Απόστολος Λύτρας: Διατάχθηκε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος!

Τι ζητούν Αδειλίνη και Κλάππα

Must Read

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του γνωστού δικηγόρου Απόστολου Λύτρα ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον των δικαστικών αρχών με την κατηγορία για άγριο ξυλοδαρμό της 37χρονης συζύγου του.

Μετά την απολογία του, ο 52χρονος ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος με τρεις περιοριστικούς όρους.




Ωστόσο φαίνεται πως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη και η πρόεδρος του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα δεν συμφώνησαν με την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Έτσι όπως έγινε γνωστό λίγο νωρίτερα διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική και πειθαρχική έρευνα κατά των δύο προσώπων που άφησαν ελεύθερο τον Λύτρα αναφορικά με τις ενέργειες τους στο στάδιο της προδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άρειος Πάγος εκφράζει την αντίθεσή του στο γεγονός πως αφέθηκε ελεύθερος αν και η πράξη του αποτελεί κακούργημα και έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Το χρονικό

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της 37χρονης συζύγου του. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. 

Ο 52χρονος βρέθηκε το πρωί ενώπιον των δικαστικών αρχών για να απολογηθεί. Περίπου στις 11.30 η διαδικασία ολοκληρώθηκε και ελήφθη η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με την όρο να μην πλησιάζει την σύζυγό του. Αργότερα, επιβλήθηκαν ακόμη δύο περιοριστικοί όροι και συγκεκριμένα είναι υποχρεωμένος να μετακομίσει από το κοινό σπίτι και επίσης να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση να αφεθεί ο δικηγόρος ελεύθερος λήφθηκε μετά από την κατάθεση του θύματος η οποία ανέφερε πως ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε βία από τον άντρα της.

Όταν βγήκε από το γραφείο της ανακρίτριας ο δικηγόρος αποφάσισε να δείξει το πρόσωπό του και να μιλήσει για όσα έγιναν. Ζήτησε «συγνώμη», είπε ότι θα λάβει βοήθεια και τόνισε πως δεν έχει υπάρξει ξανά βίαιος. 

«Ομολόγησα την πράξη μου, ζητάω συγγνώμη γι αυτό που συνέβη και απο την συζυγο μου που υπεραγαπάω και απο τις 3 κόρες μου. Δυστυχώς, βρέθηκα σε κατάσταση που έγινε το περιστατικό. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια.  Δεν εχω υπάρξει βίαιος ξανά στο παρελθόν. Έχω χτίσει με κόπο μια καριέρα και μια οικογένεια. Θα αναζητήσω τις αιτίες και τις ψυχολογικές. Δεν είναι κάτι που θα συγχωρήσω στον εαυτό μου. Να μην βρεθεί κανένας άνθρωπος σε αυτή την κατάσταση. Είμαι αιχμηρός με τους άλλος και με τον εαυτό. Πιστεύω ότι το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια».

Δείτε βίντεο:




Στο μεταξύ, από τον ιατροδικαστή εξετάζεται αυτή την ώρα η σύζυγός του κ. Λύτρα στον οποίο έφτασε πριν από λίγο. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε το χέρι της σε νάρθηκα. Το έγγραφο του ιατροδικαστή θα διαβιβαστεί στις δικαστικές αρχές προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία.

Η μαρτυρία

Στο μεταξύ, όσο περνούν οι ώρες γίνονται γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον γνωστό ποινικολόγο και το σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο οποίο εμπλέκεται σε βάρος της 37χρονης συζύγου του.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή «Πρωινό» μίλησαν άτομα μέσα από την κλινική στην οποία μεταφέρθηκε η γυναίκα ενώ μαζί της ήταν και ο 52χρονος δικηγόρος σοκάροντας με όσα είδαν.

Όπως είπαν, το ζευγάρι μπήκε στην κλινική χωρίς να τους αναγνωρίσει κανείς.

«Η γυναίκα ήταν τόσο τραυματισμένη που έκατσε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Τα τραύματά της ήταν εμφανή. Κρατούσε το πρόσωπο και το στόμα της επειδή πονούσε», ανέφεραν.

Συνεχίζοντας ανέφεραν πως η γυναίκα δεν μπορούσε να μιλήσει εξαιτίας των τραυμάτων που είχε στο στόμα και τη γλώσσα και ο σύζυγός της είχε αναλάβει την επικοινωνία με το προσωπικό.

«Ήταν καθησυχαστικός και συνεργάσιμος και υποστήριξε ότι τα τραύματα προήλθαν από πτώση στις σκάλες».

Δείτε βίντεο:




Το παλιότερο περιστατικό βίας

Η εκπομπή έφερε στο φως και ένα αρκετά παλιότερο περιστατικό βίας στο οποίο φέρεται να εμπλεκόταν ο δικηγόρος.

Ειδικότερα, στο γραφείο που διατηρεί είχε πάει δύναμη της ομάδας Ζ της ΕΛΑΣ.

Στην είσοδο της πολυκατοικίας είχαν βρει μια χτυπημένη γυναίκα η οποία υποστήριξε πως έπεσε θύμα του 52χρονου. Η ίδια δήλωσε υπάλληλος του ποινικολόγου.

Αφού κατέθεσε στους αστυνομικούς η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και την ενημέρωσαν ότι μπορούσε να κάνει μήνυση για το περιστατικό. Ωστόσο, τελικά δεν προχώρησε σε καμία κίνηση μετά από επικοινωνία που είχε με τον δικηγόρο. Τελικά παραιτήθηκε από την θέση της και έφυγε.

Επίσης το 2017 ο δικηγόρος φέρεται να είχε ξυλοκοπήσει την πρώην σύζυγο του και είχε πάει στα δικαστήρια όπου αθωώθηκε καθώς η γυναίκα ανακάλεσε την καταγγελία της.




Δείτε επίσης:

Ελεύθερος με όρους ο Απόστολος Λύτρας για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του – «Ζητώ συγνώμη, θα χρειαστώ βοήθεια»

Γ. Καλλιακμάνης για ενδοοικογενειακή βία: «Αυτά τα περιστατικά πρέπει να καταγγέλλονται από όλους μας»

Θα παραδεχθεί τον ξυλοδαρμό ο ποινικολόγος – Αντιμέτωπος ακόμα και με 10 χρόνια κάθειρξη!

Στα δικαστήρια για να απολογηθεί ο δικηγόρος που συνελήφθη για ενδοοικο 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Όποιοι δικαιολογούν τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις τα ίδια σκατά με αυτούς που τα κάνουν είναι. Δεν έχει κανένα δικαίωμα ούτε άνδρας ούτε γυναίκα να σηκώσει το κουλό του και να χτυπήσει. Δεν τα βρήκαν, το χασαν, δεν είναι αγαπημένοι πια μεταξύ τους , δρόμο , να χωρίσουν . Έχει ξεφύγει πια η κατάσταση… και αυτοί οι δικαστές… η ντροπή της χώρας κοντεύουν να καταντήσουν. Αν ήταν κανένας καημένος άσημος θα ήταν στη μπουζού από τη πρώτη ώρα, ενώ τώρα πώς να το κάνουμε κοτζάμ ποινικολόγος, να το αφήσουμε το παλικάρι έξω. Κανονικά και την άδεια πρέπει να του ακυρώσουν. Να μην ξαναδικηγορησει. Αι στα κομμάτια επιτέλους!!!!!

  2. Για εμένα κανένας άνδρας δεν δέρνει άγρια την γυναίκα του χωρίς λόγο. Τι του έκανε τώρα η λεγάμενη ή τι του είπε δεν μπορεί αν γνωρίζω, αλλά ξέρω όμως ότι οι συμπεριφορές των γυναικών μέσα στον γάμο είναι πολύ κακές και σαν γλωσσοκοπάνες και γκρινιάρες και μουρμούρες και με ηλίθιες απαιτήσεις που πολλές φορές εξαγριώνουν τον άνδρα τόσο πολύ, που χάνει τα φρένα του. Παρόλα αυτά καλύτερα είναι να τα ξαναβρούν σαν ζευγάρι και να αφήσουν τις αψιμαχίες. Η μεν γυναίκα να ησυχάζει και να κάνει υπερήφανο τον άνδρα της που την έχει, ο δε άνδρας να γίνει πολύ πολύ πιο ψύχραιμος, γιατί απλά, έτσι είναι όλες οι γυναίκες!

    ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ κεφ. 18 & 31
    22 «Όστις εύρηκε γυναίκα, εύρηκεν αγαθόν και απήλαυσε χάριν παρά Κυρίου».
    10 «Γυναίκα ενάρετον τις θέλει ευρεί; διότι η τοιαύτη είναι πολύ τιμιωτέρα υπέρ τους μαργαρίτας».

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This