Εξέθεσε βάναυσα τον Κούγια η Μαρία Αναστασοπούλου για την υπόθεση Λύτρα

Κακοποιητής 100% ο Λύτρας - Υπερβολική η δίωξη για κακούργημα

Must Read

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας σοκάρει με τις δηλώσεις του και υπερασπίζεται τον Απόστολο Λύτρα, με αφορμή την δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον γνωστό ποινικολόγο για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.




 

«Είναι 100% κακοποιητής αλλά είναι διαφορετικό ότι διέπραξε κακούργημα και διαφορετικό ότι διέπραξε πλημμέλημα. Αυτά τα χτυπήματα στο πρόσωπο, το κάταγμα στο πρόσωπο δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Είναι έτσι όταν προκαλούν μόνιμη αναπηρία, ακρωτηριασμό ή μακρόχρονη αδυναμία λειτουργίας κάποιου άκρου. Ήταν προκατειλημμένο αυτό που έγινε σε βάρος του, έπρεπε να του ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Αλέξης Κούγιας ενώ για το γεγονός ότι ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος ανέφερε ότι  για να κρατηθεί κάποιος προσωρινά πρέπει να είναι ύποπτος φυγής, να μπορεί να δυσχεράνει το έργο της ανακρίσεως».

«Όταν κάνει κάποιος κάτι και το παραδέχεται ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων είναι ανδρική συμπεριφορά. Είναι αντρικό από μέρους του που έστω και την τελευταία στιγμή αποδέχθηκε την πράξη του».

Ο Αλέξης Κούγιας συνεχίζοντας τον σχολιασμό του ανέφερε ότι «Δεν είπε κανείς ποτέ ότι πρέπει να του δώσουμε βραβείο για αυτό που έκανε» ενώ έκανε την πρόβλεψη ότι όταν θα δικαστεί ο Απόστολος Λύτρας το αδίκημα από κακούργημα θα «πέσει» σε πλημμέλημα.

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Λύτρα: Η κρίση μας δεν υπόκειται σε πειθαρχικό έλεγχο

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Ένωση» -με αφορμή τον πειθαρχικό έλεγχο του Αρείου Πάγου για ανακρίτρια και εισαγγελέα που αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους ο γνωστός ποινικολόγος- η «ουσιαστική κρίση δικαστών και εισαγγελέων δεν υπόκειται σε πειθαρχικό έλεγχο», και τόνισε ότι «η δικαιοσύνη απονέμεται από τα δικαστήρια συγκροτούμενα από τακτικούς δικαστές, που απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησίας».

Στην συνέχεια στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρεται ότι «οι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους» και επισημαίνεται ότι «δεν επιτρέπεται πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος των δικαστικών λειτουργών για την δικαστική τους κρίση καθεαυτή, δηλαδή για την επιστημονική άποψη που ακολούθησαν όσον αφορά τα νομικά ζητήματα που αντιμετώπισαν και την πεποίθηση την οποία σχημάτισαν από την εκτίμηση των αποδείξεων».

Διαβάστε ακόμα: Πώς αφέθηκε ελεύθερος ο Λύτρας μετά την παραδοχή ενώ ορίζει άλλα ο νόμος

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This