποια άλλα όμως όχι»

«Την ημέρα που βγήκαν για πεζοπορία επικρατούσε ακραία ζέστη και σήμερα που ασχολούμαστε με τον εντοπισμό τους, φυσούν δυνατοί άνεμοι», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Μαράκης και κατέληξε λέγοντας:

«Κάποια από τα μονοπάτια του νησιού μας είναι χαρτογραφημένα, κάποια άλλα όμως όχι. Πρόκειται για φυσικό περιβάλλον. Δεν γνωρίζουμε καν αν οι δύο πεζοπόροι βγήκαν για περίπατο μαζί ή χώρια. Πάντως χτενίζουμε αδιάκοπα την περιοχή και στις έρευνες συμμετέχουν πυροσβέστες από τη Σύρο, αλλά και εθελοντές».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This