Νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου για Λύτρα: Κατ’ απόλυτη προτεραιότητα θα ερευνηθεί η υπόθεση

Επικαλούμενη τη σοβαρότητα της πράξης

Must Read

Μετά την πρώτη παρέμβαση του Αρείου Πάγου γιατί αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Απόστολος Λύτρας, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απέστειλε παραγγελία για να προχωρήσει κατ’ απόλυτη προτεραιότητα η δικογραφία για την ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του Απόστολου Λύτρα, προς την 18η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.




 

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός Γεωργία Αδειλίνη επισημαίνει σχετικά την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης και την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα της εισαγωγής της υπόθεσης στο ακροατήριο, επικαλούμενη τη σοβαρότητα της πράξης.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π.,ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ: α) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμειπαραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο».

Πρόεδρος ΔΣΑ κατά Αρείου Πάγου: «Επικοινωνιακού χαρακτήρα» η παρέμβαση για την υπόθεση Λύτρα

«Καρφιά» κατά της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, για την παρέμβασή της για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή τον Απόστολο Λύτρα, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω ανακοίνωση «επικοινωνιακού τύπου παρέμβαση».




 

Μάλιστα, ο κ. Βερβεσός επισημαίνει πως «η πρακτική αυτή δεν συνάδει με το κύρος της Δικαιοσύνης και το Κράτος Δικαίου και οδηγεί μαθηματικά σε οπισθοδρόμηση και απαξίωση του θεσμού και των λειτουργών του».

Στο ίδιο πλαίσιο, προσθέτει πως «ο πειθαρχικός έλεγχος των δικαστών οφείλει να γίνεται μέσω των θεσμικών διαδικασιών, όπως η Επιθεώρηση Δικαστηρίων και το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο».

«Η πειθαρχική διαδικασία δεν μπορεί να παρεμβαίνει στην δικαιοδοτική κρίση των δικαστών, η οποία ελέγχεται μέσω των προβλεπόμενων ενδίκων μέσων και πειθαρχικά σε περiπτώσεις αξιόποινης ή αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΔΣΑ.

Κάνει, δε, λόγο για «επιχειρούμενη υποκατάσταση θεσμικών διαδικασιών και ιδίως της αναποτελεσματικής μέχρι σήμερα λειτουργίας της Επιθεώρησης Δικαστηρίων, μέσω επικοινωνιακού τύπου παρεμβάσεων, προσφέρει αρνητικές υπηρεσίες στη Δικαιοσύνη και οδηγεί σε ραγδαία οπισθοχώρηση της ορθής λειτουργίας της».

«Έτσι, περιπτώσεις πολιτών, που έχουν προφυλακιστεί και έχουν εκτίσει πολύμηνες ποινές φυλάκισης και στη συνέχεια αθωώθηκαν καθώς επίσης και περιπτώσεις προδήλως παράνομων αποφάσεων εις βάρος της ελευθερίας και της περιουσίας πολιτών δεν έχουν ελεγχθεί από τα θεσμικά δικαστικά όργανα» αναφέρει.

Καταλήγοντας, τομίζει πως «το κύρος της Δικαιοσύνης διαφυλάσσεται με την αυστηρή τήρηση των δικονομικών και ουσιαστικών κανόνων και όχι με την επιλεκτικές επικοινωνιακές παρεμβάσεις και την έκδοση Δελτίων Τύπου, ανάλογα με την πολιτική, οικονομική και κοινωνική επικαιρότητα».

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This