Κόλαφος η Εισαγγελέας κατά Κούγια-Κουρτάκη: Με δόλο κατέθεσαν ψευδώς εναντίον του εφοπλιστή Ν. Πατέρα

Must Read

«Καταπέλτης» ήταν σήμερα η Εισαγγελέας της Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πειραιώς η οποία ζήτησε την καταδίκη του δικηγόρου Αλέξη Κούγια και του εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη, μετά από μήνυση του εφοπλιστή Νικολάου Πατέρα για ψευδή κατάθεση των δύο κατηγορουμένων σχετικά με υποτιθέμενο στήσιμο καταγγελιών σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η Αντεισαγγελέας Εφετών Αρετή Σκαφίδα πρότεινε την ενοχή του Γιάννη Κουρτάκη για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και ψευδούς κατάθεσης και του Αλέξη Κούγια για ψευδή κατάθεση.

«Χωρίς κανένα στοιχείο ανέφεραν στον Εισαγγελέα που διενεργούσε προκαταρκτική εξέταση, ουσιαστικά υποδεικνύοντας του να κινηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Πατέρα ή να ελεγχθεί ποινικά. Στόχο είχαν να διωχθεί ή να ελεγχθεί ποινικά ο μηνυτής και επιπρόσθετα, αναφέροντας ως πραγματικά περιστατικά ψευδή με την γνώση του ψεύδους. Υπάρχει και άμεσος δόλος και γνώση ότι είναι ψευδές», ανέφερε η Εισαγγελέας της Έδρας.

Πάντως, ζήτησε την απαλλαγή τους για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Η υπόθεση αφορά την κατάθεση που έδωσαν οι Κούγιας και Κουρτάκης τον Σεπτέμβριο του 2017 στον τότε Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά και μετέπειτα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, προσκομίζοντας υποκλαπείσα συνομιλία που είχε ο ποινικολόγος με τον αποβιώσαντα επιχειρηματία Στηβ Κακέτση για δήθεν σκευωρία των επιχειρηματιών Νικόλαου Πατέρα, Δημήτρη Μελισσανίδη, του τότε υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου και του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη για την εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Ο Κακέτσης είχε καταγγείλει πως το ηχητικό ήταν προϊόν υποκλοπής και για το λόγο αυτό είχε υποβάλει μήνυση κατά των Κούγια-Κουρτάκη με αποτέλεσμα να καταδικαστούν πρωτόδικα τον Ιανουάριο του 2022 σε ποινή πέντε μηνών με τριετή αναστολή.

Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία για τη μήνυση του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα, κατέθεσε ως μάρτυρας ο διευθυντής πληρωμάτων της ναυτιλιακής του εταιρείας, Μανώλης Ζαχαράκης, υποστηρίζοντας πως ο Αλέξης Κούγιας έχει μένος κατά του μηνυτή.

«Προσπάθησε να εμπλέξει τον κ. Πατέρα καταθέτοντας ενόρκως για σκευωρία σε βάρος του κ. Μαρινάκη, ενώ δεν έχει καμία σχέση. Είναι ψέμα ότι ο Κακέτσης γνώρισε τον Χριστοφορίδη στον Πατέρα», κατέθεσε.

Στην απολογία του ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι ήταν φίλος με τον Νίκο Πατέρα επί 40 χρόνια μέχρι το 2015, όταν έγινε δικηγόρος των Παραπολιτικών και του Κουρτάκη, στην αντιδικία του με τον τότε υπουργό Π. Καμμένο.

Για τα όσα κατέθεσε στον Εισαγγελέα Π. Μπρακουμάτσο σχετικά με την δήθεν σκευωρία σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, υποστήριξε πως ήταν η κρίση του.

Πρόεδρος δικαστηρίου: Πιστεύετε ότι είναι όλα αληθινά;

Κούγιας: Απολύτως και γι’ αυτό δεν μήνυσαν τον Κακέτση.

Δεν υπάρχει ψευδής κατάθεση. Είναι η κρίση μου.

Το ζήτημα δεν ήταν να εκτεθεί ο Πατέρας αλλά ο Χριστοφορίδης που είχε διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. Το αδίκημα που ερευνούσε ο κ. Μπρακουμάτσος.

Στις αγορεύσεις τους οι δικηγόροι του εφοπλιστή Ν. Πατέρα, Έλλη Ρίζου και Γιάννης Απατσίδης αναφέρθηκαν στον μάρτυρα υπεράσπισης των Κούγια-Κουρτάκη, αποθανόντα δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο ο οποίος είχε καταθέσει σε άλλο δικαστήριο πως την παράνομα καταγεγραμμένη συνομιλία με τον Κακέτση, την είχε δώσει σε «στικάκι» ο κατηγορούμενος Αλέξης Κούγιας. «Άρα γνώριζαν όταν έλεγαν ότι ο κ. Πατέρας είναι ύποπτος για την υποκλοπή, πως έλεγαν ψέματα», υποστήριξαν.

Η δίκη συνεχίζεται με την έκδοση της απόφασης στις 21 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This