Θα παραδεχθεί τον ξυλοδαρμό ο ποινικολόγος – Αντιμέτωπος ακόμα και με 10 χρόνια κάθειρξη!

Τι αναφέρει ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας - Η κατάθεση του γιατρού και το χρονικό της φρικτής υπόθεσης

Must Read

Την υπερασπιστική του γραμμή αναμένεται να αλλάξει ο 52χρονος δικηγόρος ο οποίος βρίσκεται αυτή την ώρα ενώπιον των δικαστικών αρχών προκειμένου να απολογηθεί για το σοβαρότατο περιστατικό βίας ενάντια στην 37χρονη σύζυγό του.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να υποστηρίξει πως βιαιοπράγησε εναντίον της γυναίκας και δεν πρόκειται να πει πως εκείνη τραυματίστηκε όταν έπεσε από τις σκάλες.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει αφορά το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης βλάβης.

«Αντιμέτωπος με 10 χρόνια κάθειρξη βρίσκεται ο ποινικολόγος που κατηγορείται ότι βιαιοπράγησε κατά της γυναίκας του και ο κανόνας είναι να εκτίσει τα τρία πέμπτα της ποινής», δήλωσε ο δικηγόρος – Σύμβουλος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Αναστασόπουλος στο ΕΡΤNews.

Έχουν καταθέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορουμένου, η πρώην σύζυγος, η μεγάλη κόρη του και ο κουμπάρος τους και δικηγόρος.

Δείτε βίντεο:




«Έχει γίνει βάναυση κακοποίηση»

Για την υπόθεση μίλησε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Αυτήν τη στιγμή περιμένουμε την ιατροδικαστική για να βγάλει το τελικό αποτέλεσμα. Η γυναίκα του πήγε στο ιδιωτικό νοσοκομείο και δήλωσε ότι έπεσε από τις σκάλες. Μόνη της πήγε, μετά πήγε και ο δικηγόρος, έχει γίνει ένα μπέρδεμα εκεί πέρα. Πρέπει να είμαστε απολύτως προσεκτικοί στην προκειμένη περίπτωση διότι πολλοί ξέρουμε τι έγινε αλλά υπάρχει πάρα πολύ αναβρασμός στον κόσμο έξω, επειδή είναι πάρα πολύ γνωστό πρόσωπο».

Και συνέχισε: «Η ουσία είναι ότι το ‘τσίμπησε’ η γυναίκα του το panic button και υπέγραψε και το πήρε. Αυτή η γυναίκα πήγε σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο και είπε έπεσα από την σκάλα. Ένας γιατρός που την εξέτασε όμως κατάλαβε, έκανε μια προσωπική συζήτηση μαζί της και του είπε. Αυτό που είπε, αυτός το είπε αμέσως στην Αστυνομία και η Αστυνομία πλέον αυτεπαγγέλτως επιλαμβάνεται σε τέτοιες υποθέσεις. Υπήρχε ένα σοκ και ενημερώθηκε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αμέσως όταν καταλάβανε για ποιον πρόκειται.

Στην προκειμένη περίπτωση όλα συγκλίνουν ότι έχει γίνει μια πολύ βάναυση κακοποίηση με πάρα πολύ σοβαρά τραύματα σε αυτήν τη γυναίκα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουμε γι’ αυτόν».

«Εγώ το πάω ήπια γιατί έχω πει και δημοσίως ότι τον συμπαθώ, τον αγαπώ, είναι φίλος μου και μερικές φορές σε δικές μου υποθέσεις, άδικες, που μου ‘γιναν από μερικούς από πάνω, να μην πω τα ονόματά τους, που έχουν και υπουργικούς θώκους, με βοήθησε. Ο κόσμος είναι το θέμα. Αυτήν την στιγμή αν του καταλογιστεί η πράξη, αν θα πάει για δικάσιμο, αν αποδειχτεί και μιλήσει η σύζυγος και δεν προφυλακιστεί, θα έχουμε άλλο θέμα με τον κόσμο».

Δείτε βίντεο:




Οδηγήθηκε στα δικαστήρια

Το κατώφλι των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων πέρασε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο πασίγνωστος ποινικολόγος, που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία, αντιμετωπίζοντας το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της 37χρονης συζύγου του. Το ζευγάρι πήγε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ιδιωτική κλινική και ισχυρίστηκε πως η γυναίκα έπεσε από τις σκάλες, όμως ο γιατρός που εξέτασε τα τραύματά της, έκανε λόγο για ανθρώπινο χέρι.

Ο 52χρονος δικηγόρος, που παρουσιαζόταν σε τηλεοπτικές εκπομπές και υποστήριζε θύματα έμφυλης βίας, παραπέμφθηκε στην 18η τακτική ανακρίτρια, Χριστίνα Σαλάππα, από την οποία ζήτησε χθες και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα το πρωί.

 

Ο ίδιος αναμένεται να επιμείνει στον ισχυρισμό του ότι η σύζυγός του τραυματίστηκε όταν έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού τους, στα βόρεια προάστια. Εντούτοις, τα λεγόμενά του εκτιμάται πως δεν κρίνονται ως βάσιμα, λόγω και της καθοριστικής κατάθεσης του γιατρού που εξέτασε τη γυναίκα, παρότι η επίσης γνωστή δικηγόρος δεν έχει υποβάλλει μήνυση σε βάρος του.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ., ο 52χρονος δικηγόρος τον Οκτώβριο του 2017, είχε καταγγελθεί από την τότε σύζυγό του για την εμπλοκή του σε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Αναλυτικά η κατάθεση του γιατρού

«Σήμερα 16/06/2024 έχω εφημερία στην Ευρωκλινική καλύπτω, τον χειρουργικό τομέα και Τ.Ε.Π.! Περί ώρα 01:30 με φώναξε η νοσηλεύτρια των επειγόντων για να εξετάσω μια κυρία που έχει χτυπήσει στο κεφάλι. Μετέβην και είδα την ασθενή υπό στοιχεία (σ.σ: αναφέρεται στα στοιχεία της 37χρονης δικηγόρου).

Κλινικά, φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτός, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού. Απεικονιστικά ευρήματα: κάταγμα ρινικού οστού, κάταγμα βάσης- παλαμιαία επιφάνεια – μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός. Εργαστηριακώς φέρει αυξημένες τιμές CPU.

Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της. Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος την χτύπησε αν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά. Άμεσα ενημέρωσα την άμεση δράση για τις δικές της ενέργειες τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω».

Την ίδια ώρα, να διερευνήσει άμεσα τα αναφερόμενα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ζητεί ο Δημήτρης Βερβεσός από τον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που απέστειλε ο πρόεδρος του ΔΣΑ στον κ. Κωνσταντίνου, ο τελευταίος καλείται να διαπιστώσει τυπικά, καθώς είναι, πλέον, γνωστά τα στοιχεία του, την ταυτότητα του 52χρονου δικηγόρου και, εν συνεχεία, να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα, προκειμένου να αποφασίσει αν θα κινήσει ή όχι πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

«Πλούσιο» το παρελθόν του ποινικολόγου

Στο μεταξύ, νέες πληροφορίες έρχονται στο «φως» για τη… δράση του συλληφθέντα ποινικολόγου των Αθηνών, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε νωρίτερα σήμερα κακουργηματική δίωξη για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του, επίσης γνωστής δικηγόρου Αθηνών, σύμφωνα με τις οποίες τον 52χρονο είχε μηνύσει για ενδοοικογενειακή βία και η πρώην σύζυγος του. 

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ., στις 16 Οκτωβρίου του 2017 η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου είχε υποβάλει σε βάρος του μήνυμα για ενδοοικογενειακή βία στο Αστυνομικό Τμήμα των Βριλησσίων. Η γυναίκα είχε καταγγείλει ότι είχε υποστεί βία από τον δικηγόρο και πρώην σύζυγό της το μεσημέρι της 14ης Οκτωβρίου του 2017, στα Βριλήσσια. Η μήνυση είχε υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και είναι άγνωστο έως αυτή τη στιγμή το πώς εξελίχθηκε η υπόθεση.




Το ιστορικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τις τελευταίες ώρες, ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή η Αστυνομία ενημερώθηκε από γιατρό ιδιωτικής κλινικής στους Αμπελοκήπους ότι υπάρχει περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Όταν έφτασαν εκεί αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, είδαν τον 52χρονο δικηγόρο και την 37χρονη σύζυγο του. Το ζευγάρι ανέφερε πως η γυναίκα είχε πέσει από τις σκάλες. Όμως, ο γιατρός επέμενε ότι τα τραύματα αυτά έχουν προκληθεί από ανθρώπινο χέρι και όχι από πτώση, ενώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην κατάθεσή του δήλωσε ότι, κατά τη διάρκεια της εξέτασής της, και η γυναίκα παραδέχθηκε ότι την είχε χτυπήσει ο άνδρας της, πράγμα που, όμως, στη συνέχεια η ίδια ανακάλεσε ενώπιον της αστυνομίας.

Ενδεικτικό, μάλιστα, της αντιφατικής συμπεριφοράς της 37χρονης, είναι και το γεγονός ότι, αν και επέμενε ότι τα τραύματά της προκλήθηκαν από ατύχημα, η ίδια δέχθηκε να πάρει κωδικό panic button στο κινητό της.

Το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης ενημέρωσε το Κέντρο της ΓΑΔΑ και από εκεί ο 52χρονος και η 37χρονη μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας του Τμήματος Ομονοίας. Εκεί ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας, όπου ζήτησε να γίνει κανονικά δικογραφία. Ο γιατρός κατέθεσε πως τα τραύματα είναι από ανθρώπινο χέρι και οι δύο δικηγόροι επέμειναν πως ήταν από πτώση, χωρίς κανένας από τους δύο να υποβάλει μήνυση.

Μετά από αυτή τη διαδικασία ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας που ζήτησε να συλληφθεί ο δικηγόρος, ο οποίος σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου του πήραν αποτυπώματα και τον φωτογράφησαν.

Ολόκληρη η αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβάν έχει ως ακολούθως:

«Αναφέρεται ότι 03:30 ώρα της 16/6/24, προσήχθη στην υπηρεσία μας στο τμήμα της Ομονοίας, από εποχούμενη περιπολία ο 52χρονος δικηγόρος ύστερα από ένορκη κατάθεση του ιατρού …, ο οποίος ανέφερε ότι η σύζυγος του 37 ετών, έχει υποστεί ξυλοδαρμό από το σύζυγό της. Ειδικότερα την 01:30 ο δικηγόρος μετέφερε την σύζυγό του στο νοσοκομείο ύστερα από πτώση της στα σκαλοπάτια όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς. Ο γιατρός κατέθεσε πως η δικηγόρος έχει υποστεί πολλά τραύματα τα οποία κάνει μνεία και στην κατάθεσή του και σε ερώτηση του προς 37χρονη αν τα τραύματα τα οποία έχει υποστεί είναι από τον σύζυγό της, εκείνη απάντησε καταφατικά, όμως στην κατάθεσή της ανέφερε ότι έπεσε από τα σκαλιά στις 16/6/24 και περί ώρα 00:10, πράξεις όπως αυτές ρητά περιγράφονται στην έκθεση εξέτασης μάρτυρα χωρίς όρκο της δικηγόρου στην έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα του δικηγόρου συζύγου της και του αστυνομικού που επιλήφθηκε του συμβάντος.

Ο δικηγόρος συνελήφθη από αστυνομικούς στο πλαίσιο του αυτοφώρου και θα οδηγηθεί πρωινές ώρες 16/6/24 με το σχηματισθέν σε βάρος του προανακριτικό υλικό ενώπιον του κυρίου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για την αυτόφωρη διαδικασία. Η 37χρονη δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του συζύγου της ενώ ο 52χρονος δικηγόρος δεν αποδέχεται τις σε βάρος του κατηγορίες.

Η 37χρονη δικηγόρος παρότι στην κατάθεση της αναφέρει ότι ο τραυματισμός της οφείλεται σε “πτώση από σκάλα”, φαίνεται να αποδέχτηκε να εγκαταστήσει το “κουμπί πανικού” (panic button).

Γίνεται μνεία ότι στην 37χρονη δικηγόρο χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση όπως επίσης πληροφορίες και οδηγίες δυνάμει του άρθρου 21 του Ν.3500/06 προκειμένου να λάβει αν το επιθυμεί την δέουσα ηθική συμπαράσταση και την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Επίσης η δικηγόρος ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης στο κινητό της τηλέφωνο της εφαρμογής panic button, καθώς και για την διαδικασία και τους όρους εγκατάστασης και χρήσης αυτής, και επιθυμεί να της χορηγηθεί κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Η 37χρονη δικηγόρος δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, εφόσον ενημερώθηκε για την δυνατότητα της αυτή.

Ο ανωτέρω δράστης πληκτρολογήθηκε για το εάν έχει στην κατοχή του οπλισμό όπου προέκυψε ότι κατέχει δύο όπλα με ειδική άδεια για ατομική ασφάλεια».




Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This