«Τσάκωσαν» άνδρα για την φωτιά στη Νάξο – Στον εισαγγελέα ο 30χρονος για την πυρκαγιά στις Σέρρες

Τι ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πυρονόμος, Νίκος Πάστρας

Must Read

Χειροπέδες σε έναν άνδρα για την φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα το πρωί στη Νάξο πέρασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε νωρίτερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πυρονόμος, Νίκος Πάστρας, ο δράστης είναι Έλληνας και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτόφωρου.

Την ίδια στιγμή, στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο 30χρονος ο οποίος έβαλε φωτιά χθες στη Νιγρίτα Σερρών καθώς εκτελούσε αγροτικές εργασίες.




Ο κ. Πάστρας ανέφερε πως σήμερα οι δυνάμεις χρειάστηκε να παρέμβουν σε τρεις «επικίνδυνες» φωτιές σε Μαρκόπουλο, Νάξο και Κάρυστο, τις οποίες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα χωρίς να πάρουν διαστάσεις.

Συγκεκριμένα:

– Στο Μαρκόπουλο επιχείρησαν 14 οχήματα, 30 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα ΕΜΟΔΕ, υδροφόρες των ΟΤΑ, μια ομάδα ΜΕΤΠΕ, 3 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

– Στη Μουτσούνα Νάξου επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα και 1 ελικόπτερο, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112.

– Στην Κάρυστο επιχείρησαν 62 πυροσβέστες με 21 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα ΕΜΟΔΕ και 2 ελικόπτερα, ενώ το έργο τους συνέδραμαν υδροφόρες των ΟΤΑ και η Ελληνική Αστυνομία.

«Οι καιρικές συνθήκες την εβδομάδα που διανύουμε είναι εξαιρετικά δυσμενείς λόγω της ξηρασίας, των υψηλών θερμοκρασιών και των ανέμων με ριπές που φτάνουν έως και τα 8 Μποφόρ. Οι συνθήκες αυτές είναι ιδανικές για την ταχύτατη εξάπλωση των πυρκαγιών με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπισή τους. Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι οι σύμμαχοι μας στον δύσκολο αγώνα που δίνουμε καθημερινά. Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύονται ρητά το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης,η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε καπνό ή φωτιά παρακαλούμε να ειδοποιήσετε άμεσα το 199 ή το 112. Είμαστε όλοι συμμέτοχοι στην προσπάθεια αυτή. Καλούμε τους πάντες να υποστηρίξουν την Πυροσβεστική στην αποστολή της, για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών και των δασών της πατρίδας μας», τόνισε ο κ. Πάστρας.

Δείτε επίσης:

Κόλαση φωτιάς στη Βάρης-Κορωπίου! Σπίτια στις φλόγες – Καίγονται επιχειρήσεις

Μαρουσάκης: «Θα επιμείνουν οι ισχυροί άνεμοι και τις επόμενες ώρες»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This