Κυκλοφορεί ελεύθερος ο δολοφόνος της Έφης Τσιχλάκη

Ο υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή, που το 2016 σκότωσε τη σύζυγό του και σκηνοθέτησε αυτοκτονία, κυκλοφορεί ελεύθερος στα Χανιά από τον Νοέμβριο

Must Read

Οργή σε συγγενείς και φίλους προκαλεί το γεγονός ότι εξακολουθεί να λιμνάζει η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Εφης Τσιχλάκη, που σκότωσε ο σύζυγός της -υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής– με μια σφαίρα στο κεφάλι και ο οποίος από τον περασμένο Νοέμβριο κυκλοφορεί ελεύθερος, στο Κολυμπάρι Χανίων.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Κρήτης είχε επιβάλει ποινή «χάδι» κάθειρξη οκτώ ετών στον συζυγοκτόνο Κώστα Λεμενιτάκη, αλλά σε βάρος της απόφασης του εφετείου έχει ασκηθεί ενώπιον του Αρείου Πάγου αίτηση αναίρεσης ως προς το σκέλος που αφορά την αναγνώριση του ελαφρυντικού του μετέπειτα σύννομου βίου.

Χθες σε ανάρτησή του ο Εμμανουήλ Αθανασίου, δικηγόρος στο επάγγελμα και εξάδελφος της άτυχης 47χρονης, έκανε λόγο για «εκκωφαντική σιωπή του Αρείου Πάγου τόσους μήνες μετά την εξέταση της υπόθεσης Εφη Τσιχλάκη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τόσος καιρός πέρασε κι ακόμα το ανώτατο δικαστήριο να εκδώσει την απόφασή του. Στο μεταξύ ο δολοφόνος είναι ελεύθερος και συνεχίζει κανονικά τη ζωή του, με τη στήριξη της πανίσχυρης οικογένειας από την Κρήτη». Ομως, όπως καταγγέλλει ο κ. Αθανασίου: «Εκκωφαντική είναι και η ανικανότητα της κρητικής Δικαιοσύνης να συγκαλέσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το δικαστικό συμβούλιο για να εξετάσει την αίτηση αναίρεσης που άσκησε η εισαγγελέας Εφετών στο δικαστικό βούλευμα που τον Οκτώβριο του 2023 που αποφυλάκισε τον Κώστα Λεμενιτάκη, διαστρεβλώνοντας τον νόμο και το δίκαιο. Τόσοι μήνες πέρασαν και οι τρεις δικαστές ακόμα να εξετάσουν την αίτηση. Καμία σύσκεψη, καμία απόφαση».

Η Εφη Τσιχλάκη βρέθηκε τον Μάρτιο του 2016 νεκρή μέσα στο σπίτι της, στο Κολυμπάρι Χανίων, με μία σφαίρα στο κεφάλι και με τον Κώστα Λεμενιτάκη, πρώην υποψήφιο βουλευτή με τη Χρυσή Αυγή στο Ρέθυμνο, να σκηνοθετεί την αυτοκτονία της. Τον Μάιο του 2022 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης τον είχε κρίνει ένοχο με ψήφους 5-2 για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Οπως έκρινε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος φέρεται ότι έκανε απόπειρα στραγγαλισμού και πυροβόλησε τη γυναίκα, σκηνοθετώντας στη συνέχεια την αυτοκτονία της. Στον σύζυγό της, όμως, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και τελικά του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, απόφαση που εξόργισε τους συγγενείς της 47χρονης γυναίκας. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η Εφη Τσιχλάκη είχε διαμπερές θανατηφόρο τραύμα στην αριστερή πλευρά του κρανίου από πυροβόλο όπλο, το οποίο βρέθηκε στα αριστερά της, πάνω από τον ώμο της.

Ο σύζυγός της υποστήριξε ότι η 47χρονη αυτοκτόνησε, με τους δικαστές όμως στο Εφετείο να κρίνουν ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε τη γυναίκα του και στη συνέχεια έστησε την αυτοκτονία της. Από τότε ο δικηγόρος και εξάδελφος της δολοφονημένης γυναίκας Εμμανουήλ Αθανασίου έκανε λόγο για μια υπόθεση που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δικαστικά σκάνδαλα στην ιστορία της χώρας, ενώ σημείωνε πως έχει «άρωμα μαφίας», καθώς η οικογένεια της Εφης Τσιχλάκη «βρέθηκε όχι μόνο να διεκδικεί την απόδοση δικαιοσύνης, αλλά και να απειλείται γι’ αυτό».

Οπως σημειώνει ο ίδιος, ένα από τα στοιχεία που «έδειχναν» εξαρχής δολοφονία είναι πως η Εφη Τσιχλάκη είχε δεχθεί πυροβολισμό από την αριστερή πλευρά του κεφαλιού της ενώ ήταν δεξιόχειρας. Παράλληλα, στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρή η 47χρονη οι αστυνομικοί βρήκαν άνω κάτω το δωμάτιο, ενώ υπήρχαν σπασμένα γυαλιά και αντικείμενα, σημάδια στον τοίχο και ένας σπασμένος καθρέφτης. Μάλιστα, όπως αποφάνθηκαν οι δύο ιατροδικαστές, η 47χρονη Εφη πρέπει να είχε χάσει τις αισθήσεις της έπειτα από προσπάθεια στραγγαλισμού και μετά να δέχθηκε τον φονικό πυροβολισμό στο κεφάλι. Να σημειωθεί ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου είχε αθωώσει πρωτόδικα τον κατηγορούμενο, ενώ το Εφετείο έγινε τον Μάιο του 2022, έπειτα από έξι αναβολές και ύστερα από την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This