Παρέμβαση εισαγγελέα για τις ομοφοβικές δηλώσεις Αλέξη Κούγια κατά Στέφανου Κασσελάκη

Must Read

Οι ομοφοβικές δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.




 

Η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου απέστειλε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο ζητώντας να ερευνηθεί αν οι δηλώσεις Κούγια παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο ειδικά ως προς την κατεύθυνση προσβολής προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα είχε ζητήσει και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, για «να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα», μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια και τις ομοφοβικές χυδαιότητες προς το πρόσωπό του.

«Ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωρίζει τι πρέπει να πράξει. Με την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν εξαντλείται στο να αφήνει κακοποιητές ελεύθερους» αναφέρει σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κασσελάκης, απαντώντας στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια.

Ο ποινικολόγος στην ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε, σε ένα παραλήρημα, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης που «δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στο γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά»

«Αυτές οι νοοτροπίες έδιωξαν τη γενιά μου από την χώρα» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης στην ανάρτησή του στην οποία παραθέτει αυτούσια την ανακοίνωση Κούγια.

 

Είχε προηγηθεί το σχόλιο του Στέφανου Κασσελάκη για όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας το πρωί της Τρίτης 18/6 στον ΑΝΤ1, περί «ανδρικών χαρακτηριστικών» του Απόστολου Λύτρα που μετά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του ζήτησε συγγνώμη. «Κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντα», είπε ο ποινικολόγος και επανέλαβε πως, «όταν κάνει κάποιος κάτι και το παραδέχεται ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά».

Ο Στέφανος Κασσελάκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές τόνισε σε ανάρτησή του:

«Δεν υπάρχει τίποτα “αντρικό” στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας. Δεν υπάρχει τίποτα “αντρικό” στην κακοποίηση. Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι».

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η Αδειλίνη πήρε είδηση τι συνέβη στη Θράκη που ένα τουρκόφιλο κόμμα δρα υπό την προστασία της Τουρκίας κατά της Ελλάδος; Γιατί έδωσαν δικαίωμα συμμετοχής αυτού του ανθελληνικού κόμματος; Ποιος θα καλέσει την Αδειλίνη να απολογηθεί και να τιμωρηθεί για την πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This