H στιγμή που συλλαμβάνεται ο Απόστολος Λύτρας

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που φτάνουν οι αστυνομικοί για να συλλάβουν τον γνωστό δικηγόρο που ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Must Read

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που φτάνουν οι αστυνομικοί στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα μετά τον ξυλοδαρμό έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο καταγράφεται το περιπολικό να φτάνει στο σημείο στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά από κλήση των γιατρών που εξέτασαν την Σοφία Πολυζωγοπούλου και διαπίστωσαν σοκαρισμένοι ότι έφερε βαριά τραύματα από ανθρώπινο χέρι και όχι από πτώση στη σκάλα όπως ισχυριζόταν στην αρχή το ζευγάρι.

Μισή ώρα αργότερα, το περιπολικό φεύγει από την κλινική και μπροστά να περπατά με αργό βήμα ο ποινικολόγος για να συλληφθεί.




Στα «μαλακά»

O Απόστολος Λύτρας απολογήθηκε χθες ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας για το κακούργημα της ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ο γνωστός -από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις- δικηγόρος χρειάστηκε μάλιστα να παραμείνει ενώπιον της ανακρίτριας και του εισαγγελέα μόλις τρεις ώρες, αν και είχε να αντικρούσει ένα βαρύτατο κακούργημα που επισύρει κάθειρξη έως και 20 έτη. Ο χρόνος αυτός, όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος, ήταν αρκετός ώστε ο δικηγόρος να ομολογήσει ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του, να ζητήσει συγγνώμη για την άγρια κακοποίησή της και εν συνεχεία να αποχωρήσει χωρίς χειροπέδες στα χέρια από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, κάνοντας μάλιστα και δήλωση… μεταμέλειας στις τηλεοπτικές κάμερες! Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι δεν πρέπει να προφυλακιστεί, αλλά να παραμείνει ελεύθερος με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: Να μετοικίσει από το σπίτι όπου διαμένει με τη σύζυγό του, να μην την πλησιάζει, αλλά και να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ενώπιον ψυχολόγου.

Η απόφαση, πάντως, ανακρίτριας και εισαγγελέα για μη προφυλάκιση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Το αποκορύφωμα ήταν αργά χθες το μεσημέρι η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάππα και Γεωργία Αδειλίνη να διατάξουν κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα σε βάρος της ανακρίτριας και του εισαγγελέα που αποφάσισαν τη μη προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα.

Η δικογραφία

Στη δικογραφία εμπεριέχονται σοκαριστικές μαρτυρίες για τον άγριο ξυλοδαρμό της κυρίας Πολυζωγοπούλου από τον κατηγορούμενο σήμερα σύζυγό της, με πλέον χαρακτηριστική την κατάθεση του γιατρού που την εξέτασε. Μώλωπες σε όλο το πρόσωπο και στα μάτια, κομμένη γλώσσα, κάταγμα μύτης, αλλά και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της γυναίκας είναι μόνο κάποια από τα «ευρήματα» του γιατρού, ο οποίος κατάλαβε εξαρχής πως τα χτυπήματα αυτά σε καμία περίπτωση δεν συνηγορούν με την εξήγηση που έδινε αρχικά το ζευγάρι, ότι δηλαδή προήλθαν από πτώση της γυναίκας από τις σκάλες του σπιτιού τους.

«Ομολόγησα την πράξη μου, ζήτησα συγγνώμη από τη σύζυγό μου που την υπεραγαπώ και τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς, βρέθηκα σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό. Κι εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Οπως και εκείνη κατέθεσε, δεν έχω υπάρξει ποτέ βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια» ήταν τα πρώτα λόγια του Απόστολου Λύτρα κατά την έξοδό του χθες από τα δικαστήρια.

«Κατάπινα τα αίματα»

«Γροθιά στο στομάχι», ωστόσο, αποτελεί η κατάθεση που έδωσε στην ανακρίτρια η δικηγόρος, η οποία περιγράφει με σοκαριστικές λεπτομέρειες το εύρος της κακοποίησης που υπέστη, σπεύδοντας πάντως να ξεκαθαρίσει πως ο σύζυγός της δεν την είχε κακοποιήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν!

«Στις 15/06/2024 πήγαμε μαζί σε εστιατόριο στη Βουλιαγμένη στα νότια προάστια με μια μεγάλη παρέα. Κάποια στιγμή γύρω στις 23.30 λογομαχήσαμε για μια ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα γιατί εγώ κοίταζα το κινητό μου και ο σύζυγός μου δεν ξέρω τι θεώρησε, πάντως μου έκανε σκηνή ζηλοτυπίας. Η αλήθεια είναι ότι εγώ μιλούσα με την αδερφή μου, στην οποία είχα αφήσει το παιδί μου για να βγούμε και η οποία μου έστελνε βιντεάκια με τη μικρή μου. Μου ζήτησε επιτακτικά να φύγουμε, αλλιώς θα έκανε φασαρία μέσα στο μαγαζί» είπε στην ανακρίτρια η κυρία Πολυζωγοπούλου και συνέχισε: «Εγώ επειδή τον είδα σε κατάσταση άνευ λόγου έξαλλη, τον ακολούθησα και φύγαμε… Μόλις έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο άρχισε να με βρίζει και μου έριξε την πρώτη μπουνιά».




Στη συνέχεια, όπως περιγράφει η δικηγόρος, ο σύζυγός της άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, της πήρε το κινητό από τα χέρια και λίγο μετά σταμάτησε το αυτοκίνητο και άρχισε να τη χτυπά αλύπητα. «Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι. Κάποια στιγμή ένιωθα ότι χάνω τις αισθήσεις μου. Προφανώς με είδε σε αυτή την κατάσταση και σταμάτησε. Τον παρακαλούσα να με πάει σε κάποιο νοσοκομείο και να μου δώσει το κινητό μου προκειμένου να ειδοποιήσω την αδερφή μου ή κάποιον δικό μου. Ο ίδιος δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα από όλα αυτά, παρότι του έλεγα ότι θα πεθάνω γιατί αιμορραγούσα πάρα πολύ» κατέθεσε η κυρία Πολυζωγοπούλου, για να προβεί λίγο αργότερα σε μια αποκάλυψη. Οπως αναφέρει, για να πείσει τον δικηγόρο να την πάει σε γιατρό χρειάστηκε να του υποσχεθεί πως αν τη ρωτήσουν για τα τραύματά της εκείνη θα πει πως έπεσε μόνη της! «Με οδήγησε στο σπίτι, μου είπε να κάνω ένα μπάνιο και να αλλάξω ρούχα και με πήγε στην Ευρωκλινική».

Ακολούθως η γυναίκα ανέφερε πως είχε ζητήσει διαζύγιο από τον Απόστολο Λύτρα από τον περασμένο Οκτώβριο, διότι, όπως είπε, οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές.




Το σκεπτικό της μη προφυλάκισης

Παρά την ομολογία, ωστόσο, του ποινικολόγου ότι ξυλοκόπησε τη μητέρα των παιδιών του και τη σοκαριστική κατάθεση του θύματος, ανακρίτρια και εισαγγελέας τον άφησαν ελεύθερο. Πώς, όμως, έφτασαν σε αυτήν την απόφαση, με αποτέλεσμα τώρα να ελέγχονται και οι δύο πειθαρχικά από την ηγεσία του Αρείου Πάγου; Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη μη προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα καταλυτικό ρόλο έπαιξε η κατάθεση της κυρίας Πολυζωγοπούλου, η οποία, αν και περιγράφει ένα σοκαριστικό σκηνικό κακοποίησης, εντούτοις υπογραμμίζει ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε υποστεί βία από τον σύζυγό της.

Ακόμη, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου, η οποία επίσης κατέθεσε υπέρ του στην ανακρίτρια, μολονότι και εκείνη στο παρελθόν τον είχε καταγγείλει για λεκτική -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- βία. Η γυναίκα αυτή, που αργότερα ανακάλεσε την καταγγελία της, βρέθηκε στο γραφείο της ανακρίτριας και, σύμφωνα με πληροφορίες, υπερασπίστηκε τον Απόστολο Λύτρα, όπως έκαναν και η μεγαλύτερή του κόρη αλλά και ο συνάδελφός του και κουμπάρος του, δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου. Υπό αυτά τα δεδομένα ο Απόστολος Λύτρας κατάφερε χθες να γλιτώσει την προφυλάκιση, όχι όμως και την πειθαρχική δίωξη για παράβαση ποινικού νόμου που του ασκήθηκε στο πλαίσιο έρευνας που άρχισε σε βάρος του με εντολή του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσού.

Δείτε επίσης:

Λύτρας-Πολυζωγοπούλου: Από την ονειρεμένη ζωή στον ξυλοδαρμό και τον σάλο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This