Δεύτερη αναβολή της δίκης για την υπόθεση Βαλυράκη – Η χήρα και τα παιδιά του ήταν στο δικαστήριο

Τι ζήτησαν - Γιατί σημειώθηκε ένταση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας

Must Read

Σε δεύτερη συνεχόμενη αναβολή της δίκης για την υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού, Σήφη Βαλυράκη προχώρησε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, η δίκη αναβλήθηκε για τις 20 Ιανουαρίου 2025! Ο λόγος ήταν ότι σήμερα οι δικηγόροι πραγματοποιούν αποχή εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους για το νέο φορολογικό νόμο. Στην δικαστική αίθουσα βρέθηκαν σήμερα η χήρα και τα παιδιά του πολιτικού όπως και ο αδελφός του.

Πάντως μέσω της δικηγόρου τους, Ζωής Κωνσταντοπούλου τα μέλη της οικογένειας έδειξαν την αντίθεσή της στην απόφαση αυτή τονίζοντας πως αυτό που ήθελαν ήταν η διακοπή και όχι η αναβολή της.

Παράλληλα, επανέλαβαν στο ακροατήριο τη δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας στην υπόθεση και ζήτησαν μία συντομότερη δικάσιμο.

«Δεδομένου ότι 24/1/2025 συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία και η συγκεκριμένη δίκη θα έπρεπε να έχει προσδιοριστεί εντός συντομότερου χρόνου», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η δικηγόρος αναφέρθηκε και στην αποφυλάκιση των δύο κατηγορούμενων ψαράδων.

«Αρχικώς οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, ακολούθησε δε μία πολλαπλώς προβληματική και επιλήψιμη χωρίς προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά αποφυλάκισή τους ενώ ήδη κατά την περασμένη περίοδο των εορτών η οικογένεια του δολοφονηθέντος πληροφορήθηκε ότι από πλευράς των κατηγορουμένων έγινε επανειλημμένη οπλοχρησία. Έχουν συμβεί πάρα πολλά. Έχουμε έρευνες που έγιναν και στον εισαγγελικό λειτουργό, ερευνητέες συνθήκες και δύο κατηγορούμενους που απολαμβάνουν σκανδαλώδη μεταχείριση στην Χαλκίδα».

Κατά την ολοκλήρωση της δίκης η πρόεδρος ενημέρωσε για την τελική ημερομηνία της αναβολής ενώ ανέφερε στη συνήγορο της οικογένειας Βαλυράκη πως αναζητήθηκε συντομότερη δικάσιμος για την εκδίκαση της υπόθεσης, ήταν όμως αδύνατο να βρεθεί.

Στο δικαστήριο σημειώθηκε δύο φορές ένταση ανάμεσα σε μέλη ακροατηρίου από την πλευρά των κατηγορουμένων και τους δικηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας με την κυρία Κωνσταντοπούλου να βγάζει έναν εξ αυτών φωτογραφία υποστηρίζοντας πως την απείλησε.

Νωρίτερα, άλλος ακροατής καταγγέλθηκε επίσης από την ίδια καθώς όπως είπε ξέσπασε σε γέλια όταν είπε για την οπλοχρησία των κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This