Ήχησε το 112 και για εκκένωση οικισμού λόγω φωτιάς στην Αργολίδα!

Σε άμεσο κίνδυνο η περιοχή Δάρδιζα Ερμιονίδας στο Κρανίδι

Must Read

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά και στην Αργολίδα, η οποία ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Δάρδιζα Ερμιονίδας, όπου πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, με τις Αρχές ήδη να καλούν σε εκκένωσή της.

Συγκεκριμένα, το 112 ήχησε για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι καλούνται να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς Θερμησία και Πετροθάλασσα, δύο από τους παραθαλάσσιους οικισμούς της Ερμιόνης, καθώς η πυρκαγιά εξαπλώθηκε με γοργούς ρυθμούς.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και επιτόπου έχουν μεταβεί πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου, από Ναύπλιο, από Τρίπολη, από Κόρινθο και από Μεσσηνία. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν από ξηράς δύο πεζοπόρες ομάδες, από αέρος ένα ελικόπτερο, ενώ με υδροφόρες συνδράμει ο Δήμος Ερμιονίδας.




«Τέσσερα πύρινα μέτωπα αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Δάρδιζας. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να μην φθάσει η πυρκαγιά στην κοινότητα. Η φωτιά ξεκίνησε από τις περιοχές Ηλιόκαστρο και Λουκαΐτι και έφθασε κοντά στη Δάρδιζα. Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με πέντε εναέρια μέσα», ανέφερε λίγη ώρα αργότερα ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαντζούνης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα έξι μποφόρ» και σημειώνοντας ότι «απ’ όσο γνωρίζω, έχουν προκληθεί ζημιές σε αποθήκες και αυλές σπιτιών».

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή επιχειρούν, πλέον, 73 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 23 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού συνολικά δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.




*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This