Λύτρας-Πολυζωγοπούλου: Από την ονειρεμένη ζωή στον ξυλοδαρμό και τον σάλο

Πώς από τον κεραυνοβόλο έρωτα και τα 12 χρόνια γάμου, έφτασαν στα δικαστήρια

Must Read

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση για τον άγριο ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της Απόστολο Λύτρα, με το δικηγορικό ζευγάρι να είναι γνωστό για την συνεργασία του και την φαινομενικά ονειρεμένη τους ζωή.

Την ίδια στιγμή κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς ο ποινικολόγος που είχε αναλάβει σοβαρές υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο και ζητούσε πιο αυστηρές ποινές για την ενδοοικογενειακή βία, έφτασε στο σημείο να στείλει αιμόφυρτη τη σύζυγό του στο νοσοκομείο το βράδυ του Σαββάτου, με το ιατρικό προσωπικό να σοκάρεται από την εικόνα της.

Ο γνωστός ποινικολόγος έπεσε στα μαλακά καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι δεν πρέπει να προφυλακιστεί, αλλά να παραμείνει ελεύθερος με την επιβολή όρων όπως να απομακρυνθεί από το σπίτι όπου διαμένει με τη σύζυγό του, να μην την πλησιάζει, αλλά και να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ενώπιον ψυχολόγου. Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου που εκτιμά ότι η Σοφία Πολυζωγοπούλου εξακολουθεί να κινδυνεύει, ενώ παράλληλα ζήτησε πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού για την προδικασία στην υπόθεση.



Ένας δικηγόρος που γνώριζε όσο κανένας άλλος τις συνέπειες των πράξεων του, έφτασε στο σημείο να χτυπήσει ανελέητα την κατά 15 χρόνια νεότερη σύζυγό του, προκαλώντας την αίσθηση της κοινής γνώμης…




Με συχνή παρουσία στα τηλεοπτικά κανάλια, ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος αναλάμβανε ηχηρές υποθέσεις, σπάνια μιλούσε για την προσωπική του ζωή και τον δεύτερο γάμο του με την συνάδελφό του Σοφία Πολυζωγοπούλου, με την οποία είχε αποκτήσει ένα παιδί. Σημειώνεται ότι έχει άλλες δύο κόρες από τον πρώτο του γάμο. Την Σοφία Πολυζωγοπούλου την γνώρισε πριν από 12 χρόνια όταν εκείνη ήταν ασκούμενη στο γραφείο του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ερωτεύθηκαν με την πρώτη ματιά.

«Στα σχολικά μου χρόνια έπαιζα ποδόσφαιρο σε διάφορες ομάδες. Ήμουν στη Μεικτή Αθηνών και στην Εθνική Παίδων. Ουσιαστικά με ενδιέφερε να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο αλλά στη Β’ Λυκείου άλλαξα γνώμη. Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερο να ακολουθήσω το επάγγελμα του δικηγόρου – σημειωτέον ότι με αυτό ασχολούνταν όλη μου η οικογένεια. Πήγα λοιπόν στην Ιταλία, όπου σπούδασα Νομική» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο περιοδικό ΟΚ το 2022.

Μετά τον γάμο του με την Σοφία Πολυζωγοπούλου, η οποία είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και Ένωσης Ποινικολόγων Ελλάδος και της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, οι δυο τους συνεργάστηκαν σε μεγάλες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και η κακοποίηση της 12χρονης από τον Κολωνό, με την 37χρονη δικηγόρο να αναλαμβάνει συνήγορος της μητέρας της ανήλικης.

Μάλιστα, η 37χρονη δικηγόρος έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών και των ανηλίκων, ενώ είναι και νομικός σύμβουλος στη Στέγη Κακοποιημένων Γυναικών.

«Φόβο δεν ένιωσα ποτέ. Αν χειρίζεσαι τις υποθέσεις με αρτιότητα, ευσυνειδησία και είσαι ειλικρινής απέναντι στους εντολείς σου, δεν υπάρχει λόγος να αισθανθείς φόβο. Πολλές φορές κάποιοι συγχέουν τον δικηγόρο με τον κατηγορούμενο που εκπροσωπεί και υπάρχουν αντιδράσεις, όμως αν αυτές οι αντιδράσεις με φόβιζαν η με πτοούσαν δεν θα έκανα για αυτό το επάγγελμα» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο Mega. Σήμερα, η ίδια, ως θύμα επίθεσης από τον σύζυγό της που φοβήθηκε αρχικά να αποκαλύψει στους γιατρούς ποιος την χτύπησε,  έφτασε στο σημείο να εγκαταστήσει το panik button.




Σε κοινή τους συνέντευξη ο Απόστολος Λύτρας είχε δηλώσει: «Γνωριστήκαμε μέσω κοινών γνωστών και δεν αργήσαμε να κάνουμε οικογένεια με ένα παιδί. Έχω 2 παιδιά από τον προηγούμενο γάμο μου. Τι θα μπορούσε να πει η γυναίκα μου, ότι είμαι εγωιστής; Ότι εκνευρίζομαι εύκολα. Τη σύζυγό μου τη Σοφία τη θαυμάζω, είναι πάνω στην οικογένεια και το παιδί της και στηρίζει έμενα. Όταν διαφωνούμε σε κάτι, μη λέμε ψέματα, βγαίνει ο δικηγόρος από μέσα μας».




Από πλευράς της η 37χρονη δικηγόρος είχε πει για τον σύζυγό της: «Είναι ένας άνθρωπος ευφυής και ευαίσθητος, εξαιρετικός σύζυγος και κάλος μπαμπάς. Διαφωνούμε για άπλα και καθημερινά πράγματα και είναι μαραθώνιες οι συζητήσεις μας».

Το ζευγάρι είχε ανοίξει το εντυπωσιακό σπίτι του στους δημοσιογράφους, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μοιράζονταν συχνά στιγμιότυπα από ταξίδια, εξόδους και όμορφες στιγμές. Τα πράγματα όμως το τελευταία διάστημα, δεν ήταν ρόδινα και όπως  αποκάλυψε η ίδια στην κατάθεσή της, η σχέση τους περνούσε κρίση και του είχε ζητήσει πριν από μερικούς μήνες να χωρίσουν.

«Δεν γινόταν άλλο»

«Είμαι χάλια και σωματικά και ψυχικά. Προσπαθώ να διαφυλάξω και τη σωματική και την ψυχική μου υγεία. Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Δεν είμαι καλά. Πώς να είμαι καλά; Δεν γινόταν άλλο», ανέφερε η Σοφία Πολυζωγοπούλου ,μιλώντας στο Star, στην πρώτη της αντίδραση μετά τον ξυλοδαρμό της.




«Κατάπινα τα αίματα, τον παρακαλούσα να με πάει στο νοσοκομείο…»

Στην σοκαριστική της κατάθεση η 37χρονη δικηγόρος αναφέρει: «Στις 15/06/2024 πήγαμε μαζί σε εστιατόριο στη Βουλιαγμένη, στα νότια προάστια, με μια μεγάλη παρέα. Κάποια στιγμή γύρω στις 23.30 λογομαχήσαμε για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα γιατί εγώ κοίταζα το κινητό μου και ο σύζυγός μου δεν ξέρω τι θεώρησε, πάντως μου έκανε σκηνή ζηλοτυπίας. Η αλήθεια είναι ότι εγώ μιλούσα με την αδερφή μου, στην οποία είχα αφήσει το παιδί μου για να βγούμε και η οποία μου έστελνε βιντεάκια με τη μικρή μου. Μου ζήτησε επιτακτικά να φύγουμε, αλλιώς θα έκανε φασαρία μέσα στο μαγαζί» είπε στην ανακρίτρια η κυρία Πολυζωγοπούλου και συνέχισε: «Εγώ, επειδή τον είδα σε κατάσταση άνευ λόγου έξαλλη, τον ακολούθησα και φύγαμε… Μόλις έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο, άρχισε να με βρίζει και μου έριξε την πρώτη μπουνιά».

Στη συνέχεια, όπως περιγράφει η δικηγόρος, ο σύζυγός της άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, της πήρε το κινητό από τα χέρια και λίγο μετά σταμάτησε το αυτοκίνητο και άρχισε να τη χτυπά αλύπητα. «Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα “βοήθεια” και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι. Κάποια στιγμή ένιωσα ότι χάνω τις αισθήσεις μου. Προφανώς με είδε σε αυτή την κατάσταση και σταμάτησε. Τον παρακαλούσα να με πάει σε κάποιο νοσοκομείο και να μου δώσει το κινητό μου προκειμένου να ειδοποιήσω την αδερφή μου ή κάποιον δικό μου. Ο ίδιος δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα από όλα αυτά, παρότι του έλεγα ότι θα πεθάνω, γιατί αιμορραγούσα πάρα πολύ» κατέθεσε η κυρία Πολυζωγοπούλου, για να προβεί λίγο αργότερα σε μια αποκάλυψη.

Οπως αναφέρει, για να πείσει τον δικηγόρο να την πάει σε γιατρό χρειάστηκε να του υποσχεθεί πως αν τη ρωτήσουν για τα τραύματά της, εκείνη θα πει πως έπεσε μόνη της! «Με οδήγησε στο σπίτι… Μου είπε να πλυθώ και να αλλάξω ρούχα, κι εγώ τον παρακαλούσα να με πάει σε ένα νοσοκομείο. Εγώ του είπα ότι αν με πάει στο νοσοκομείο, δεν θα πω ότι με χτύπησε, αλλά ότι έπεσα μόνη μου. Πράγματι, μου είπε να κάνω ένα μπάνιο και να αλλάξω ρούχα, και με πήγε στην Ευρωκλινική».




Ακολούθως η γυναίκα ανέφερε πως είχε ζητήσει διαζύγιο από τον Απόστολο Λύτρα από τον περασμένο Οκτώβριο, διότι, όπως ανέφερε, οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές. «Τον Οκτώβρη τού είχα ζητήσει να χωρίσουμε, αλλά δεν ήταν βίαιος, παρότι ήταν δύσκολος ως χαρακτήρας… Γνωρίζω ότι έκανε σκοποβολή ως χόμπι και δεν μου άρεσε που είχαμε όπλα στο σπίτι και του είχα ζητήσει να τα απομακρύνει» είπε χαρακτηριστικά.

 

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This