Δικηγόρος Λύτρα: «Δεν ξέρει ότι αναζητείται, δεν παραβίασε τους όρους» – Συνήγορος θύματος: «Μπήκε σε γκρουπ στο Viber που δεν ήθελε»

Τι αναφέρει για τα χθεσινά γεγονότα ο δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου

Must Read

Αρνείται όλα όσα του καταλογίζονται για το περιστατικό χθες το βράδυ στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγόπουλου στο Γέρακα ο Απόστολος Λύτρας μέσω του δικηγόρου του, Πέτρου Πανταζή, ένα συμβάν για το οποίο υποβλήθηκε μήνυση.




Συγκεκριμένα μιλώντας σε διάφορες εκπομπές σήμερα το πρωί ο κ. Πανταζής ανέφερε.

«Υπάρχει ένας όρος για τον κ. Λύτρα να μετοικήσει από την κατοικία του και να μην πλησιάζει τη σύζυγο του. Για να μετοικήσει πρέπει να πάρει προσωπικά του αντικείμενα. Υπήρχε επικοινωνία του ετέρου συναδέλφου υπεράσπισης για να μεταβεί η πρώην σύζυγος και η κόρη του για να πάρουν τα πράγματα και προς έκπληξή τους υποβλήθηκε μήνυση» είπε στο Action24.




Τόνισε δε πως «φυσικά υπήρχε ενημέρωση, δεν εμφανίζονται 3 άνθρωποι σε ένα σπίτι χωρίς να υπάρχει ενημέρωση. Ο κ. Λύτρας δεν παραβίασε κανέναν περιοριστικό όρο, δεν εστάλη κανένα απειλητικό μήνυμα, αυτά είναι αστειοτητες και το μόνο που έγινε ήταν μια προσπάθεια να παραληφθούν ορισμένα προσωπικά αντικείμενα του κ. Λύτρα. Ό,τι και να έγινε οι περιοριστικοί όροι δεν παραβιάστηκαν. Για να μην συναναστραφεί και πλησιάσει τη σύζυγό του έστειλε ανθρώπους για να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα, έπρεπε να πάρει τα ρούχα του, εκεί ήταν το σπίτι του» κατέληξε ο κ. Πανταζής.

Μάλιστα, ο κ. Πανταζής ανέφερε στο «Πρωινό» πως επικοινώνησε με τον κ. Λύτρα και δεν γνωρίζει ότι αναζητείται από την αστυνομία στο πλαίσιο του αυτόφωρου μετά την μήνυση!




«Αν αναζητείται από την αστυνομία θα δώσει τις εξηγήσεις του. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει καμία παραβίαση του περιοριστικού όρου», είπε ο κ. Πανταζής.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου επισημαίνοντας πως η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με τον 52χρονο ποινικολόγο καθώς έχει κλειστά τα κινητά του!




Τι λέει η δικηγόρος της συζύγου

Για όσα συνέβησαν χθες το βράδυ μίλησε και ο δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, Θέμης Σοφός.

«Δεν θα έπρεπε να διαθέτει κλειδιά ούτε και να μετέχει στο κοινό γκρουπ που δημιουργήθηκε χωρίς τη συναίνεσή της Σοφίας Πολυζωγοπούλου και να υπάρχει μέσω αυτού άμεση συναναστροφή. Στο γκρουπ στο Viber που δημιουργήθηκε ad hoc μετείχε ο κ. Λύτρας, η κυρία Πολυζωγοπούλου, συνεργάτης του ποινικολόγου και άλλο ένα άτομο. Στο γκρουπ αυτό η Σοφία (σ.σ. Πολυζωγοπούλου) εντάχθηκε χωρίς τη θέλησή της καθιστάμενη χωρίς τη συναίνεση της κοινωνός μηνυμνάτων από τον κ. Λύτρα και από άλλους συμμετέχοντας κάτι που για εμάς συνιστά παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Τα μηνύματα έχουν χαρακτήρα προτρεπτικό, όχι παραινετικό, χαρακτήρα ομάδας ανθρώπων που θέλει να ασκήσει πιέσεις στη Σοφία, Δεν ήταν σώφρων να το κάνουν αυτό και ειδικά ο κ. Λύτρας που τελεί υπό περιοριστικούς όρους. Υπάρχουν μηνύματα που θα τεθούν υπόψη της ανακρίτριας.

Η πρώην σύζυγος του κ. Λύτρα άνοιξε με τα κλειδιά και μπήκε στην αυλή. Παρά τις προσπάθειες του αστυνομικού οι εισβολείς δεν συμμορφώθηκαν στις προτροπές. Δημιουργήθηκε ένταση, ακούστηκαν ύβρεις. Αυτό εκανε τον πατέρα της Σοφίας να βγει από το σπίτι και στη συνέχεια άρχισε να οδηγεί τους εισβολείς εκτός του σπιτιού. Τότε η κυρία Πολυζωγοπούλου επικοινώνησε μαζί μου και της είπα να ενεργοποιήσει το panic button.

Η Σοφία λιποθύμησε από την ταραχή της. Είναι μητέρα ενός κοριτσιού 9 ετών και κακοποιημένη, χτυπημένη βάναυσα με συμπεριφορά που μόνο ως ζωώδες ένστικτο μπορεί να συγκριθεί».




Τι έχει συμβεί

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα και της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Η σύζυγος και θύμα του γνωστού ποινικολόγου, Σοφία Πολυζωγοπούλου προχώρησε σε μηνύσεις κατά του ιδίου αλλά και της πρώην συζύγου του, μετά από όσα συνέβησαν χθες το βράδυ, όταν ενεργοποίησε το «κουμπί πανικού» αλλά ήταν από λάθος εκτίμηση.




Η κ. Πολυζωγοπούλου ανέφερε στην αστυνομία ότι δέχθηκε απειλητικό μήνυμα από τον κ. Λύτρα.

Αυτή τη στιγμή η πρώην σύζυγος κρατήθηκε όλο το βράδυ στο τμήμα Παλλήνης στο πλαίσιο του αυτόφωρου και το πρωί αφέθηκε ελεύθερη ενώ ο κ Λύτρας αναζητείται επίσης στο πλαίσιο του αυτόφωρου εξαιτίας της μήνυσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος δικηγόρος αναζητείται όχι γιατί έστειλε το απειλητικό μήνυμα καθώς αυτό δεν παραβιάζει τους περιοριστικούς όρους που του τέθηκαν την Δευτέρα, αλλά λόγω της έγκλησης που έχει γίνει.

Μάλιστα, φαίνεται πως δεν τον βρήκαν στο σπίτι στο οποίο είχε δηλώσει ότι θα είναι γι’αυτό και έχει ξεκινήσει η αναζήτηση. Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν πως αναμένεται να μεταβεί ο ίδιος προς το αστυνομικό τμήμα Παλλήνης προκειμένου να παραδοθεί. 




 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση που κατέθεσε η κ. Πολυζωγοπούλου αφορά για παραβίαση των περιοριστικών όρων τόσο αυτού της υποχρεωτικής μετοίκησης γιατί δεν έχει παραδώσει ως όφειλε τα κλειδιά, όσο και του όρου της απαγόρευσής της συναναστροφής καθώς φέρεται να έστειλε μηνύματα που θεωρούνται απειλητικά. Η ανακρίτρια αναμένεται να αποφασίσει αν θα αντικατασταθούν οι περιοριστικοί όροι με προσωρινή κράτηση!

Αυτό που είχε συμβεί ήταν πως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η πρώην γυναίκα του Λύτρα μαζί με την κόρη του, πήγε στο σπίτι προκειμένου να παραλάβει κάποια ρούχα και κάποια προσωπικά αντικείμενα του δικηγόρου. Όταν η σύζυγος την είδε φοβήθηκε πως μαζί της ήταν και ο Απόστολος Λύτρας και έτσι ενεργοποίησε το panic button της.




 

Οι αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στο σημείο έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες και διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας και έτσι το συμβάν θεωρήθηκε λήξαν.




 

Με νέα του παρέμβαση ο Απόστολος Λύτρας τονίζει ότι δεν ήταν εκείνος που επινόησε το αφήγημα για τη σκάλα, αλλά η σύζυγός του, προκειμένου, όπως ο ίδιος είπε, να προστατέψει τα παιδιά τους.




 

Ο γνωστός ποινικολόγος, αφού τόνισε ότι αντιλαμβάνεται την οργή του κόσμου, υπογράμμισε ότι άρχισε να παρακολουθεί συμβουλευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα. Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι ουδέποτε άσκησετην οποιαδήποτε μορφής βία, λεκτική ή σωματική, στην σύζυγό του και παρακάλεσε να μην αναπαράγονται fake news. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:




 

«Από την πρώτη στιγμή, που βρέθηκα ενώπιον της Δικαιοσύνης, ζήτησα συγγνώμη για την καταδικαστέα πράξη μου και υποσχέθηκα, στην σύζυγό μου και στα παιδιά μου, να αποτανθώ σε ειδικό συμβουλευτικό κέντρο, ώστε να καταλάβω τί είναι αυτό που με εξώθησε σε αυτή την φρικτή συμπεριφορά.

Αντιλαμβάνομαι την οργή όλου του κόσμου που επί μήνες με παρακολουθούσαν να μιλώ ως υπέρμαχος της καταδίκης κάθε μορφής βίας και, τώρα, με βλέπουν ως θύτη αυτής της ίδιας βίας που καταδίκαζα…

Δυστυχώς, ο δημόσιος λόγος σε εκτοξεύει ψηλά με θόρυβο, αλλά σε γκρεμίζει σε μια στιγμή με κρότο…

Όπως υποσχέθηκα, ήδη ξεκίνησα συμβουλευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα και θα τηρήσω μέχρι κεραίας την υπόσχεσή μου να επανορθώσω (όσο αυτό γίνεται) αυτό που έκανα.

Θα ήθελα, μόνον, να τονίσω τα εξής:

  1. Ουδέποτε άσκησα την οποιαδήποτε μορφής βία, λεκτική ή σωματική, στην σύζυγό μου. Αυτό, δεν αναιρεί την απαξία της πράξης μου, πλην όμως σας παρακαλώ να μην αναπαράγονται ψευδείς “ειδήσεις” για δήθεν “άλλες” πράξεις που δήθεν “τέλεσα”.
  2. Εκτός από εμένα, που δικαίως δέχομαι όλη αυτή την κριτική, υπάρχουν και 3 ανήλικα παιδιά, που τις τελευταίες ημέρες ζουν μια κόλαση. Η ευθύνη δεν είναι οικογενειακή και η κάθε μορφής επίθεση στο διαδίκτυο, σε βάρος μου, δεν είναι δυνατόν να μετακυλίεται σε μικρά παιδιά, λόγω του επωνύμου τους.

Θα τεθώ ενώπιον του φυσικού μου Δικαστή, θα δικαστώ και θα αποδεχθώ την τιμωρία που δικαίως θα μου επιβληθεί. Παρακαλώ, όμως, να μην γίνει αυτή η δίκη μέσα από οθόνες, ανώνυμα σχόλια μίσους κλπ.

Θα ήθελα, τέλος, να επισημάνω ότι ποτέ δεν «επινόησα» το αφήγημα ότι δήθεν έπεσε η σύζυγός μου από την σκάλα.

Την εκδοχή αυτή την επέλεξε η ίδια (παρά την διαφωνία μου), για την προστασία των παιδιών μας, διότι αρχικά θεώρησε ότι έτσι θα τα προστατεύσει από την αρνητική δημοσιότητα . Σε κάθε περίπτωση , σέβομαι και υποκλίνομαι στην απόφασή της να καταθέσει τι ακριβώς συνέβη».

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This