ΕΦΕΤ: Σε στάση εργασίας προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι – Καταγγέλλουν τραγική υποστελέχωση

Must Read

Τραγική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση καταγγέλλουν οι μόνιμοι εργαζόμενοι του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), που κάνουν λογο για τους κινδύνους με τους οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος ο φορέας.

Όπως ανακοίνωσαν, προχωρούν σε στάση εργασίας, αύριο Πέμπτη 20 Ιουνίου, από τις 11:00 το πρωί ως και την λήξη του ωραρίου, ενώ πρόκειται να συγκεντρωθούν έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις 12:00 το μεσημέρι, με σκοπό να κάνουν σαφή τα αιτήματά τους.

«Οι διατροφικές κρίσεις που έρχονται πιο συχνά στο φως το τελευταίο διάστημα αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι το σύστημα ελέγχου των τροφίμων στη χώρα μας έχει φτάσει σε οριακό σημείο», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΕΦΕΤ και συμπληρώνουν:

«Σε μια εποχή όπου η ακρίβεια είναι το κύριο πρόβλημα για όλους και η ανάγκη για ασφαλές και φτηνό τρόφιμο είναι ακόμη μεγαλύτερη, αυτό που προωθείται ως πολιτική κατεύθυνση και περιγράφεται στη νομοθεσία είναι ο αυτοέλεγχος των επιχειρήσεων τροφίμων κι όχι ο επίσημος έλεγχος των αρμόδιων αρχών. Οι κρατικές υπηρεσίες, που ασχολούνται με αυτόν αντί να ενισχυθούν εδώ και μια δεκαετία, απαξιώνονται πλήρως και δυσκολεύονται σοβαρά πλέον να επιτελέσουν το έργο τους».

«Τραγικά υποστελεχωμένος ο ΕΦΕΤ»

Στην ανακοίνωσή τους, οι μόνιμοι εργαζόμενοι τονίζουν πως από την αρχή λειτουργίας του ΕΦΕΤ, προσπαθούν να προασπίσουν τη Δημόσια Υγεία και τα συμφέροντα των καταναλωτών με αίσθημα ευθύνης, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που θέτουν οι διαχρονικές πολιτικές της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης του φορέα.

Όπως υποστηρίζουν, ο Φορέας είναι τραγικά υποστελεχωμένος, με καλυμμένες θέσεις περίπου το 50% του προβλεπόμενου προσωπικού. Από τις 488 οργανικές θέσεις, υπηρετούν μόλις 254 εργαζόμενοι. Τέλος. καταγγέλλουν την «προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του ελέγχου τροφίμων της χώρας που υποκρύπτει εξυπηρέτηση συμφερόντων και βρίσκει ως δικαιολογία την παραλυσία που επιχειρείται να επιβληθεί στον ελεγκτικό μηχανισμό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This